L-a vizitat în celulă pe celebrul terorist: ”Abia ne-am înțeles… Poate muri oricând!”

Autor: I.D.
Publicat: 13/03/2018 | 23:22

Grave probleme de sănătate are Omar Hayssam, primul terorist al României, condamnat la 23 de ani de închisoare! Cel care a pus la cale răpirea jurnaliștilor în Irak suferă, printre alte maladii extrem de serioase, și de Parkinson! Și, conform medicului Dan Răican, președintele Asociației AntiParkinson, necesită urgent tratament special. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vă prezintă informații exclusive despre starea de sănătate a sirianului.

Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian erau răpiți în 2005, la Bagdad, în Irak, iar omul de afaceri Omar Hayssam intervenea în forță și reușea eliberarea lor. Președintele Băsescu îi întâmpina pe jurnaliști la aeroportul Otopeni, în timp ce Hayssam devenea un erou. Pentru puțin timp… S-a descoperit apoi că, de fapt, chiar el a fost ”capul răutăților”. Ar fi făcut-o pentru că avea nevoie de capital de imagine, care i-ar fi propulsat apoi afacerile. (CITEȘTE AICI: TERORISTUL NR. 1 DIN ROMÂNIA E ȚINUT ÎN ”CUȘCĂ” LA ÎNCHISOAREA DIN MĂRGINENI!)

A fost depistat și, mult mai târziu, condamnat definitiv pentru terorism. A mai ajuns în fața instanței și cu alte două capete de acuzare, iar pedepsele s-au contopit. Hayssam se află acum după gratii, dar starea lui de sănătate este șubredă rău. Mai nou, suferă de Parkinson, după ce în urmă cu mai bine de 10 ani a fost operat de cancer la colon.

Planul avocatului: ”Spital civil!”

Medicul Dan Răican, președintele Asociației AntiParkinson, l-a vizitat pe sirian la Penitenciarul de Maximă Siguranță Mărgineni, în urmă cu o lună. A povestit, pentru CANCAN.RO, că Hayssam ar mai avea de trăit cel mult doi ani, dacă nu i se face urgent tratament de specialitate. (VEZI ȘI: OMAR HAYSSAM A RĂMAS FĂRĂ CETĂTENIA ROMÂNĂ)

”Eu sunt președintele Asociației AntiParkinson și Omar Hayssam mi s-a adresat mie, el fiind unul dintre cei 10 bolnavi internați în penitenciarele din România, bolnavi de Parkinson. Mi-a cerut să trec pe la dânsul și să văd în ce stadiu se află. S-a întâmplat cam acum o lună. Am fost la penitenciar, m-am întâlnit cu el, l-am evaluat și i-am dat o scrisoare medicală. Eu am toate scrisorile și adeverințele medicale ale lui Omar Hayssam. De la toate examenele medicale pe care el le-a făcut.

Are boala Parkinson, în stadiu avansat. El este un membru al asociației mele. Suferă de mai multe boli, nu numai de Parkinson. L-am văzut într-un interviu… Iar acum l-am revăzut în penitenciar. Acum o lună, să spun. Se deplasa cu un cărucior. Nu avea suficientă forță în picioare. Nu putea sta deloc în picioare.

Când a dat interviul era foarte lucid și putea să vorbească foarte bine. Acum, când am fost la el, abia ne-am înțeles. (NU RATA, AICI: CANCAN.RO ARE DOVEZI DESPRE FINANȚAREA CLANURILOR DE LA BUCUREȘTI!)

Este un material foarte complex cu rezultatele medicale, avocatul lui vrea să facă o întâmpinare, să-l treacă în spitalul civil”, au fost primele dezvăluiri ale medicului.

Omar Hayssam suferă de opt boli

Luat peste picior de gardieni!

Acesta a mai spus că boala de care suferă teroristul nu poate fi tratată în spitalele închisorilor, ci este nevoie de unul civil. (CITEȘTE ȘI: LOVITURĂ DE TEATRU ÎN CAZUL TENTATIVEI DE OMOR DIN ”CARTIERUL MILIARDARILOR” )

”Boala se manifestă prin incapacitatea de a se deplasa. Grav este la el că nu poate înghiți. Și atunci se poate sufoca. El s-ar afla la stadiul 3-4, pe o scară de 1 la 5. Este o situație alarmantă. Boala se poate trata printr-un procedeu numit stimulare electrică profundă, cum a făcut Cornel Constantiniu. În spitalul penitenciarului nu are posibilitatea să facă acest tratament. Dacă nu va beneficia de tratament, mai poate trăit vreo doi ani, un an jumate, chiar… Poate muri oricând!

Cei de la penitenciar nu-l prea băgau în seamă când am fost la el, nu-i dădeau așa mare importanță. Uneori mai era și luat peste picior”, a mai spus Dan Răican, pentru CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...