El este cel mai bun pompier la… şah

Publicat: 23/07/2019 | 22:26

O minte sclipitoare, îmbrăcată-n… pompier! Aşa îl descriu colegii pe Claudiu Roşca, campionul la şah de la ISU Gorj. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea lui incredibilă. (Ai și telefon, și bani de avion + net 4G nelimitat la Telekom)

„Încă o dată, locul I este al nostru, de această dată la sportul minţii!

A devenit deja obişnuinţă în ultimii ani ca prima treaptă a podiumului la competiţiile de şah să fie ocupată de colegul nostru Claudiu Roşca. Pe meleaguri maramureşene, mai exact în Baia Mare, în perioada 15-19 iulie s-a desfăşurat Finala Cupei Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România la şah, etapă a competiţiei la startul căreia s-au calificat cei mai buni 16 jucători de şah pompieri din ţară. (VEZI ȘI: EL ESTE PRIMARUL CULTURIST! ȘI-A AMENAJAT SALĂ DE FORȚĂ ÎN PODUL CASEI ȘI…)

La final, Claudiu al nostru a urcat pe prima treaptă a podiumului şi va reprezenta instituţia noastră la faza următoare a competitiei, unde nu va concura doar cu pompieri militari din ţară, ci va trebui să înfrunte colegi din toate structurile Ministerului Afacerilor Interne. Noi suntem convinşi că şi acolo Claudiu va urca pe podium şi va demonstra că sportul minţii se îmbină perfect cu salvarea de vieţi!

Bravo, Claudiu! Suntem mândri de tine!”, au postat colegii pompierului din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu, pe pagina de socializare. (Ia-ți un telefon Samsung cu abonament și primești un voucher Blue Air)

De anul trecut spera la locul 1 pe podium

Campionul Claudiu Roșca (mijloc), alături de competitorii săi

Anul trecut, subofițerul de 42 de ani, care joacă șah de la șase ani, a reușit să câștige locul II la Campionatului de Șah al Ministerului Afacerilor Interne. Competiția a avut loc pe parcursul a nouă runde, iar la aceasta au participat pompieri, polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră. (CITEȘTE AICI: POVESTEA POMPIERULUI-EROU CARE SCOATE OAMENII DIN GHEARELE MORȚII)

„Deloc surprinzător pentru noi este faptul că, unul dintre colegii noștri, Claudiu Roșca, subofițer în cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu a reușit să se claseze pe locul al doilea la categoria Neclasificați! Pentru acest om șahul este doar o pasiune, dar o pasiune care, în cazul lui, se îmbină perfect cu misiunea unui salvator de vieți și bunuri! El a demonstrat că este un adevărat profesionist în repetate rânduri și suntem convinși că și la competițiile viitoare ocuparea podiumului nu va fi o problemă pentru el!“, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj. (Vezi ofertă la care primești garantat voucher Blue Air de 100 de Euro)

Campion și în urmă cu 12 ani

Claudiu a devenit campion în urmă cu 12 ani, câştigând concursul „Cupa Jandarmeriei 2007“, organizat la nivelul judeţului Gorj. Și-a amintit cu plăcere de acel moment: „Am obţinut locul I la «Cupa Jandarmeriei 2007». La aceasta au participat concurenţi din cadrul Poliţiei, STS, Jandarmeriei, Poliţiei Comunitare şi Primăriei Târgu Jiu. Nu a fost un concurs uşor, deoarece adversarii mei erau bine pregătiţi. Cu toate astea, am reuşit să-i înving“. (VEZI AICI: POVESTEA ROMÂNULUI CARE A CUNOSCUT ”IADUL PE PĂMÂNT”. A SLUJIT 16 ANI ”LEGIUNEA STRĂINĂ”)

A învățat șah de la tatăl lui

Pompierul Claudiu Roșca joacă șah de la șase ani

Cu timpul, talentul şi munca depuse de la o vârstă fragedă, au făcut din Claudiu un veritabil campion. „Joc şah de la şase ani. M-a învăţat tata, cel mai bun prieten al meu. Jucam foarte des împreună, apoi, cu trecerea timpului, şahul a devenit una dintre pasiunile mele. Este cel mai bun sport pentru a ne dezvolta capacitatea de concentrare, ne muncim mintea în cel mai benefic mod cu putinţă. Pasiunile care se nasc în copilărie sunt durabile. Au trecut ani buni de când am jucat prima dată şah şi tot sunt fascinat de el“, a povestit pompierul militar, cu ani în urmă.

Anul trecut, alături de un coleg jandarm, Claudiu a pus, la Târgu Jiu, bazele Asociației „Tinerii Spartani”, un club destinat pregătirii viitorilor campioni de șah. (VEZI ŞI: Viaţa lor pare desprinsă din filmele de acţiune. Ei sunt “vânătorii” de bombe)

Citește și...