Judecătoria a dat verdictul în procesul lui Tăriceanu: 1 an de închisoare și…

Autor: I.D.
Publicat: 19/04/2018 | 23:20

Samsarul de mașini care l-a înșelat pe Călin Popescu Tăriceanu e bun de plată. Judecătorii au emis o nouă decizie de condamnare a bărbatului, la un an de închisoare, dar l-au obligat și să-l despăgubească pe actual șef al Senatului cu prețul mașinii pe care trebuia să i-o livreze, dobânda legală, dar și cheltuielile politicianului cu avocatul.  Cancan.ro, site-ul nr 1 din România, vă prezintă, în excluclusivitate, decizia judecătorilor luată în procesul președintelui Senatului.

Hotărârea magistraților Judecătoriei Sectorului 6 nu este definitivă, dar nu a modificat foarte mult prima decizie judecătorească. Astfel, după rejudecarea dosarului, decisă acum un an de instanța superioară, samsarul de mașini Kocsis Zsolt a fost obligat să-i restituie lui Tăriceanu suma plătită de acesta pe automobil.

Este vorba de 14.500 de euro, la care se adaugă dobânda legală și cheltuielile cu avocatul, adică peste 21.000 de euro. În afară de despăgubirile civile, bărbatul va fi trimis și un an la închisoare, pentru înșelăciune. Decizia magistraților Judecătoriei Sectorului 6 nu este, însă, definitivă, dosarul urmând să ajungă, după declararea apelului, la instanțele superioare.

(CITEȘTE ȘI: Conflictul cu Tăriceanu i-a fost fatal vara trecută! Fostul vicepremier a reapărut după scandalul de la vârful ALDE!)

Tăriceanu se judecă de șase ani pentru un Mercedes

În iunie 2012, Tăriceanu a făcut plângere la Parchet pe motiv că a fost înșelat după ce a trimis 14.500 de euro pentru o mașină care nu a ajuns niciodată în posesia sa, iar procesul a început în 2016.

(VEZI ȘI: A făcut parte din Guvernele Tăriceanu şi Boc, iar acum… Imagini tulburătoare cu fostul ministru de Finanţe!În 2012, în timp ce se afla în Germania, Kocsis Zsolt, ca urmare a corespondenței purtate cu Călin Popescu Tăriceanu, i-a promis acestuia că îi va achiziționa un autoturism pentru care a cerut și a primit suma de 14.500 euro.

Potrivit procurorilor, Kocsis i-a trimis lui Tăriceanu pe e-mail fotografii cu un autoturism Mercedes despre care pretindea că este cel care urmează să fie achiziționat. În realitate, mașina nu era de vânzare la prețul stabilit și nu aparținea unei familii de germani care vindeau autoturismului fiului lor care era plecat, asa cum a susținut Kocsis Zolt. (CITEȘTE ȘI: GENTILOMUL E GENTILOM PÂNĂ LA CAPĂT: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU ÎI DESCHIDE PORTIERA SOŢIEI!)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...