Acasă » Știri » Sport » Patrick Mouratoglou intervine în scandalul momentului. Reacția antrenorului după noua acuzație la adresa Simonei Halep: „Sub nicio formă!”

Patrick Mouratoglou intervine în scandalul momentului. Reacția antrenorului după noua acuzație la adresa Simonei Halep: „Sub nicio formă!”

De: Andreea Voicu 21/05/2023 | 14:40
Patrick Mouratoglou intervine în scandalul momentului. Reacția antrenorului după noua acuzație la adresa Simonei Halep: „Sub nicio formă!”
Patrick Mouratoglou vine în apărarea Simonei Halep / Sursă foto: capturi video

Simona Halep nu traversează o perioadă favorabilă. În urmă cu două zile, tenismena de 31 de ani a primit o nouă acuzație. De data aceasta, ITIA a confirmat că există nereguli cu pașaportul biologic al sportivei. În scandalul momentului a intervenit și Patrick Mouratoglou, actualul antrenor al tenismenei. A reacționat instant! Iată mai jos, în articol, ce a spus bărbatul.

În cursul zilei de vineri, 19 mai 2023, Simona Halep avea să primească o nouă „lovitură”: o altă acuzație de dopaj. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a confirmat că sportiva are nereguli cu pașaportul biologic. La scurt timp, prima reacție a avut-o tenismena. Totuși, Nicole Sapstead, senior director anti-doping, susține că acuzațiile de dopaj (2, la număr) nu au legătură între ele. Despre acest aspect puteți citi AICI.

Apoi, și alte personalități ale lumii sportive și-au expus opiniile. Printre cei care au intervenit în scandalul momentului se numără și Patrick Mouratoglou. Actualul antrenor al tenismenei a ținut să transmită un mesaj clar și concis, după ce noua acuzație!

Nu rata TONI IURUC A RUPT TĂCEREA DUPĂ CE FOSTA LUI SOȚIE, SIMONA HALEP, A FOST LOVITĂ CU NOI ACUZAȚII DE DOPAJ. “EA ȘTIE CEL MAI BINE. ARE OAMENI…”

Reacție fără precedent din partea antrenorului Patrick Mouratoglou

Patrick Mouratoglou a ieșit la „atac” și a postat pe rețelele de socializare un mesaj prin care îi ia apărarea tenismenei. Antrenorul susține că Simona Halep nu ar fi făcut ceva ilegal vreodată și, în plus, îi cunoaște dragostea pură față de sportul alb.

„În primul rând, vreau să spun că am plănuit să stau departe de orice comentariu public în privința cazului Simonei Halep. Chiar am crezut că ITIA va efectua o investigație dreaptă și că va stabili adevărul. Faptul că acum nu mai cred același lucru este deranjant și m-a făcut să scriu, în sfârșit, aceste rânduri.

Am avut norocul să o întâlnesc pe Simona Halep în aprilie 2022. Am muncit din greu din acel moment. Vreau să spun câteva cuvinte despre ea, pentru cei care n-au întâlnit-o: am descoperit în Simona un caracter rar. Este amabilă, dulce, nu are nicio urmă de agresivitate, niciun fel de invidie față de cei din jur”, se arată în postare.

Antrenorul Simonei Halep: „Sub nicio formă, niciodată, nu ar fi făcut ceva ilegal!”

Antrenorul și-a expus opinia pe Twitter. Patrick susține că, acum, nu mai crede că ITIA va efectua o „investigație dreaptă”, așa cum a crezut de cuviință până la a doua acuzație. El și Simona Halep s-au întâlnit în anul 2022 și, mărturisește el, cunoaște cât de multă pasiune și dăruință investește în tenis.

„Și-a dedicat întreaga viață tenisului. E pasiunea ei din copilărie. Nu a tatălui ei, nu a mamei, nu a familiei. Doar a ei! E evident că a primit o educație aleasă, cu niște valori extrem de puternice.

Onestitatea ei este în afara oricărui dubiu. Știu că SUB NICIO FORMĂ, NICIODATĂ, nu ar fi făcut ceva ilegal. Sprijinul primit din lumea tenisului a fost extrem de puternic, asta deoarece oamenii au fost convinși că nu ar fi făcut niciodată așa ceva”, a scris Patrick.

Vezi și CE SCRIE PRESA INTERNAȚIONALĂ DUPĂ NOUA ACUZAȚIE LA ADRESA SIMONEI HALEP. „CELE MAI GRAVE DIN ISTORIA TENISULUI”

Simona Halep și-a dat jos bandajele de pe nas (Foto: CANCAN.RO)
Simona Halep și-a dat jos bandajele de pe nas (SURSA FOTO: CANCAN.RO)

Patrick Mouratoglou o sprijină pe Simona Halep și vrea ca adevărul să iasă la iveală

În continuare, antrenorul reamintește ziua în care ITIA a acuzat-o de dopaj pe tenismenă. Patrick Mouratoglou susține că i-a fost alături încă din prima clipă și va continua să îi ofere sprijin, pentru a se afla adevărul. În plus, s-a arătat uimit de modul în care se desfășoară cazul în care este implicată sportiva.

„Din ziua în care ITIA a a acuzat-o, am fost alături de ea și voi continua să fiu în fiecare zi. O voi sprijini în lupta ei pentru adevăr. Sunt un susținător al sportului curat. Cred că tenisul are nevoie de un sistem anti-doping capabil să descopere trișorii.

Acestea fiind spuse, sunt extrem de șocat de modul în care acest caz a fost condus. Credeam că ITIA va urma scopul suprem, acela de a stabili adevărul, dar e clar că ei încearcă doar să demonstreze vinovăția. Asta deși Simona a putut arăta multiple dovezi ale inocenței ei începând cu decembrie 2022”, a mai notat antrenorul.

Simona Halep a vândut vila în care a locuit cu Toni Iuruc pe durata mariajului (SURSA FOTO: CANCAN.RO)
Simona Halep a vândut vila în care a locuit cu Toni Iuruc pe durata mariajului (SURSA FOTO: CANCAN.RO)

Patrick și-a expus opinia despre a doua acuzație adusă la adresa sportivei

În continuare, antrenorul susține că ITIA a remarcat că există analize diferite, în pașaportul biologic, spunând că a doua acuzație este legată de prima.

„Această ultimă acuzație care i-a fost trimisă ieri și care e legată în totalitate de primul caz este o pură interpretare a pașaportului ei biologic. Cu alte cuvinte, ITIA nu a găsit nicio substanță ilegală în sângele ei, doar remarcă că parametrii sângelui ei sunt suspicioși.

Experți renumiți care au analizat probele au ajuns la concluzia că afirmația ITIA este total greșită și interpretată într-un mod răuvoitor. Sângele Simonei era perfect normal. Simona a transmis clar că nu cere un tratament special, doar respectarea regulamentului care prevede judecarea de către un tribunal independent.

Din cauza asta le cer celor de la ITIA să oprească această hărțuire și să nu mai amâne constant judecarea cazului. Ar fi trebuit să aibă loc în februarie, acum e plănuită pentru finalul lunii mai”, a scris Patrick Mouratoglou pe Twitter.

Simona Halep ar trebui să aibă următoarele audieri în data de 28 mai 2023.

Vezi și SIMONA HALEP, OBLIGATĂ SĂ SE RETRAGĂ DIN TENIS?! DEZVĂLUIRILE UNUI ZIARIST CELEBRU. „PERSPECTIVELE SUNT SUMBRE”

Sursă foto: CANCAN.RO, capturi video

Urmărește Cancan.ro pe Google News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut parte din echipa Kanal D. Din 2019 a activat în cadrul echipei CIAO. Până în prezent, are la activ peste 9500 de citeste mai mult
Parteneri
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din București
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport, un balon cu aer cald și un cinematograf
Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport,...
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul este șocant
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie.
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu știu exact unde stau
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu...
Zodiac chinezesc pentru luni, 29 aprilie 2024. Bivolul are nevoie de răbdare
Zodiac chinezesc pentru luni, 29 aprilie 2024. Bivolul are nevoie de răbdare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Schimbări uluitoare de vreme. Anunțul de ultimă oră de la ANM
Schimbări uluitoare de vreme. Anunțul de ultimă oră de la ANM
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Eliza Natanticu, la un pas de moarte după ce a luat o bacterie din spital: ”Mă emoționează foarte tare chestia asta”
Eliza Natanticu, la un pas de moarte după ce a luat o bacterie din spital:...
Andreea Bălan a pus stop scandalurilor cu George Burcea. La ce decizie au ajuns cei doi de dragul fiicelor
Andreea Bălan a pus stop scandalurilor cu George Burcea. La ce decizie au ajuns cei...
Stațiunea din România de care tinerii și pensionarii încep să se reîndrăgostească. Se reinventează, vine cu prețuri la jumătate față de Mamaia sau Valea Prahovei și are ceva unic pe pământ
Stațiunea din România de care tinerii și pensionarii încep să se reîndrăgostească. Se reinventează, vine...
Sfatul zilei de luni, 29 aprilie 2024. Fecioarele vor să facă schimbări
Sfatul zilei de luni, 29 aprilie 2024. Fecioarele vor să facă schimbări