Imaginile de pe camerele de supraveghere cu scandalul provocat de cei 2 deputați PSD: „Totul este un abuz…”. VIDEO

Publicat: 07/07/2020 | 18:11

Camerele de supraveghere ale unei șaormării din Centrul Vechi al Capitalei au suprins momentul în care doi deputați PSD, Adrian Solomon și Ioan Irinel Stativă, s-au luat la ceartă cu polițiștii chemați de angajații restaurantului.

„Nu vă cunoașteți locul în ierarhie”, „Nu am ce să vorbesc cu voi că aveţi 3 luni de şcoală și eu vă plătesc salariile” – sunt doar câteva dintre afirmațiile celor doi la adresa agenților, care i-au amendat pentru că au făcut scandal și i-au jignit.

Citește și: Focar printre cadrele medicale într-un mare spital din România. Peste 50 de angajați s-au infectat cu noul coronavirus

În primă instanță, cei doi politicieni au fost amendați doar pentru aceasta, nu și pentru că nu aveau măști într-un spațiu public închis, pentru că, la vederea oamenilor legii, cei doi deputați și-au acoperit rapid fețele.

Imagini din Centrul Vechi

Dar, după ce imaginile au apărut în spațiul public, polițiștii Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi i-au sancționat pe ce doi parlamentari cu amenzi în valoare totală de 4000 de lei, pentru că nu purtau mască în spații închise. În imagini se vede că cei doi nu aveau măști, dar le-au pus când au venit polițiștii.

Totul a pornit de la mască

Se pare că Adrian Solomon și Ioan Irinel Stativă au făcut scandal când li s-a cerut să poarte mască, iar apoi i-au jignit pe polițiștii chemați de paza șaormeriei.

„În această dimineață, o patrulă a Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a fost solicitată de agenții de pază ai unui restaurant de tip fast-food din sectorul 3, să intervină întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecție, având un comportament recalcitrant”, transmit polițiștii, într-un comunicat.

Polițiștii au intervenit la fața locului și l-au găsit pe bărbat, alături de un prieten care, la rândul lui, a avut un comportament similar.

„În urma discuțiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora. Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul sau a manifestat un comportament similar. Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu două amenzi în valoare totală de 2600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice și pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public”, arătau polițiștii în această dimineață.

Reacția lui Solomon

Adrian Solomon susține că „totul este un abuz al unor polițiști mult prea puțin școliți”. „Nu am fost amendați aseară. Am fost doar legitimați. Totul e un abuz”, a spus deputatul PSD.

„Nu am fost amendați aseara. Am fost doar legitimați. Totul e un abuz”, a transmis sec Solomon pentru Hotnews.ro.

Se pare că deputatul nu a răspuns la telefon, dialogul având loc prin mesaje. „Am fost legitimați și atât”, susține deputatul referitor la abuzul pe care îl reclamă. De asemenea, acesta susține că a aflat despre amenda pe care a primit-o de la televizor, nu de la polițiștii care i-au aplicat sancțiunea – „Asta știu de la TV”.

Nu rata: Bernie Ecclestone a devenit tată la aproape 90 de ani. Cum arată copilul cu o soră de 65 de ani. FOTO

În plus, referitor la jignirile pe le-ai le-ar fi adus polițiștilor, acesta nu le-a confirmat sau infirmat, ci doar a precizat „Să demonstreze în instanță. E ușor în comunicate(…) N-am nimic de zis. Când voi primi PV (n.r. procesul verbal) prin poștă, probabil voi contesta. Ăsta e un exemplu de abuz al unor polițiști mult prea putin școliți”.

Inițial, deputatul PSD a precizat că nu a fost amendat, ci doar legitimat – „Nu am fost amendați pe loc”.