Momentul în care un autobuz plin de copii plonjează într-un lac din China. Imagini greu de privit. VIDEO

Publicat: 07/07/2020 | 22:15
Momentul în care un autobuz plin de copii plonjează într-un lac din China. Imagini greu de privit. VIDEO

Cel puțin 21 de pasageri ai unui autobuz au murit și alți 15 au fost răniți, după ce mijocul de transport a căzut în lacul Hongshan din provincia Guizhou, din sud-vestul Chinei.

Momentul în care autobuzul lovește parapetul și se prăbușește a fost suprins de camerele de supraveghere, care arată cum vehiculul deviază de la traseu, loveşte un parapet de pe marginea şoselei şi plonjează în lac.

Potrivit CGTN, persoanele care au fost rănite au fost transportate la spitalul din orașul Anshun. Aceeași sursă spune că printre cele 36 de persoane care au fost găsite până în prezent de către echipele de salvatori, se numără și patru elevi, iar unul dintre aceștia a fost declarat decedat.

Citește și: Număr-record de decese cauzate de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Și-au pierdut viața 31 de persoane, iar bilanțul total a ajuns la 1.799

Autobuzul transporta copii

Se pare că vehiculul transporta elevi către un examen de admitere la facultate în momentul în care s-a prăbușit în lac marți dimineața. Accidentul s-a produs la ora locală 11:45 (ora 06:45, ora României, n. red), autobuzul lovind un parapet și plonjând în lacul de acumulare.

Potrivit informațiilor făcute publice de către autoritățile locale și centrale, echipele de salvare au fost trimise la fața locului pentru intervenție. Acestea au reușit să scoată autocarul din lacul de acumulare și încearcă să recupereze eventualele cadavre care ar fi putut să rămână în apă.

Nu se cunosc cauzele accidentului

Totodată, autoritățile chineze anunță că acest moment nu există informații foarte clare cu privire la cauza producerii acestui accident și nici informații referitoare la numărul de persoane care se aflau la bordul vehiculului în momentul în care acesta a plonjat în lac.

„Potrivit celui mai recent bilanţ stabilit la ora 17:30, 36 de persoane au fost scoase din apă. Printre ele se află 21 de morţi şi 15 răniţi. Răniţii au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri”, au informat autorităţile locale.

Operațiunile de cercetare și salvare au continuat timp de mai multe ore, iar o echipă a Ministerului pentru Siguranță Publică a fost trimisă la fața locului pentru a ancheta împrejurările producerii accidentului.

Nu rata: Scene cutremurătoare! Un fotbalist a fost lovit de fulger chiar în timpul antrenamentelor. Tânărul se află la spital în stare gravă

Accidentul ar fi putut să fie provocat de condițiile meteorologice, dat fiind faptul că regiunea a fost puternic afectată de ploi în ultima perioadă.