PROTV a făcut blat cu Gigi Becali?! Miza este…

Publicat: 10/05/2018 | 13:40

Gigi Becali este într-un război total cu CSA Steaua București, de câțiva ani, iar clubul apărat în instanță de colonelul Florin Talpan obține victorie după victorie. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar) Lui Gigi nu-i convine deloc, dar, potrivit unor surse de încredere, pentru a asocia numele FCSB cu Steaua ar fi apelat la o mică ”șmecherie”. Ar cedat Pro TV-ului drepturile de televizare pentru meciurile internaționale pe care FCSB le dispută, cu o condiție. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, a aflat cum ar fi negociat finanțatorul celei mai iubite echipe de fotbal din Liga 1.

Nu mai puțin de 280 de reclamații au ajuns la CNA, mai multe posturi de televiziune, între care ProTV, fiind în culpă pentru folosirea abuzivă a numelui Steaua sau derivate ale acestuia, în loc de FCSB. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunarDupă o monitorizare în perioada 29 octombrie – 18 decembrie 2017, CNA a avertizat respectivele televiziuni. Doar că PRO TV nu s-a putut abține și a mai comis-o o dată. Asta deși a anunțat decizia CNA, care a sancționat postul cu somație, prin cartoane afișate în timpul știrilor de marți, de la ora 19:00.

(VEZI ȘI: IMAGINI GENIALE CU SUPER-VEDETELE FCSB-ULUI… FUMEAZĂ PALMAT LA TERASĂ DE FRICA LUI GIGI BECALI!)

Mai precis, prezentatoarea știrilor sportive a folosit cuvântul ”steliștii”, în timpul prezentării unui subiect despre scandalul din vestiarul FCSB, după înfrângerea de luni, de la Iași, scor 0-1. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, a aflat că aceste ”greșeli” nu ar fi tocmai întâmplătoare. Aici intră în rol Gigi Becali. Conform unor surse bine informate din interiorul trustului PRO, Becali ar fi solicitat expres ca, printre rânduri, prezentatorii să folosească Steaua în loc de FCSB.

Mai mult, ar fi vorba chiar de o afacere. Potrivit surselor citate, Gigi Becali le-ar fi propus celor de la Pro TV să asocieze numele Steaua cu FCSB, iar pentru asta îi va recompensa regește. Anume, le va ceda drepturile de televizare ale meciurilor din cupele europene ale echipei pe care o finanțează. Ceea ce, de altfel, se și întâmplă de ani buni. Ba chiar ar fi promis că, în cazul în care postul va fi amendat de CNA, el va face plata sancțiunii, indiferent de sumă. Tocmai de aceea, la unele emisiuni sportive sau în timpul meciurilor FCSB știristele și comentatorii ar mai ”scăpa” câte un ”Steaua” sau ”steliștii”.

Reacția ProTV, după ce a primit somație de la CNA

CNA a mai avertizat televiziunile în legătură cu folosirea denumirii „Steaua” pentru echipa lui Becali și a trimis anul trecut în octombrie o scrisoare de atenționare, în care se reamintea că trebuie respectat principiul informării corecte din Legea Audiovizualului.

(NU RATA, AICI: ALIBEC PUNE ÎN PERICOL CONTRACTUL CU FCSB)

„Se observă un efort al colegilor, mai ales pe partea de titrări. De cele mai multe ori sunt invitații care rostesc numele Steaua în loc de FCSB. Mai spun și colegii, dar emisiunile în care spun Steaua sunt emisiuni în direct sau meciuri de fotbal. Atunci este de înțeles că le mai scapă. Eforturile sunt foarte mari, iar în ultima vreme, după cum ați observat și dumneavoastră, nu se mai folosește cuvântul Steaua. De fiecare dată când a fost folosit termenul Steaua, toată lumea a înțeles despre ce echipă este vorba. Nu s-a creat o dezinformare”, a fost reacția ProTV, prin Adelina Sandu, reprezentantul trustului.

„Cine a continuat să pronunțe Steaua în loc de FCSB după acea ședință a CNA (din 31 octombrie – n.r.) poate fi interpretat și ca un act de sfidare la adresa CNA,” a fost reacția lui Radu Călin Cristea, membru CNA.

Gigi Becali a pierdut definitiv numele Steaua

Gigi Becali primea marea lovitură pe 21 decembrie 2016, atunci când magistrații de la Curtea de Apel București i-au dat câștig de cauză Clubului Sportiv al Armatei pentru a folosi numele Steaua. Becali a insistat însă și a tot bătut drumurile către sălile de judecată. Dar nu a obținut nimic. Recursul său pentru a recupera numele Steaua a fost respins definitiv la începutul acestei luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

(CITEȘTE AICI: TATĂL ȘEFULUI FRF ÎL ”ÎNȚEAPĂ” PE GIGI BECALI)

Clubul finanțat de Gigi Becali pierduse și sigla, în 2014. Astfel, a fost pierdută și marca Steaua, compusă din siglă plus nume.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...