Acasă » Exclusiv » Polițiștii-pietoni

Polițiștii-pietoni

De: Oana Călin 31/01/2020 | 22:54

Încă din 2017, Direcția de Poliție Locală Giurgiu este prinsă între ciocan și nicovală, într-un scandal care este plimbat din curtea primăriei în cea a conducerii instituției și care a explodat la jumătatea anului trecut. Mai exact, ca urmare a unei hotărâri de consiliu local, 21 de polițiști locali au fost disponibilizați. Dintre aceștia, un număr de 15 foști angajați au contestat în instanță decizia aleșilor locali, judecătorii Tribunalului Giurgiu dând, pe 21 august 2017, câștig de cauză foștilor polițiști locali. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, are toate detaliile situației inedite.

Iată cum sună, pe scurt, hotărârea instanței: „Anulează în tot Hotărârea nr.34/03.03.2017 emisă de Consiliul Local al Municipiului Giurgiu precum şi efectele pe care aceasta le-a produs. Obligă pâraţii la plata sumei de 600 lei către reclamanţi şi la plata sumei de 50 lei către intervenienţii principali cu titlu de cheltuieli de judecată.”

Problema ajutorului de șomaj

În data de 8 iunie 2018, Curtea de Apel a anulat hotărârea consiliului local şi a dispus repunerea pe posturi a celor 15 poliţişti locali. În plus, aceştia trebuie să-şi primească toate salariile şi majorările de la data restructurării şi până în prezent. (VEZI ȘI: DIALOG ULUITOR ÎN BUCUREȘTI! SCANDAL ÎNTRE UN POLIȚIST DE LA RUTIERĂ ȘI UNUL LOCAL)

Numai că aici apare o nouă problemă: în perioada în care polițiștii locali au rămas fără serviciu, s-au înscris la AJOFM, de unde au primit ajutor de șomaj. După câștigarea procesului cu Primăria, AJOFM s-a îndreptat împotriva polițiștilor locali pentru recuperarea sumelor primite ca ajutor de șomaj, considerând că, din moment ce urmează să primească salariile şi majorările de la data restructurării şi până în prezent, banii primiți ca ajutor de șomaj ar fi fost încasați ilegal, iar sumele cresc de la lună la lună, ca urmare a penalizărilor.

Mașinile Poliției Locale, scoase la mezat

Pentru că Primăria a refuzat să achite integral sumele datorate, câstigate în instanță, foștii angajați ai Poliției Locale s-au trezit că sumele datorate AJOFM sunt mai mari decât cele pe care trebuie să le primească de la Primărie. Din această cauză, încă de anul trecut, din luna iulie, s-a cerut instituirea unui sechestru pe bunurile Poliției Locale, în speță pe mașinile Direcției, lucru care s-a și întâmplat! (NU RATA: ŞEFUL POLIŢIEI LOCALE DIN CALAFAT, FILMAT LA PARIURI SPORTIVE ȘI LA PĂCĂNELE ÎN TIMPUL SERVICIULUI)

Contactat telefonic, la scurt timp de la apariția zvonului în oraș, directorul Direcției Poliției Locale, Lazăr Ciobanu, preciza, încă de la vremea respectivă, că polițiștii nu vor mai putea patrula prin oraș.

„La acest moment, eu sunt în concediu, nu cunosc detalii cu privire la acest eventual sechestru. Așa cum am mai spus-o și cu alte ocazii, nu este vina mea că oamenii aceia au fost disponibilizaţi, nu este nici vina Direcției. Nu am făcut altceva decât să respect o hotărâre de Consiliu Local, așa că cei care au dat hotărârea ar trebui să răspundă. Pe de altă parte, DPL Giurgiu nu are bani, ci primește bani de la Primărie pentru salarii și alte cheltuieli. Personal, consider că executarea trebuia să fie făcută către Consiliul Local, nu la Direcția Poliției Locale.

Nimeni nu m-a întrebat nimic, nici dacă m-aș putea descurca cu mai puțini oameni, nici altceva… Dar văd că se aruncă în ograda mea. Dacă, într-adevăr, s-a instituit acest sechestru, nu vom mai putea patrula pe străzi, nu vom mai putea interveni la solicitările giurgiuvenilor și…asta este! Voi vedea ce este de făcut când voi reveni din concediu!”, a spus directorul DPL Giurgiu, Lazăr Ciobanu. (CITEȘTE ȘI: UN POLIȚIST DIN BUCUREȘTI ȘI-A ”TOCAT” ÎN BĂTAIE AMANTA DIN CAUZA UNOR SMS-URI)

Foștii angajați au insistat să primească banii într-o singură tranșă

Odată cu instituirea respectivului sechestru, toate mașinile care efectuau serviciul pe raza municipiului au fost retrase în curtea instituției, și, câteva luni mai târziu, au fost vândute. Acum, toți polițiștii locali patrulează prin oraș pe jos, singura mașină care a „scăpat” de vânzare fiind o autodubă Mercedes Vito.

Deși legea fiscală prevede ca plata debitelor amintite să fie făcută în termen de cinci ani, după cum urmează: în primul an, 5% din sumă; în anul al doilea, 10% din aceste drepturi; în anii trei și patru, câte 25%, urmând ca în cel de-al cincilea an să fie achitată și diferența de 35%, nu s-a găsit înțelegere la foștii angajați, care au preferat să primească, integral, aceste drepturi bănești, care se ridică la peste 700 de milioane de lei vechi. Culmea este că cei doi executori judecătorești care au emis procesele verbale de sechestru, precum și dispozițiile de vânzare prin licitație a autovehiculelor Poliției Locale sunt tot giurgiuveni!

Polițiștii locali iau Giurgiul la pas

Polițiștii locali din Giurgiu nu au altă variantă decât mersul de jos

Deși, de câteva luni, Direcția Poliției Locale a trecut în directa subordine a primarului municipiului, situația rămâne neschimbată: numărul mașinilor de intervenție ale poliției locale este același: 1, și nu sunt șanse ca acesta să crească…

Acum, municipiul este patrulat, pe jos, în fiecare din cele 12 zone în care a fost împărțit, de câte trei polițiști locali (unul de la Circulație, unul de la Ordine Publică și unul de la Intervenție), ceea ce face ca sesizările primite la Poliția Locală să fie rezolvate, dar cu întârzieri extrem de mari… (VEZI AICI: POLIȚIST PENTRU 20 DE ZILE. ȘI-A DAT DEMISIA DE LA IPJ PRAHOVA ȘI FACE MĂRTURISIRI ȘOCANTE)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Noul „Netflix” a apărut gratuit în România, doar pentru clienții Digi RCS-RDS
Noul „Netflix” a apărut gratuit în România, doar pentru clienții Digi RCS-RDS
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
S-a dezbrăcat și are milioane de like-uri! Georgina lui Ronaldo, cea mai incendiară apariție
S-a dezbrăcat și are milioane de like-uri! Georgina lui Ronaldo, cea mai incendiară apariție
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Zodiile care în Săptămâna Mare sunt apărate de divinitate. Până la Paști își vor rezolva toate problemele
Zodiile care în Săptămâna Mare sunt apărate de divinitate. Până la Paști își vor rezolva...
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu a mai venit în România din 2018”
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și Sebastian: „Fiecare are ceva al lui. Sebastian e un băiat frumos, vorbește frumos.”
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de mirosurile neplăcute
Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de mirosurile...
Alimentul ieftin și plin de proteine recomandat de doctorul Mihail Pautov. E ideal pentru cei care vor să pună masă musculară
Alimentul ieftin și plin de proteine recomandat de doctorul Mihail Pautov. E ideal pentru cei...
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat cu ajutorul fratelui său
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Meghan Markle, eșec de proporții în afaceri. Ce se întâmplă cu American Riviera Orchard
Meghan Markle, eșec de proporții în afaceri. Ce se întâmplă cu American Riviera Orchard
Primul oraș ras de pe fața Pământului în cazul unui RĂZBOI NUCLEAR. Unde se află „EPICENTRUL” Apocalipsei
Primul oraș ras de pe fața Pământului în cazul unui RĂZBOI NUCLEAR. Unde se află...
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa Borcea se scaldă în lux la 20 de ani
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
Gabriela Cristea, „uitată” de Tavi Clonda. Bărbatul a pus ochii pe o altă femeie în aeroport: „A agățat o gagică”
Gabriela Cristea, „uitată” de Tavi Clonda. Bărbatul a pus ochii pe o altă femeie în...
Peștele pe care să nu-l cumperi din piață. Ce au arătat testele:  “Am găsit arsen, plumb și mercur”
Peștele pe care să nu-l cumperi din piață. Ce au arătat testele: “Am găsit arsen,...
Lucrurile pe care să nu le faci sub nicio formă până în ziua de Paște 2024. E păcat să faci asta în Săptămâna Patimilor
Lucrurile pe care să nu le faci sub nicio formă până în ziua de Paște...