Interlop din Timișoara, urmărit penal după ce a ordonat uciderea unui jurnalist! Comunicatul oficial al DIICOT

Publicat: 23/04/2020 | 14:37
Interlop din Timișoara, urmărit penal după ce a ordonat uciderea unui jurnalist! Comunicatul oficial al DIICOT

Procurorii DIICOT au început, joi, urmărirea penală a doi interlopi deosebit de periculoși din Timişoara pentru constituirea unui grup infracţional organizat, încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. Unul dintre bărbați a ordonat chiar împuşcarea unui jurnalist. Interlopul era scos din sărite de articolele scrise de acesta despre activitatea sa infracţională.

VEZI AICI: CUM L-A AMENINȚAT UN ”ȘMECHER DE BUCUREȘTI” PE UN POLIȚIST: ”TE VIOLEZ! ÎȚI BAT DE LA MĂ-TA LA CÂINE!” + ”TE SPARG, EU CU TINE FAC ISTORIE!”

Prin ordonanţa din data de 23.04.2020, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus începerea urmăririi penale faţă de suspecţii B.L.A. şi R.B. pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor”, a transmis, joi, DIICOT, potrivit news.ro.

EXCLUSIV. Apropiat al bandelor de interlopi din București, voluntar pentru Patriarhia Română. „Cu un pas mai departe de Iad!”

Se ocupau inclusiv cu traficul de droguri

Procurorii au explicat că dosarul a fost disjuns dintr-o altă cauză în care s-a dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane, în 13.01.2020.

S-a reţinut faptul că, în intervalul 2017-2019, la nivelul municipiului.Timişoara s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, având ca scop derularea de activităţi pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaină. Nucleul acestui grup l-au reprezentat mai mulţi exponenţi ai lumii interlope din oraş, care de-a lungul timpului au fost implicaţi şi în alte activităţi infracţionale comune (şantaj, reglări de conturi, extorcări). Protecţia activităţilor infracţionale era asigurată de suspectul B.L.A., un lider marcant al lumii interlope din municipiul Timişoara”, au mai transmis procurorii.

VEZI AICI: IUBITA FOTOMODEL L-A DENUNȚAT PE MUSCULOSUL DE LA ”BURLĂCIȚA”: ”MI-A TERORIZAT FAMILIA! L-A AMENINȚAT PE TATA ȘI…”

“Profund iritat de articol, B.L.A. a încercat să…”

Aceştia au explicat că suspectul ”a iniţiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea şi agresarea unui jurnalist, ca urmare a numeroaselor articole de presă publicate de acesta, în care se relatau diferite evenimente cu caracter infracţional la care participase suspectul B.L.A. şi se conturau suspiciuni privind posibile conexiuni ale acestuia cu diferite medii din administraţia publică locală”.

În acest context, la data de 09.09.2019, jurnalistul a publicat un articol, în care relata despre audierea suspectului B.L.A. într-un dosar al DIICOT – Structura Centrală, cu privire la activităţi de trafic de droguri de mare risc. Din probatoriul administrat a rezultat că, profund iritat de acest ultim articol, la data de 10.09.2019, suspectul B.L.A. a iniţiat o întâlnire, la un restaurant de pe raza localităţii Chişoda, la care au participat doi dintre apropiaţii săi – suspectul G.N. şi suspectul I.D. – precum şi alţi doi tineri, prieteni ai suspectului G.N., identificaţi în persoana suspecţilor M.R.C. şi M.E.C.. Cu ocazia respectivei întâlniri, suspectul B.L.A. a încercat să-l determine pe suspectul G.N. ca acesta, împreună cu cei doi prieteni ai săi, să-l împuşte pe jurnalist, drept răzbunare pentru articolele compromiţătoare scrise de acesta la adresa suspectului B.L.A.”, au mai transmis procurorii.

CITEȘTE ȘI: CE S-A ÎNTÂMPLAT CU POLIȚISTUL CARE A AMENINȚAT-O CU MOARTEA PE JURNALISTA EMILIA ȘERCAN

“Pistolul îi aparținea lui…”

Potrivit acestora, suspectul a predat, în vederea folosirii în agresiune, un pistol calibrul 7,65 mm, promiţând că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, îi va recompensa financiar pe agresori şi le va face cadou şi pistolul astfel furnizat.

Pistolul în litigiu îi aparţinea suspectului B.L.A. şi fusese dat în păstrare de acesta suspectului R.B. pentru a evita astfel o eventuală depistare a acestuia cu ocazia unei percheziţii domiciliare. În acest context, la solicitarea suspectului B.L.A., la data de 10.09.2019, suspectul R.B. a adus pistolul din municipiul Caransebeş în municipiul Timişoara şi i l-a predat lui G.N., cu ocazia întâlnirii de la restaurant. Facem precizarea că pistolul în litigiu este o armă de foc letală fabricată în Turcia şi este folosit cu precădere în spaţiul balcanic, fiind lipsit de elemente de identificare specifice, care să permită verificarea traseului armei de la producător la deţinător”, au mai transmis procurorii.

Tot cu aceeaşi ocazie, la solicitarea suspectului B.L.A., suspectul G.N. s-a deplasat împreună cu cei doi tineri în zona unde ştiau că se află locuinţa jurnalistului, în vederea efectuării unei recunoaşteri în teren. La acel moment, aceştia s-au arătat reticenţi, ca urmare a observării în zonă a unui autoturism, despre care au crezut că aparţine organelor de poliţie, motiv pentru care au abandonat demersul infracţional. De altfel, suspectul G.N. i-a transmis poliţistului I.D., prin intermediul unei aplicaţii mobile, şi o poză cu autoturismul respectiv, cerându-i să-l verifice în baza de date a poliţiei, pentru a fi siguri că nu era o maşină folosită de organele de poliţie”, mai arată procurorii.

NU RATA: ”SEXY URLAȚI” A OBȚINUT ORDIN DE PROTECȚIE ÎMPOTRIVA FOTBALISTULUI KARATEKA!

Aceştia explică şi patul că unul dintre martori, după audierea la DIICOT, a devaluat către persoanele cercetate faptul că se fac investigaţii referitoare la evenimentul din data de 10.09.2019, lucru care ”a dus la periclitarea şi îngreunarea anchetei şi a permis persoanelor cercetate să ia măsuri în vederea contracarării anchetei şi influenţării celorlalte persoane audiate în cauză”.