Mircea Macovei a demisionat din funcția de director al Spitalului Județean de Urgență Suceava! Cine va asigura interimatul în perioada următoare

Publicat: 24/04/2020 | 12:43
Mircea Macovei a demisionat din funcția de director al Spitalului Județean de Urgență Suceava! Cine va asigura interimatul în perioada următoare

Revenit la muncă după ce s-a vindecat de COVID-19, medic Mircea Macovei a demisionat din funcția de director medical al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Suceava. Locotenent colonel medic Dinu Chioralia va asigura interimatul în perioada următoare.

VEZI AICI: NELU TĂTARU, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, A FĂCUT ANUNȚUL: CÂND SE VA ATINGE VÂRFUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS

Actualul management al SJU Suceava va desemna, temporar, un alt Comitet Director care să asigure conducerea unității după plecarea medicilor militari.

Comandantul medical al SJU Suceava, gen. (r) Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, cu o zi în urmă, că medicul Mircea Macovei nu va reveni în funcţia de director medical.

M-am ocupat de acest subiect de mai mult timp. Dânsul va reveni mâine (vineri n.r.) la serviciu şi va reacţiona adecvat. S-a pronunţat de mult că nu-şi doreşte să continue şi, în consecinţă, va trebui ca echipa medicală să-şi aleagă liderii„, a spus Ionel Oprea, potrivit Agerpres.

MĂRTURII dramatice ale unui medic român. Pacientul decedat de Covid nu mai poate fi văzut. „M-a marcat neputința de a-ți înmormânta soțul sau mama”

De asemenea, premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că nu este de acord ca Mircea Macovei să revină în funcția de director medical al SJU Suceava şi a solicitat să se ia măsuri în acest sens.

NU RATA: BREAKING NEWS! ADRIAN STREINU CERCEL, DEMIS DIN COMISIA ANTI-COVID 19 DE NELU TĂTARU. DECLARAŢIILE CARE I-AU PUS CAPAC

Vă transmit foarte clar. Nu pot să accept să revină în poziţia de director medical la Suceava doctorul Macovei. Aveţi în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă, aveţi competenţă de a lua decizii în privinţa managementului oricărui spital. Ca atare, vă spun limpede. Nu se poate întoarce domnul Macovei în poziţia respectivă„, a transmis premierul Ludovic Orban.