Marcel Vela, despre demisia şefului Poliţiei Române! „Este decizia corectă astfel încât imaginea şi credibilitatea Poliţiei Române să nu fie afectate”

Autor:
Publicat: 01/09/2020 | 21:20
Marcel Vela, despre demisia şefului Poliţiei Române! „Este decizia corectă astfel încât imaginea şi credibilitatea Poliţiei Române să nu fie afectate”

Șeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Vasilescu, și-a anunțat demisia, marți seară, la finalul unei declarații de presă pe care a susținut-o la sediul MAI. Ministrul Afacerilor Interne a comentat această decizie și și-a arătat aprobarea.

Marcel Vela a declarat că decizia lui Liviu Vasilescu de a se retrage din funcţia de şef al Poliţiei Române este corectă şi ea a fost convenită pentru a nu afecta imaginea şi credibilitatea instituţiei, scrie Agerpres. (CITEȘTE ȘI: ȘEFUL POLIȚIEI ROMÂNE ȘI-A DAT DEMISIA, DUPĂ SCANDALUL ÎNMORMÂNTĂRII LUI EMI PIAN)

„Este decizia corectă pe care am convenit-o astfel încât imaginea şi credibilitatea Poliţiei Române să nu fie afectate sau puse sub semnul întrebării. În urma discuţiei pe care am avut-o cu domnia sa, a achiesat să se retragă din funcţia de inspector general, precizând faptul că rămâne şi continuă munca de poliţie ca să îşi îndeplinească atribuţiile de ofiţer, lucru pe care l-am acceptat toată conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Poliţia Română are nevoie să se concentreze acum exclusiv asupra problemelor pe care le are în atribuţii, adică aplicarea cu fermitate a legii”, a declarat Marcel Vela, marţi seara, la un post de televiziune.

Eduard Mirițescu, șef interimar

După demisia lui Liviu Vasilescu, Eduard Mirițescu e noul șef interimar al Poliției Române. Acesta a fost șeful poliției din Prahova și în prezent este adjunct al șefului Poliției Naționale. El a fost șeful de cabinet al lui Bogdan Despescu, actual secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. (VEZI ȘI: MARCEL VELA, MESAJ PENTRU CLANURILE INTERLOPE: „SUNTEM CU OCHII PE VOI”)

Marcel Vela mai precizat că pentru a asigura continuitatea în actul de management al acestei instituţii a MAI, a decis ca inspectorul general adjunct chestorul de poliţie Eduard Miliţescu să continue activitatea din funcţia pe care o deţine şi să exercite temporar comanda Poliţiei Române până la numirea unui ofiţer care să preia această calitate.