Povestea micuței care îi calcă pe urme Simonei Halep

Publicat: 26/07/2018 | 23:45

Odată cu performanțele din ultimii ani din tenis ale româncelor care ne reprezintă în acest sport, numărul celor interesați să-l practice, din rândul copiilor, a crescut enorm, fiecare puști sau puștoaică dorindu-și să fie precum modelul pe care și l-a ales.   (Reduceri mari la jocuri PC) CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă arată cât plătește o familie din Satu Mare pentru ca fiica lor să calce pe urmele Simonei Halep. (VEZI ȘI: JUCĂTOARELE DE OINĂ DIN INIMA BĂRĂGANULUI)

„Cam cu 40% a crescut cererea din partea părinților pentru ca juniorii lor să învețe să joace tenis, și direct proporțional a crescut și numărul copiilor care participă la turneele de tenis”, afirmă Darius Schiop, antrenor de tenis.

Vanessa Nocaci are 11 ani şi a început tenisul mai mult din curiozitate. A ajuns pe terenurile de tenis cu o prietenă care practica sportul acesta de ceva vreme. Acum trei ani, când a început, totul era joacă şi nu se gândea că va ajunge să participe la turnee internaţionale. (Promotiile zilei la monitoare)

A început în joacă

Trofeele au început să „curgă”

„Am început să joc aşa, de relaxare, pentru mişcare, nu ştiam eu atunci că o să îmi doresc să fac performanţă. După ce am început să merg tot mai mult la antrenamente, mi-a plăcut atât de mult, încât am zis să merg şi la nişte competiţii şi aşa am început să particip la turnee în urmă cu aproximativ un an”, își începe povestea Vanessa.  (CITEȘTE ȘI: AM INTRAT ÎN VESTIARUL FOTBALISTELOR)

În prezent a ajuns la 35 de turnee în ţară şi în străinătate, unele câştigate, altele încheiate după doar un meci sau două. Participarea la competiţiile internaţionale este mai recentă, iar după două turnee în care a părăsit tabloul destul de repede, familia Vanessei a decis că e nevoie de o schimbare şi în partea de pregătire.

Bani pentru antrenor, terenuri, turnee

Vanessa (în centru), alături de idolul ei, Simona

„Acuma e alt nivel la competiţiile internaţionale, sunt jucători cu multă experienţă, cu mai mulţi ani de tenis în spate, plus că noi suntem cele mai mici la categoria de vârstă. Am adus acum un antrenor din afara judeţului, care o antrenează doar pe Vanessa şi încă un băieţel. Ne costă lunar toată pregătirea, plus antrenorul, plus chiria pentru antrenor, plus participările la turnee, plus chiria la terenuri şi toate celelalte, în jur de 1.500 de euro”, povestește mama Vanessei. (NU RATA, AICI: EI SUNT CAMPIONII NEVĂZĂTORI LA FOTBAL)

Cât durează antrenamentele

Noul nivel la care a ales să concureze aduce cu sine şi mai multe eforturi din partea micii tenismene, coroborate cu faptul că este în vacanţă şi timpul îi permite.

„Acum, de când am schimbat antrenorul, mă pregătesc o oră şi jumătate dimineaţa şi două ore seara, câte două antrenamente pe zi, timp de cinci zile pe săptămână. Mai am de lucrat mult, încă la serviciu nu sunt foarte bună, nu prea reuşesc să dau un as”, spune Vanessa.

„Acum îi permite şi programul să se antreneze de două ori pe zi, că nu este la şcoală, dar în timpul şcolii se antrenează doar o dată. Noroc că învaţă bine şi atunci nu sunt nevoită să îi condiţionez antrenamentele sau competiţiile de rezultatele de la şcoală”, explică mama tenismenei pentru CANCAN.RO. SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Mica tenismenă este și olimpică la matematică

Premiile vin din ce în ce mai des pentru Vanessa

Vanessa tocmai a terminat clasa a patra şi a fost olimpică la matematică, ceea ce i-a încurajat pe toţi cei din jur să o susţină să facă sport şi să îi îndeplinească toate dorinţele cu privire la participarea la turnee. Ultimul dintre turneele de acasă a fost o surpriză chiar şi pentru Vanessa.

„A fost un turneu, Tennis Partener, cu 14 participanţi. Toţi au fost concurenţi mai mari ca mine. Am jucat în sferturi cu un băiat cu un an mai mare, după aceea în semifinale am avut un adversar de 17 ani, din păcate nu am putut juca finala pentru că celălalt finalist a avut varicelă şi nu a putut concura”, mai spune Vanessa.  (CITEȘTE AICI: POVESTEA ”SHAOLINULUI” DIN FETEŞTI CARE BATE CUIE CU CAPUL)

Citește și...