Istoricul Alexandru Cristian știe când și unde se va construi Templul lui Solomon!

Publicat: 13/03/2019 | 08:24
Istoricul Alexandru Cristian știe când și unde se va construi Templul lui Solomon!

Alexandru Cristian studiază istoria veche și modernă a Israelului, o țara tânără, construită de imigranții evrei la finele celui de al doile război mondial este subiectul unei culegeri de eseuri și reflexii. Eseurile despre Israel, despre politică, oamenii și cultură locurilor, memoria Holocaustului, conflictul cu Palestinienii.. sunt pline de emoție și de o justă aprecierii a Țării Sfinte aflate la graniță dintre trei continente și trei mari religii monoteiste.Recent, Alexandru Cristian a lansat cartea ”Israel – între istorie şi actual„ la Editura Saga.(CITEȘTE ȘI: ALEX BODI A FUGIT CU ”TOVARĂȘA” BIANCĂI LA PARIS, IAR NOI AM PUS MÂNA PE FOTOGRAFIILE-PROBĂ!)

Într-un interviu acordat recent  Alexandru Cristian a făcut mărturisiri uluitoare. Istoricul susține că știe când și unde se va construi Templul lui Solom.(NU RATA, AICI: BODYGUARZII MALL-ULUI I-AU ”ARESTAT” MAȘINA PREZENTATORULUI DE LA KANAL D!)

”Sursele creștine din timpul Patriarhului Sofronie al Ierusalimului și al Califului Omar ne arată că Templul nu s-ar află chiar pe locul Moscheei Al Aqsa din Ierusalim, ci în proximitate. Istoria Patriarhului Eutihie al Alexandrei din secolul X- Analele istorice ale lui Eutihiene vorbesc despre aceste evenimente. În Anale este prezentat un dialog între Patriarhul Sofronie și Califul Omar, mai mult un dialog diplomatic și cultural despre reacția evreilor și creștinilor la apariția moscheei. Oricum vă spun că voi studia problemă și voi scrie un studiu. Este o realizarea măreată dar greu de anticipat. Dacă planul de pace va reuși reconstrucția Templului va fi o certitudine. Repet și aici ce am spus mai sus, viitorul nu ne este cunoscut nouă, doar Domnului”. a mărturisit Alexandru Cristian, într-un interviu pentru newstandard.news.

Alexandru Cristian este un poet, prozator, dramaturg, critic literar și istoric român. S-a născut la data de 23 octombrie 1987 în orașul Brăila. A debutat la vârstă de 14 ani în revistă Liceului Teoretic „Jean Monnet”. A început să scrie poezie de la vârstă de 13 ani. Versurile timpurii au fost culese și publicate în volumul de debut ”Versuri Ciobite”.

Citește și...