„Pelerinaj” la Cazinoul din Constanța, în primul weekend de “relaxare”

Publicat: 16/05/2020 | 16:06

Plimbarea e la liber! Și unde e mai plăcut decât pe faleză, la malul Mării Negre, unde briza de mai te lovește plăcut! Românii au scăpat de izolarea care i-a ”năucit”, timp de două luni, în locuințe, iar, în primul weekend de la relaxarea restricțiilor, au dat năvală la Constanța, pentru un „pelerinaj” neașteptat. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, un reportaj și o impresionantă galerie foto, chiar din buza mării, lângă celebrul Cazinou, lăsat în paragină vreme de peste 20 de ani.

(CITEȘTE ȘI: ANUL TRECUT DISTRACȚIILE ERAU ÎN TOI… CE SE ÎNTÂMPLĂ ACUM PE PLAJA DIN MAMAIA)

Sute de oameni, între care și cei ”evadați” din București sau din alte orașe, au luat calea litoralului, pentru a se destinde, după ce au tânjit pentru doi-trei pași în ”libertate”, fără restricțiile impuse de autorități din cauza coronavirusului. Faleza de la Constanța a fost, așadar, plină în primele zile ale ”noii orânduiri”, după decretarea stării de alertă, înlocuitoarea celei de urgență. Oamenii s-au plimbat agale, s-au bucurat de razele soarelui de mai și de valurile care au ”plâns”, și ele, în buza digurilor.

Pelerinaj la Cazinoul din Constanța, în primul weekend de la relaxarea restricțiilor

Buluc la Cazinoul din Constanța, aflat în reconstrucție

Cazinoul din Constanța, celebru încă din perioada interbelică, atunci când bogații Europei veneau să-și ”spargă” banii la ruletă sau la poker, este, acum, o ruină. Doar că autoritățile și-au întors, în sfârșit, fața către atracția litoralului, după mai bine de 20 de ani în care au ignorat-o, și i-au clădit schele în jur. Schelele renovării. Doi ani va dura până când vestita clădire se va transforma! Mai e până atunci, românii au vizitat-o chiar ieri, și azi, și-au făcut și poze, pe care, după două luni de izolare, le-au trimis, probabil, celor dragi.

(NU RATA: ÎN CARANTINĂ, CA ÎN VACANȚĂ! CE SE ÎNTÂMPLĂ LA HOTELUL FLORA DIN MAMAIA? CEI AFLAȚI ÎN IZOLARE SE PLIMBĂ PE MALUL MĂRII)

Terasele de fițe din portul pentru ambarcațiuni de agrement, unde șalupele își așteaptă proprietarii, sunt închise, iar oamenii trec pe lângă ele, ușor, la pas, cu gândul că nu va dura mult până când se vor tolăni în feluritele scaune ale acestora. Mai e ceva până atunci, așa că o plimbare în aer liber face, acum, toți banii. Tot pe faleză, un pictor-negustor și-a întins măsuța pliantă. Desenează, rapid, ce vrea trecătorul. Sunt ceva oameni în jurul lui, iar el, talentat, e drept, mânuiește vopselele perfect.

Portul și terasele de fițe se vor deschide în curând. Probabil

Centrul Vechi din Constanța, asaltat de oameni și el

Pescarii au ieșit, și ei, „la o vergea” la liber. Unul, chiar în port, lângă celebrul restaurant ”Vraja Mării”, unde un câine, tolănit pe asfalt, așteaptă deschiderea porților. Îi este foame, dar mai rabdă. Cât despre pescar… Pluta i s-a afundat, a tras… Un guvid mic, zice ”bun și ăsta”, așază apoi momeala în cârlig și dă pe ”așteptare”.

(VEZI AICI: ROMÂNII PETREC 1 MAI LA COADĂ LA MICI)

Nici Centrul Vechi al Constanței nu a fost ocolit. Oamenii au ieșit la o șuetă, printre terasele fantomatice, care, în alte condiții, ar fi fost full. Acum, s-au putut bucura doar de priveliște și de băncuțele de pe marginea drumului, cu speranța că tentantele locuri unde mâncărurile și băuturile de orice fel curg în neștire se vor deschide cât de curând.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...