Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2018

Publicat: 11/05/2018 | 18:53
Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2018

Începând cu data de 11 iunie 2018, absolvenții claselor a VIII-a vor susține examenele din cadrul Evaluării Naționale 2018, iar noi îți dă modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2018. Primul examen este cel la Limba și literatura română, proba scrisă. Cursurile claselor a VIII-a se vor încheia pe data de 8 iunie, atunci când se vor încheia și înscrierile pentru Evaluarea Națională 2018. 

Ministerul Educației a publicat în decembrie 2017 modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2018, pe care absolvenții claselor a VIII-a. Elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), modelele de subiecte sunt disponibile pe site-ul subiecte2018.edu.ro.

CALENDAR EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018

Modele de subiecte Evaluarea Națională 2018

Modele de subiecte Evaluarea Națională 2018 la Limba si literatura română

Elevii se pot pregăti pentru examenul de limba și literatura română, de la Evaluarea Națională 2018, consultând modelele de subiecte publicate de site-ul edu.ro. Proba scrisă va avea loc pe data de 11 iunie.

Modele de subiecte Evaluarea Națională 2018 la Matematică

Aici poți vedea modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2018, la matematică. Proba scrisă pentru acest examen va avea loc pe data de 13 iunie 2018.

Modele de subiecte Evaluarea Națională 2018 la Limba si literatura maternă

Aici poți vedea modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2018, la limba si literatura maternă. Proba scrisă pentru acest examen va avea loc pe data de 14 iunie 2018.

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională au fost construite în funcție de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

De asemenea, modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru Bacalaureat 2018 au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare a candidaților. Totodată, vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul 2017, nu au fost operate modificări în structura subiectelor.

Reguli stricte pentru elevi, în sala de examen

Candidaților la Evaluarea Națională 2018 le este interzis să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și alte articole asemănătoare, potrivit Legii Educației Naționale nr. 1/2011 cu modificările și completările ulterioare. Mai mult, ei sunt obligați să lase obiectele menționate mai sus în sala de depozitare, pe care o stabilește comisia de examen în acest scop. Cei care refuză să se conformeze acestor reguli nu sunt primiți în sală.

De asemenea, candidații nu au voie să aibă asupra lor – în haine sau încălțăminte –, în pensare și bănci lucrări, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor. Un mare interzis au telefoanele mobile, căștile radio, dar și orice alt mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite concectarea la internet.

Desigur, cei care susțin Evaluarea Națională 2018 nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale, care ar putea fi destinate rezolvării subiectelor.

Încălcarea regulilor menționate mai sunt va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi vor fi eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost utilizate sau nu. Mai mult, cei eliminați la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 pe lucrarea scrisă, potrivit edu.ro.

Când se afișează rezultatele

Primele rezultate ale Evaluării Naționale 2018 se vor afișa pe 19 iunie până în ora 12:00, după care cei nemulțumiți de notele primite pot depune contestații.

19 iunie 2018 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

Când se depun contestațiile

20-22 iunie 2018 – Soluționarea contestațiilor

23 iunie 2018 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Citește și...