Principesa Margareta, primul mesaj adresat românilor după ce Regele Mihai a fost înmormântat: „Datorită vouă, aceste ultime zile de jale vor rămâne…”

Publicat: 19/12/2017 | 16:45
Principesa Margareta, primul mesaj adresat românilor după ce Regele Mihai a fost înmormântat: „Datorită vouă, aceste ultime zile de jale vor rămâne…”

La trei zile de la funeraliile Regelui Mihai I, Principesa Margareta a transmis un mesaj emoţionant tuturor românilor. Custodele Coroanei Regale înţelege şi respectă tristeţea din sufletele tuturor celor care i-au adus un ultim omagiu tatălui ei şi a făcut o promisiune.

Citeşte şi: ASTA a fost prima poruncă a Regelui Mihai! E surprinzătoare, iar jurnaliştii de la New York Times au făcut totul public

De asemenea, Principesa Margareta le-a mulţumit tuturor celor care au transmis mesaje publice, dar şi celor care au luat parte la procesiunile funerare din Bucureşti şi nu numai.

„Adresez tuturor recunoscătoare mulţumiri pentru cuvintele alese, pentru afecţiunea şi gândurile pline de compasiune pe care le-aţi arătat, cu trista ocazie a trecerii la cele veşnice a tatălui meu. Regele Mihai a fost un tată minunat, un model de moralitate şi un stâlp al istoriei contemporane a ţării noastre. Loial, drept şi generos, Regele a dovedit un angajament neclintit faţă de Naţiune şi Coroană. Am fost cu toţii în aceste zile în comuniune, mândri, îndureraţi şi înălţaţi sufleteşte. Aceleaşi principii şi sentimente ca ale tatălui meu vor călăuzi, de acum înainte, Familia Regală a României. Vă mulţumesc pentru forţa iubirii voastre şi pentru ataşamentul fără pereche pe care l-aţi arătat Regelui nostru, în ultimele sale zile pe pământ. Datorită vouă, aceste ultime zile de jale vor rămâne în istoria contemporană.”, a declarat Principesa Margareta, Custodele Coroanei Regale, potrivit antena3.ro.

Citeşte şi: Principesa Margareta, obligată să părăsească Palatul Elisabeta, după moartea Regelui Mihai! Are la dispoziţie 60 de zile

Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a fost înmormântat sâmbătă, 16 decembrie 2017

Regele Mihai îşi doarme somnul de veci în Catedrala Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş, alături de soţia sa, Regina Ana. La funeraliile Regelui Mihai I au fost prezente Familiile Regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Bulgaria, Franţa, Italia, Prusia şi Bulgaria. De asemenea alături de Familia Regală a României a fost prezent şi preşedintele ţării, Klaus Iohannic, alături de premierul Mihai Tudose.

Citeşte şi: Fostul principe Nicolae vrea să-şi revendice titlul! Ce spune avocatul său: „Se încearcă discreditarea lui!”

Ultimul suveran al României a murit pe 5 decembrie 2017 în timp ce se afla în reşedinţa din Elveţia. De altfel, tot acolo a încetat din viaţă şi soţia Majestăţii Sale. Regina Ana a murit pe 1 august 2016, la vârsta de 92 de ani, departe de România, în ţara în care a locuit în ultimii 50 de ani, Elveţia. Alteţa Sa a încetat din viaţă la ora locată 13.45 la Spitalul Morges din Elveţia. Regina Ana a fost înmormântată la Curtea de Argeş pe 13 august 2016, zi în care Guvernul României a declarat zi de doliu naţional.

Citește și...