Noi dezvăluiri șocante din Dosarul Caracal. Poliția putea să o salveze pe Alexandra Măceșanu. Știau cum arată mașina lui Dincă, dar nu le-a păsat

Publicat: 15/07/2020 | 11:28
Noi dezvăluiri șocante din Dosarul Caracal. Poliția putea să o salveze pe Alexandra Măceșanu. Știau cum arată mașina lui Dincă, dar nu le-a păsat

Noi elemente, demne de filmele cu gangsteri, ies la iveală după finalizarea dosarul morții Alexandrei Măceșanu. Potrivit DIICOT, în cazul dispariției Luizei Melencu, anchetatorii aflaseră cu certitudine ce mașină o luase pe fata dispărută, în aprilie 2019, de pe o stradă din Caracal.

Chiar dacă aceștia nu aveau numărul de îmatriculare la momentul respectiv, mașina tunată a lui Gheorghe Dincă avea destul de elemente distinctive care ar ar fi făcut identificarea foarte ușoară.

Citește și: Descoperire ireală în dosarul Caracal. Bărbatul care îi putea salva viața Alexandrei a ales să nu o facă: „Am zis că de ce să mă bag? Nu e treaba mea”

Concret, scrie Libertatea.ro, în ziua când Luiza Melencu a dispărut, duminică, 14 aprilie 2019, o mașină a luat-o pe fata de 18 ani la ocazie. Camerele de luat vederi din intersecția din Caracal au surprins trei automobile în care s-ar fi putut urca fata. La final a rămas o singură mașină, cea a lui Gheorghe Dincă, un Renault gri, cu geamurile din spate negre și cu 7 spițe la roți.

Poliția Rutieră ar fi mințit

Oamenii care au revăzut ambele dosare spun că numărul de 7 spițe la roți e un element distinctiv foarte puternic. Poliția Rutieră din Caracal a spus că nu știe mașina. Toate elementele se găsesc în dosarul uciderii Alexandrei, în care criminaliștii, polițiștii judiciari și procurorii DIICOT, o echipă întreagă venind din sediile centrale ale instituțiilor, au pus faptele așa cum le-au descoperit, chiar dacă cei vinovați sunt colegii lor.

În Caracal nu doar oamenii de rând merg pe premisă ”Nu e treaba mea”. Practic, DIICOT arată că și autoritățile au dat dovadă de nepăsare și de neimplicare, de ”Nu e treaba mea”. Avocații suspectează, însă, că a fost mai mult de atât.

Nu rata: „Gheorghe Dincă nu le-a ucis, Alexandra și Luiza trăiesc. Sunt în…” Lovitură de teatru în cazul Caracal

Poliția Rutieră din Caracal a întors la DIICOT Craiova răspunsul că nu cunoaște mașina. Asta cu peste o lună înainte de a doua răpire, cea a Alexandrei. E imposibil de înțeles de ce s-a întâmplat așa, altfel decât din nepăsare.

Acuzații grave la adresa procuraturii

Astfel, acuzația avocatului Tonel Pop devine extrem de gravă: „Procurorul Vasilescu nu a trimis poliției din Caracal descrierea corectă! A trimis altă descriere!” Tonel Pop susține că “procurorul Vasilescu, de la DIICOT Craiova, a identificat într-adevăr caracteristicile mașinii, dar nu a trimis poliției din Caracal descrierea corectă! A trimis altă descriere!”. Și de aceea ar fi venit răspunsul negativ de la poliție. “Din asta Vasilescu nu are cum să scape”, a mai spus avocatul pentru Libertatea. Spre deosebire de celelalte elemente care apar în dosarul trimis de DIICOT la judecători, ceea ce afirmă Tonel Pop nu e la dosar.

Un lucru estre cert. Dosarul DIICOT clarifică, în privința mașinii, un lucru fundamental. Presa aflase că automobilul Renault era în dosarul dispariției Luizei. Dar nu știa dacă automobilul lui Dincă nu era unul dintre multele suspecte. Răspunsul e: exista doar o mașină în dosarul Luizei Melencu, Renaultul cu geamuri fumurii în spate și 7 spițe. În ea știau procurorii că se urcase fata de 18 ani.