Acasă » Exclusiv » Arpad Paszkany învinge ANAF-ul. Ce au hotărât magistrații în privința „dușmanului” lui Gigi Becali

Arpad Paszkany învinge ANAF-ul. Ce au hotărât magistrații în privința „dușmanului” lui Gigi Becali

De: Beatrice Dumitru 11/12/2020 | 00:09

Multimilionarul care i-a suflat mai multe titluri, în Liga I, lui Gigi Becali bifează o victorie importantă în lupta cu autoritățile, după ce a fost acuzat de ANAF că ar fi ”fentat” bugetul de stat. CANCAN.RO vă prezintă detalii de ultimă oră din procesul afaceristului din Cluj.

Multi-milionarul ”fantomatic” Arpad Paszkany, poartă de ceva timp un adevărat război cu Ministerul Finanțelor, după ce Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) i-a luat la control averea personală. ”Dușmanul” lui Gigi Becali este suspectat de Fisc că a efectuat tranzacții dubioase și că s-ar fi sustras de la plata unor taxe.

În urma unui control efectuat la Arpad Paszkany , reprezentanții ANAF au constatat că omul de afaceri care a patronat formația din Gruia ar fi obținut și utilizat venituri care nu au fost impozitate. Iar sursa veniturilor nu a putut fi identificată.

Ce susține ANAF

Reprezentanții ANAF îl prezintă pe omul de afaceri din Cluj drept un  ”contribuabil la bugetul de stat” care, premeditat, și-ar fi declarat venituri mult mai mici, tocmai pentru a nu plăti impozitul conform prevederilor legii. (VEZI ȘI: IMAGINI UNICE CU FINANȚATORUL-FANTOMĂ DIN FOTBALUL ROMÂNESC. EL ESTE MULTIMILIONARUL CARE L-A ÎNGENUNCHEAT PE GIGI BECALI!)

”Arpad Paszkany a utilizat (…) dintr-o sursă neidentificată, fonduri mai mari decât cele provenite din surse impozabile declarate sau din surse neimpozabile identificate, cu consecințe asupra obligațiilor datorate bugetului de stat, fiind stabilită suplimentar de plată suma de 1.124.564 lei reprezentând impozit pe venit, la care s-au adăugat accesorii aferente în sumă de 806.647 lei.

Organele de verificare fiscală au constatat că Arpad Paszkany nu a probat cu acte doveditoare tranzacția financiară de creditare în baza căreia a devenit titular al unei creante în sumă de 1.200.000 euro deținută față de Vianova Holdings Ltd și al unei creanțe de 1.850.000 euro deținută față de Legrand Investments INC, astfel nefiind justificată legalitatea includerii în circuitul de compensare a creanței încasate de la  1907 Cluj SA.(…)

Totodată, s-a constatat că (n.red. – Arpad  Paszkany) nu a probat cu acte doveditoare efectuarea plăților în sumă de 2.200.000 euro către Mentor Development LLC SUA în calitate de creditor, astfel încât această societate să dispună de resurse pentru a acorda o facilitate de credit în sumă de 2.000.000 euro către Paz Management Group SRL, prin urmare nu poate fi probat dreptul legal de recuperare a creanțelor invocate împotriva Mentor Development LLC SUA. În determinarea situației fiscale la nivelul perioadei verificate, suma de 1.513.544 lei, respectiv suma de 535.592 lei încasată de P A Z de la Paz Management Group SRL reprezintă un venit suplimentar din surse neidentificate”, precizează ANAF, într-un document obținut de D.A.S.

Arpad Paszkany a fost acuzat de ANAF că ar fi ”fentat” bugetul de stat – Inquam Photos/Dan Porcutan

Război de durată

Războiul cu autoritățile s-a dovedit unul de lungă durată. Și asta pentru că multimilionarul care a patronat formația din Cluj nu a depus armele ușor și a luptat pe toate fronturile pentru a-și demonstra nevinovăția.

A urmat un întreg ”lanț” al contestațiilor depuse de omul de afaceri, urmate de întâmpinări ale ANAF. Arpad Paszkany a mers și mai departe, formulând, la sfârșitul anului 2019, o cerere de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene. În luna februarie 2020, ANAF a solicitat respingerea respectivei cereri de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene, considerând-o ”neîntemeiată”.

Ce au constatat magistrații

La un moment dat, instanța de judecată a constatat că nici ANAF nu a făcut dovada tuturor acuzațiilor aduse omului de afaceri, fiind menționate doar ”existența indiciilor săvârșirii unei infracțiuni” și ”pretinse aspecte de nelegalitate formală”. (NU RATA: PRIMELE IMAGINI CU BURTICA DE GRAVIDĂ A UNEI PREZENTATOARE TV DE LA NOI)

”Instanța constată că (…), deși se poate reține că organul fiscal a învederat «existența indiciilor săvârșirii unei infracțiuni», acesta nu a argumentat faptul că eventuala constatare a săvârșirii vreunor infracțiuni de către reclamant «ar avea o înrâurire hotărâtoare asupra soluției ce urmează să fie dată în procedură administrativă», câtă vreme în procedura administrativă nu au fost invocate de către parte decât pretinse aspecte de nelegalitate formală, fără a fi formulate apărări de fond, care să implice analiza indiciilor săvârșirii unei infracțiuni în legătură cu mijloacele de probă privind stabilirea bazei de impozitare”, se arată în motivarea instanței.

Într-o primă etapă, instanța de judecată pe masa căreia s-a aflat dosarul lui Arpad Paskany l-a declarat câștigător, dar cei de la Fisc nu s-au lăsat înduplecați și au contestat decizia judecătorilor.

Arpad Paszkany a bifat o vitorie importantă în lupta cu ANAF-ul

Victorie importantă

Potrivit unor surse D.A.S. din mediul judiciar, multimilionarul din Cluj a bifat, recent, o victorie importantă. Și asta pentru că magistrații de la Curtea de Apel din Cluj, acolo unde s-a judecat recursul înaintat de ANAF, au decis să anuleze cererea depusă de reprezentanții fiscului.(VEZI ȘI: INCREDIBILA TRANSFORMAREA A NASULUI LUI CATALIN MARUTA)

Decizia instanței

”Tip soluție: Anulează cererea de recurs. Soluția pe scurt: Constată nulitatea recursului declarat de ANAF împotriva sentinței civile nr. 718 din data de 02.06.2020 pronunţată în dosarul nr. 2236/117/2019 al Tribunalului Cluj pe care o menţine în întregime. Decizia este definitivă. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia judecătorilor.

Arpad Paszkany, ”vizitat” de DIICOT

În urmă cu aproximativ patru ani, procurorii DIICOT au efectuat 20 de percheziţii în locaţii din Bucureşti şi Cluj-Napoca, între care la clubul de fotbal CFR CLUJ 1907 şi la oamenii de afaceri Arpad Paszkany,  şi Iuliu Mureşan.

Procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Cluj se sesizaseră din oficiu în acest caz şi au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp. 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
A terminat Facultatea de Jurnalism, în 2019, în București. De atunci, a lucrat la mai multe publicații media. În prezent, este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL.
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
LOVITURĂ pentru familia Mititelu: Juniorul a fost mutat la SPITALUL 9! De ce au luat medicii decizia de a-l duce la NEBUNI
LOVITURĂ pentru familia Mititelu: Juniorul a fost mutat la SPITALUL 9! De ce au luat...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Noi scumpiri la pompă. Prețul benzinei a crescut
Noi scumpiri la pompă. Prețul benzinei a crescut
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat din povestea noastră”
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
Ghinion pentru Oana Radu într-unul dintre procesele cu fostul soț. Trebuie să-i dea bani lui Cătălin Dobrescu. Explicația instanței
Ghinion pentru Oana Radu într-unul dintre procesele cu fostul soț. Trebuie să-i dea bani lui...
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...