Nelu Tătaru, anunț îngrijorător! S-a făcut o greșeală enormă, iar numărul infectărilor cu COVID-19 ar putea să sară în aer

Publicat: 05/07/2020 | 19:05
Nelu Tătaru, anunț îngrijorător! S-a făcut o greșeală enormă, iar numărul infectărilor cu COVID-19 ar putea să sară în aer

Nelu Tătaru a făcut un anunț îngrijorător! S-a făcut o greșeală enormă, iar numărul infectărilor cu COVID-19 ar putea să sară în aer.

Nelu Tătaru este extrem de îngrijorat. Potrivit Ministrului Sănătății, decizia CCR publicată în Monitorul Oficial poate produce un adevărat dezastru. Acum, persoanele infectate cu COVID-19 pot pleca din spitale, cu o declarație pe propria răspundere.

Astfel, aceștia ar putea infecta alte persoane. (CITEȘTE ȘI: EMIL RENGLE, TAXAT DE FANI DUPĂ ULTIMA FOTOGRAFIE POSTATĂ PE INSTAGRAM: ”CRED CĂ ÎNTRECI MĂSURA”)

„Există acest risc ca numărul cazurilor să crească. Noi gestionăm o creştere a numărului de cazuri pe trei perioade de relaxare, pe weekenduri prelungite, pe sărbători, incepând cu sărbătorile pascale, cu Rusaliile, cu sărbătorile de 1 Mai şi mergând pe o eventuală a patra perioadă de măsuri de relaxare, dar în acest context trebuie să evaluăm foarte bine cresterea numărului de cazuri, iar din punct de vedere legislativ, în aceste două zile noi am pregătit un proiect de lege tocmai pentru a pune în conformitate un act legislativ cu recomandările Curţii Constituţionale, având în vedere acest lucru, în zilele următoare, poate chiar mâine, să avem o şedinţă de guvern în care să adoptăm acest proiect de lege şi să îl trimitem către Parlament.

În ultima săptămână, noi am efectuat transferuri din anumite spitale, secţiile de terapie intensivă care erau pline, către alte spitale care puteau primi aceşti pacienţi. Dacă ne uităm la numărul de decese, noi trebuie să ştim că aceste decese sunt alte pacienţilor cu afecţiune gravă, în general intubat, şi deci putem şti că cei din terapie intensivbă sunt cei care au şi rata mare de decese”, a declarat Nelu Tătaru.

Coronavirus România, 5 iulie

Până pe 5 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.973 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.132 au fost externate.

Totodată, 1.750 persoane infectate cu COVID-19 au murit. În intervalul 04.07.2020 (10:00) – 05.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 19 decese (11 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Constanța Dolj, Galați, Ilfov, București și Prahova. (VEZI ȘI: RAED ARAFAT, ANUNȚ TERIBIL PENTRU ROMÂNI, DUPĂ CE NUMĂRUL DE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS A CRESCUT: “ESTE POSIBIL CA SITUAȚIA SĂ SCAPE DE SUB CONTROL!”)

Dintre acestea, 6 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 391 de noi cazuri de îmbolnăvire.