Infarctul lui Busu a scos la suprafață probleme grave din sistemul de sănătate!

Publicat: 08/11/2018 | 09:00

Clinica de Cardiologie din Craiova unde a fost operat Florin Busuioc realizează analize de specialitate numai într-un anumit program orar, fapt inadmisibil! Spre norocul prezentatorului, medicii au venit de-acasă pentru a-l opera, doar că a fost transferat ulterior la București, fiind depășiți de situație. 

Vedeta Pro Tv Florin Busuioc a suferit trei infarcturi, marți seara, în urma unui spectacol pe care l-a susținut la Craiova.

S-a constat că o arteră era complet blocată, iar medicii au ajuns la concluzia că se impune o intervenție rapidă de montare a unui stent la inimă, pentru a-i salva viața. Doar că la Spitalul de Urgență singurul doctor care putea face operația nu a răspuns la telefon.

(CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! DECIZIE IMPORTANTĂ LUATĂ ÎN CAZUL LUI FLORIN BUSUIOC)

Un medic primar și-un rezident au venit într-un suflet de acasă și i-au salvat viața cunoscutului prezentator TV. Totuși, întâmplarea a scos la iveală o situație inimaginabilă, prezentată de Libertatea.

Clinica de Cardiologie a costat 7,5 milioane de euro și a fost inaugurată în luna aprilie a acestui an, dar…

  • Personalul e subdimensionat 
  • Nu există linie de gardă pentru cardiologie intervențională
  • „Nu avem echipă completă. Facem angiografii și punem stenturi numai până la prânz”
  • Pacienții cu infarcte majore sunt transferați la București
  • Pentru operația prezentatorului PRO TV, medicii au fost chemați de acasă

O „cangrenă” din sistemul medical. În Craiova, municipiu cu aproape 300.000 de locuitori, există un spital de urgență unde se fac angiografii și se montează stenturi până la prânz! Apoi, cum îți e norocul.

Busu, salvat de colegi

Nimic nu dădea de înțeles la finalul spectacolului că Florin Busuioc se simțea rău. Odată intrat în culise, însă, le-ar fi spus colegilor că nu are aer și nu poate respira.

(NU RATA: IMAGINILE TERIFIANTE CU FLORIN BUSUIOC PE SCENA DIN CRAIOVA, CÂND I S-A FĂCUT, BRUSC, RĂU! VIDEO)

Angajat Filarmonica Oltenia: În momentul în care a ieșit afară a spus că se simțea rău. După care, când a intrat… Aici este locul unde l-am găsit căzut pe domnul…

Alex Ciuică este recuziter la Filarmonica Oltenia. Strângea decorurile când a auzit strigătorul de ajutor al actorilor. Imediat a ajuns în spatele scenei, unde Florin Busuioc zăcea întins pe podea. Împreună cu alte şase persoane a încercat să-l țină în viață.

(VEZI AICI: REACȚIA ANDREI DUPĂ CE A AFLAT DE INFARCTUL SUFERIT DE FLORIN BUSUIOC: „TE AŞTEPTĂM ÎNAPOI PE ECRAN”) 

A fost o stare de șoc continuu… Am încercat să-i oferim aer, să-l… masajul cardiac pe care i l-a făcut colegul dânsului”, a povestit acesta. 

Citește și...