“Kim Jong-un ar fi în stare gravă după o intervenție chirurgicală”. Anunțul făcut de autoritățile din Coreea de Sud

Publicat: 21/04/2020 | 13:17

“Kim Jong-un ar fi în stare gravă după o intervenție chirurgicală” – este declarația făcută de un oficial american. La scurt timp după ce s-a aflat informație potrivit căreia liderul de la Phenian ar fi fost operat de urgență, autoritățile din Coreea de Sud au transmis un mesaj despre acesta.

Citește și: “Kim Jong-un va fi detronat”! Cine a afirmat acest lucru

“Kim Jong-un ar fi în stare gravă după o intervenție chirurgicală”

Conform declarației făcută de un oficial american, Kim Jong-un ar fi în stare gravă după o operație suferită în urmă cu o săptămână. O altă sursă, citând un raport al Serviciilor de informații din SUA, a declarat pentru CNN că Statele Unite monitorizează cu atenție starea de sănătate a dictatorului nord coreean.

Daily NK, o publicație online cu sediul în Coreea de Sud, a relatat că dictatorul ar fi suferit o operație pe cord pe 12 aprilie. Fumatului excesiv, obezitatea și oboseala, ar fi fost cauzele intervenției chirurgicale, potrivit site-ului de știri coordonat de dezertori nord-coreeni. Potrivit aceleiași surse, Kim Jong-un se reface într-o vilă din provincia P’yŏngan de Nord.

Pe de altă parte însă, jurnaliștii de la CNA au relatat că zvonurile privind intervenția chirurgicală de la inimă a liderului nord-coreean ar fi false. Lim Yun Suk a explicat cum au apărut aceste informații și puteți vedea declarațiile în clipul de mai jos. Potrivit dezvăluirilor făcute de jurnalista de la CNA, Kim Jong-un a lipsit de la evenimentele dedicate comemorării zilei de naștere a bunicului său pe 15 aprilie, ceea ce a alimentat unele speculații privind starea sa de sănătate. Această dată este de departe cea mai importantă în calendarul politic din Nord, iar absența lui este una complet neobișnuită, a subliniat Lim Yun Suk în cadrul interviului de mai jos. El a participat la o reuniune-cheie a partidului în capitala Phenian pe 11 aprilie. Administrația prezidențială din Coreea de Sud a refuzat să comenteze rapoartele, precizând că nu poate confirma informațiile despre sănătatea liderului nord-coreean și a adăugat că nu au fost detectate “activități neobișnuite” în Coreea de Nord.

Consiliul de Securitate Națională și Directorul Serviciilor Naționale de Informațiidin SUA au refuzat să comenteze aceste informații. Între timp, oficialii americani i-au contactat pe experții în politică nord-coreeană – în special pe cei care au studiat regimul Kim – ca să discute despre posibile planuri de urgență.

Află și: Sud-coreeanul Son de la Tottenham s-a înrolat în armată

Pandemia de coronavirus, la nivel mondial

Conform celor mai noi informații, la nivel mondial, există 2.495.296 de infectări cu noul coronavirus, iar 171.064 au fost răpuși de această maladie. SUA a confirmat că are 792.938 depistate pozitiv cu COVID-19, iar bilanțul morților a ajuns la 42.518. Țara condusă de Kim Jong-un nu a raportat nicio îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 și niciun deces. De altfel, nu mai e un secret pentru nimeni următorul aspect: Coreea de Nord este cel mai izolat stat din întreaga lume.