Ludovic Orban, anunț important pentru români. Ce se va întâmpla după 15 mai. “Va fi un set de reguli care…”

Publicat: 24/04/2020 | 11:19
Ludovic Orban, anunț important pentru români. Ce se va întâmpla după 15 mai. “Va fi un set de reguli care…”

Restricțiile de circulație se vor relaxa după 15 mai, dar Guvernul îi avertizează pe români că pericolul de infectare cu COVID-19 va exista în continuare, motiv pentru care regulile de distanțare socială vor rămâne în vigoare. Pentru a nu exista probleme, premierul României, Ludovic Orban a anunțat că autoritățile vor anunța din timp populația cu privire la alte măsuri de protecție, urmând să aibă loc anumite campanii de informare.

VEZI AICI: NELU TĂTARU, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, A FĂCUT ANUNȚUL: CÂND SE VA ATINGE VÂRFUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS

Ludovic Orban a mai precizat că purtarea măștilor în spațiile publice închise va fi obligatorie. Totodată, premierul i-a liniștit și pe cei care nu au posibilitatea să-și cumpere materialele necesare pentru a se proteja de coronavirus.

Va fi un set de reguli care vor însoţi această măsură de eliminare a restricţiilor privitoare la libera circulaţie. Măsura va fi valabilă pentru toţi cetăţenii români. E posibil prin autorităţile locale, pentru că au anchetele sociale şi cunosc persoanele care se află în situaţii de vulnerabilitate şi au posibilitatea să distribuie aceste măşti”, a spus Ludovic Orban.

VIDEO. SPARTACUȘII din Horezu au făcut haos în stradă: „Să vină Poliția, ne batem cu ei” / „Un alt caz de conjunctivită la cerere”

Sfaturi esențiale pentru a te proteja de COVID-19

  • Spălați-vă mâinile de multe ori;
  • Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
  • Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
  • Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
  • Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
  • Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
  • Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;

NU RATA: BREAKING NEWS! ADRIAN STREINU CERCEL, DEMIS DIN COMISIA ANTI-COVID 19 DE NELU TĂTARU. DECLARAŢIILE CARE I-AU PUS CAPAC