Primele imagini cu mormântul Ionelei Prodan de la Bellu! Va fi înhumată alături de primul ei soț și are cel mai scump loc de veci din cimitir

Publicat: 17/04/2018 | 13:23

Ionela Proda, îndrăgita artistă de muzică populară, va fi înmormântată joi, la cimitirul Bellu din Capitală. Cântăreața își va dormi somnul de veci alături de Traian Tănase, primul ei soț.(CITEȘTE ȘI: IONELA PRODAN A MURIT. S-A STINS FĂRĂ SĂ ȘTIE PÂNĂ ÎN ULTIMA CLIPĂ CĂ..)

Mai mulți muncitori au fost angajați de Anamaria Prodan să se ocupe de pregătirea locului de veci al familiei, acolo unde Ionela Prodan se va odihni pe veci. Mormântul cântăreței de muzică populară este realizat în totalitate din marmură neagră și cu siguranță este unul dintre cele mai scumpe din cimitir. Pe piatra funerară sunt gravate fotografiile celor doi, al cântăreței și al primului ei soț, Traian Tânase. Artista va fi înmormântată, joi, la ora 12.00, potrivit anunţului făcut de fiica sa, Anamaria Prodan.(NU RATA, AICI: ULTIMA DORINȚĂ A IONELEI PRODAN! CÂNTĂREAȚA ȘI-A DORIT ENORM ACEST LUCRU)

„Cei ce vor sa și ia rămân bun de la mama mea IONELA PRODAN o pot face la Capela cimitirului Bellu, începând de astăzi ora 17 pm. Ceremonia de înmormântare va avea loc la cimitirul Bellu, (șoseaua Olteniței nr 3/5 Bucuresti) joi 19 aprilie ora 12. Numai familia și prietenii apropiați sunt așteptați după înmormântare la restaurant”, a scris Anamaria Prodan pe pagina ei de Facebook.

 

În anul 1992, viaţa Ionelei Prodan a luat însă o întorsătură tristă atunci când Traian Tănase a murit, la vârta 54 de ani, din cauza unei congestii cerebrale. Din acest motiv, interpreta a trebuit să renunţe la cariera muzicală, pentru a se ocupa de cele două fiice ale sale.

”Motivul major care m-a făcut să renunţ la turnee a fost pierderea soţului meu, Traian Tănase, în 1992. El era cel mai mare sprijin al vieţii mele, un soţ şi un tată excepţional. Fără el, n-aş fi putut avea cariera pe care am avut-o. Traian a avut grijă de căminul şi de fetiţele noastre, Anamaria şi Anca, în timp ce eu eram plecată, cu lunile, în turnee în ţară sau peste hotare, preluându-mi astfel toate responsabilităţile. A trebuit să fac această alegere grea, renunţând la turnee, de dragul fetelor mele, care erau la vârsta adolescenţei şi, deci, trebuia atent îndrumate”, povestea Ionela Prodan, în urmnă cu ceva timp.

Biografia Ionelei Prodan

Ionela Prodan s-a născut pe 6 octombrie 1947 și a copilărit pe malurile Dunării. Părinții artistei de muzică populară au crescut-o în Dăbuleni, județul Dolj. Ea a urmat la Universitatea din Craiova cursurile a două facultăţi – una dintre ele este Facultatea de Istorie – Cetatea Băniei fiind locul ei de formare intelectuală.

În 1970, Ionela Prodan s-a remarcat la Festivalul „Maria Tănase” din Craiova, unde a primit marele premiu. În anii ’90, ea a renunțat la cariera muzicală. Artista a fost realizatoare a emisiunii de folclor românesc „Din bucata mea de pâine” de la Radio România, apoi la Tele 7 abc, al emisiunilor „Îți mai aduci aminte, doamnă” și „Cântecul și casa lui”.

În perioada 2001 – 2004, Ionela Prodan a coordonat în cadrul Ministerului Culturii departamentul de promovare a culturii tradiționale. În noiembrie 2002, fostul președinte al României Ion Iliescu i-a conferit Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a. Iar în anul 2003, artistei i-a fost decernat Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor de către șeful statului român.

Citește și...