Irina Rimes, promisiuni neașteptate pentru concurenții care o vor alege să le fie antrenoare la “Vocea României”: “Entuziasmul se pierde în rutină”

Publicat: 05/06/2018 | 08:29

Irina Rimes este cel mai tânăr antrenor din istoria emisiunii “Vocea României”. În urmă cu câteva ore, talentata cântăreață a vorbit despre această nouă provocare din viața ei, dar și despre ceea ce va aduce nou în show-ul de televiziune și motivele pentru care viitorii concureți trebuie să o aleagă pe ea ca să le fie antrenoare în timpul concursului.

Citește și: Alex Velea, Lora, Dan Bittman, în negocieri pentru “Vocea României”?!

Irina Rimes, despre motivele pentru care concurenții trebuie să o aleagă să le fie antrenoare la “Vocea României”

Deși are 26 de ani, Irina Rimes e convinsă că va face față cu brio provocărilor de la “Vocea României”, deși asta presupune să concureze cu artiști care au mai multă experieță la celebra emisiune.

Citește și: Loredana, prima reacție după ce s-a aflat că a fost înlocuită la “Vocea României” cu Irina Rimes

“Când am scris pentru Inna sau pentru Alina Eremia (…) sunt piese altfel decât ce auzim pe radio (…) și atunci e necesar să facem un mic update. Și atunci eram eu acolo, care știu ce am scris, știu ce am vrut să transmit și m-am trezit cumva în postura de a îndrepta lucrurile în cursul lor și au ieșit niște piese bune.

În primul rând sunt nouă, sunt fresh și vin cu un foarte mare entuziasm. În general, entuziasmul se cam pierde în momentul în care te pierzi în rutina, în concerte, în filmări, sunt foarte multe (…). Am simțit asta pe pielea mea, se cam duce entuziasmul, la mine nu știu cum se trezește fix acum, vreau să fac o grămadă de lucruri, dar vreau neapărat să valorificăm mesajul care ar trebui să ajungă la sufletul oamenilor – vreau să facem piese noi în așa fel încât să schimbăm ceva în sufletul lor când privesc  «Vocea României» (…)”, a spus Irina Rimes, noul antrenor de la “Vocea României”.

“A fost foarte emoționant, dar nu neapărat pentru tot ce s-a întâmplat, ci pentru că am cântat o piesă foarte emoționantă, o piesă pe care mi-am dorit de mult timp să o cânt și am avut această șansă fix acolo unde mi-am dorit din totdeauna. Piesa a ajuns la sufletele care mă știau sau poate nu mă știau așa, la modul ăsta –  am arătat o parte nouă din mine. Și cu această ocazie am anunțat și lucrul acesta – pentru mine a fost o emoție pe care aș vrea să o mai repet la un moment dat în viața mea.”, a povestit vedeta de peste Prut.

Citește și: Adi Despot, prima reacție după ce s-a aflat că a părăsit juriului de la “Vocea României”! “Nu pot să cred că…”

“Mă aștept la această întrebare, mi se întâmplă foarte des. Oi fi eu cel mai tânăr (n.r.: antrenor de la «Vocea României»), însă, am cumva în toată perioada asta  de când activez în muzică și nu înseamnă doi ani, nu înseamnă nici cinci, ci înseamnă o viață întreagă – pentru că eu trăiesc și respir cu muzica de când mă știu –  cumva mi-a adus niște cunoștințe și cred că e fix momentul potrivit în care eu să împartc aceste cunoștințe cu mai mulți oameni, cu toți cei cărora aș vrea să le spun cât de importantă este emoția și mesajul în muzică – poate chiar mai importantă decât alte aspecte.

Ori, pentru mine, vocea este cea care transmite, cea care te face să ți se ridice așa, părul de pe mâini în momentul în care rostești un cuvânt, îl cânți, cuvântul ăla trebuie să ajungă în suflet să schimbe măcar cinci procente din percepția ta despre viață. Și cred că ăsta este momentul potrivit să învățăm lumea să facă asta. Ori avem nevoie de ceva nou în lumea muzicii”, a mărturisit îndrăgita cântăreață.

Irina Rimes, poreclă haioasă în timpul liceului

În cadrul interviului oferit recent, artista moldoveancă a mărturisit că în liceu i se spunea “Duracell”, pentru că era peste tot și făcea foarte multe lucruri în același timp.

“Mereu am fost (n.r.: în ipostaza de profesor), nu știu de ce oamenii mă văd. E foarte paradoxal, că sunt micuță și când eram în liceu, mi se spunea «Duracell», că eram peste tot, eu le făceam pe toate. Dar oamenii văd cumva în mine un fel de… Probabil din cauza educației pe care o am de acasă, de la părinți și cum m-a educat și viața. Oamenii văd în mine un fel de tutore sau vin mereu să mă întrebe: «E bine?», «Nu e bine?», «Ce ar trebui să fac?» și atunci eu le dau… probabil că eu le dau din tot sufletul meu un sfat care să-i ajute sau mă și implic să-i ajut. Și asta plănuiesc să fac la «Vocea României»: să mă implic 100, 200 de procente în munca pe care o vom avea dincolo de camere, pentru că asta e cea mai importantă perioadă. (…). Vreau neapărat să le spun tot ce am învățat eu până acum, ce am învățat la Conservator, ce am învățat în timp ce scriam pentru alți artiști, când trăgeam cu ei în studiouri și vedeam tot felul de interpretări, reinterpretări, încercări, eșuări. (…)”, a mai zis Irina Rimes.

Ieri, noul jurat de la “Vocea României” și-a lansat cea mai nouă piesă. Aceasta se numește “Cel mai bun prieten” și are un mesaj puternic.

Irina Rimeș, o artistă foarte talentată de peste Prut care a cucerit inimile Românilor

(…). Nu sunt doar o adolescentă care s-a trezit peste noapte vedetă. Am stat ani întregi în studio, unde am muncit, m-am pregătit. Eu am fost în Republica Moldvova- eu îmi doream să merg la un concurs la mine, în ţara natală. M-am rugat la Dumnezeu ca să ajung acolo şi să devin cunoscută. Acolo am cunoscut mulţi oameni care m-au ajutat să vin aici. Eu doar cântam înainte, de vreo doi ani. Piesa Andrei «Sunt puternică» e scrisă de mine. Eu mi-am descoperit talentul de a compune acum doi ani, când eram într-o situaţie financiară foarte grea. Aşa că am început să scriu piese şi să le vând artiştilor din Republica Moldova. «Visele» e singura piesă de pe album la care am lucrat, dar nu am scris-o eu. (…) Nu, eu sunt o fată de la ţară, părinţii mei sunt oameni simpli – am crescut la ţară cu văcuţe, cu puişori (…) La 14 ani am mers la liceu, facultatea am făcut-o în Chişinău. (…) Au fost momente în care nu am avut bani deloc. Eu nu am suferit din dragoste, eu pur şi simplu m-am îndrăgostit. (…)”, a declarat Irina Rimeș în cadrul unui interviu oferit în primăvara anului 2017 la „Răi da’ buni”.

 Irina Rimeș, pe numele din buletin Irina Remesh, s-a născut pe 16 octombrie 1991 și e o tânără cântăreaţă foarte talentată din Republica Moldova. În 2012, Irina Rimes a  participat la “Fabrica de staruri”, show transmis de TVR, aşa că nu e străină de televiziune. Ea a venit în România în 2013 şi a cântat sub numele de IRRA. Proiectul nu a mers şi solista s-a relansat în 2016 şi a devenit vedetă peste noapte, datorită hit-ului “Visele”. Printre melodiile cunoscute pe care le-a lansat se numără: “Ce s-a întâmplat cu noi”, “Cosmos”, “My Favourite Man”, “Iubirea noastră mută”, “Octombrie Roșu”, “Beau”.
Tânăra artistă şi-a deschis și o casă de producţie, Quantum Music, acolo unde colaborează cu mai multe nume din muzica românească şi unde îi poate lansa pe viitorii ei elevi de la “Vocea României”.