Acasă » Cancan » „Regele audiențelor” din România ne-a dezvăluit secretul zdrobitor: „Sunt ultimul mohican al Revelioanelor!”

„Regele audiențelor” din România ne-a dezvăluit secretul zdrobitor: „Sunt ultimul mohican al Revelioanelor!”

De: Răzvan Scarlat 15/12/2018 | 22:59

În urmă cu două zile, CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, v-a prezentat, în exclusivitate, prima parte a interviului realizat cu Dan Negru, unde cel supranumit “Regele audiențelor” a făcut dezvăluiri incredibile din culisele televiziunilor (DETALII AICI). În rândurile următoare, îndrăgitul prezentator de la Antena 1 oferă detalii despre Revelionul 2019 și le mărturisește telespectatorilor motivele pentru care trebuie să rămână și acum alături de el, în fața micilor ecrane. 

La precedentele 18 ediţii, ai fost “Regele audienţelor”. Cum este în vârf?

– I-am salutat întotdeauna cei pe care i-am întâlnit la urcare pentru că sunt sigur că o să-i întâlnesc la coborâre. E bine să le lași loc de “bună ziua” ălora pe lângă care treci. Nu doar Revelioanele mi-au adus porecla asta. Totuși, poreclele astea ca “Zâna surprizelor”, “Regele fotbalului”, “Regele audiențelor” vin din vremuri în care mai exista o brumă de performanță. Nu sunt nostalgic, dar ce rege al fotbalului mai există în Liga 1 care e oligofrenă și schiloadă? Televiziunea, ca breaslă, a început și ea să devină oligofrenă și schiloadă și o spun azi, când am emisii la televizor și cu câteva zile înaintea Revelionului 2019, adică nu sunt vulpe care n-ajunge la struguri. Ca și breaslă s-a prăbușit, i-au dispărut regii, prințesele și zânele. Au rămas ăia cu școli profesionale. Suntem republicani pe toate fronturile.

Cum ai reacţiona dacă la ediţia din acest an nu ai mai fi lider de audienţă?

– Aș citi primele pagini din ziare pentru că atunci voi fi titlu de primă pagină. O colegă de la un ziar mi-a spus că nu e interesantă știrea că Dan Negru e din nou lider. A fost de 18 ori până acum. Dar că va fi puternică știrea cum că Dan Negru nu mai e lider după mulți ani. Va veni și ziua aia… Mă consolez gândindu-mă că longevitatea de 20 de ani de revelioane va fi greu doborâtă la cum a ajuns televizunea azi.

(VEZI AICI: DAN NEGRU, IMPLICAT ÎNTR-UN NOU PROIECT)

“Vom avea o surpriză pe care n-o s-o devoalăm nici măcar în promo!”

Ce ne poţi spune despre programul special de revelion care urmează?

– E cu multe vedete. Ca orice revelion. Suntem consumatori de programe de revelion, noi românii. E o tradiție care vine de dinanite de 1989 când revelionul era singurul program frecventabil la TV. S-a dus mai departe tradiția asta, deși de la an la an consumul de TV scade tot mai mult. Acu’ 20 de ani, la primul meu revelion, consumul de televizine era de peste 70% și anul trecut abia a sărit de 30%.  

La ce surprize trebuie să se aştepte telespectatorii?

– Am încercat în fiecare an să aducem nume inedite în divertismentul de revelion. Anul trecut vârful de audiență a fost cel cu Florin Piersic. I-am prins în revelioane pe toți, de la Traian Băsescu la Sorin Oprescu. O să avem și anul ăsta o surpriză pe care n-o s-o devoalăm nici măcar în promo. E doar pentru cei care vor sta în fața televizoarelor. E răsplata noastră pentru consumatorii clasici de TV, care sunt tot mai puțini.

De ce nu se mai fac revelioanele în direct, ca în anii trecuţi?

– Televiziunile nu mai au banii din anii trecuți când își permiteau să blocheze financiar 20-50 de vedete mari pentru o singură noapte, cea de revelion. Ca să aduci laolaltă numele mari din showbiz și să ai cu ele contracte de exclusivitate pentru revelion trebuie să ai un buget uriaș care să acopere astfel de cheltuieli. Da, am prins revelioane în direct când consumul de TV era la fel de mare ca bugetele din televiziuni. New media erodează de la an la an bugetele televiziunilor și audiența lor. Ăsta e adevărul sincer. Dacă vrei, nu-l spun…

(CITEȘTE ȘI: DAN NEGRU A DAT TOT DIN CASĂ! CÂŢI BANI CÂŞTIGĂ UN PREZENTATOR TV DIN ROMÂNIA)

Dan Negru, propuneri indecente de la admiratoare!

Primeşti sugestii, prin diferite medii (online, mail, reţele de socializare, scrisori) de la telespectatori cu privire la programul de revelion? Ţii cont de ele? Care au fost cele mai ciudate solicitări din partea fanilor?

– Am inbox-urile de mesaje ticsite cu păreri. Dar netul nu e neapărat cea mai bună platformă de idei. Unele sunt strălucite, altele idioate. Înclin să cred însă că ăia care scriu prea mult pe net și-și pierd vremea cu asta sunt mai degrabă în tabara neghiobilor. Am primit și niște idei bune pe care le-am pus în practică, dar primesc și poze cu femei goale la trup și la minte și care-mi spun că mă așteaptă de revelion. Încă ăia mici ai mei nu știu să-mi caute prin mesaje, ăsta e norocul meu, deocamdată. 

Câte ore petrece Dan Negru la filmări pentru a-i ieşi un program de revelion de nota 10?

– Nu e despre ore, ci despre zile. Filmările efectiv durează două, trei zile, dar pregătirea durează vreo trei luni.

Care din precedentele 18 revelioane ţi-a rămas adânc întipărit în minte?

– Primele, evident. La unul din primele revelioane l-am dus acasă cu mașina pe Gică Petrescu, stătea undeva lângă Cercul Militar și am făcut cu el un ocol ca să-mi arate locurile unde se mânca bine în Bucureștiul de demult. Dacă aveam atunci camera de filmat în mașină ar fi ieșit un film grozav. Țin minte și prima fotografie dintr-un Revelion. Era din secolul trecut…

“Televiziunea clasică va dispărea în următorii 19 ani!”

De ce ar trebui telespectatorii să rămână şi în acest an pe Antena 1? Oferă-le câteva motive.

– În primul rând pentru că nu i-am dezamăgit niciodată în acești 18 ani. E posibil ca televiziunea să nu mai pună preț pe asta, dar telespectatorii o fac.

(NU RATA: MOTIVUL PENTRU CARE DAN NEGRU NU VREA SĂ ȘTIE NIMENI CUM ARATĂ SOȚIA LUI)

De ce crezi că îl preferă oamenii pe Dan Negru în noaptea de revelion?

– Probabil din obișnuință după atâția ani. Publicul de TV e conservator, publicul de content video e dinamic, dar nu și cel de televiziune. De asta și succesul lui Home Alone sau a Știrilor Pro TV cu aceeași Esca brand. Au explicație și sucesele și eșecurile! Publicul clasic de TV e ăla conservator și nu e nimic depreciativ aici. Publicul conservator nu are vârstă.

Când ai realizat primul revelion la Antena 1, te-ai gândit că vei ajunge până aici? Ce sentiment te încearcă?

– De tristețe pentru breaslă pentru că știu că televiziunea clasică, așa cum o știm noi, în următorii 19 ani va dispărea! Că sunt ultimul mohican al revelioanelor clasice de televizune din România.

De unde vine supranumele de “Regele audiențelor”

Dan Negru este cunoscut pentru show-uri TV care au stabilit recorduri de audiență atât în România, cât și în Republica Moldova: Next Star, Ghicește vârsta (Guess my age), Te pui cu Blondele (Beat the Blondes), Vrei să fii milionar (Who wants to be a millionaire), Batem Palma (Let’s make a deal), Ciao Darwin, Fabrica de staruri (Star Factory), Da sau Nu (Deal or not Deal), Plasa de stele, Competiția, O seară de vis împreună cu Mihaela Rădulescu, Revelioane 1999-2018, Festivaluri Mamaia, Eurovison, Callatis, Academia Vedetelor, Ziua Judecății, Geniali împreună cu Simona Gherghe, Jocuri la Saint Tropez (Jeux sans Frontieres) sau Echipa Fantastică.

Din 2010 este moderator TV și în Republica Moldova la televizunea Prime, cu emisiunile: „Vrei să fii milionar?”, „Da sau Nu?”, „Fabrica de staruri”.

În 2010 a lansat, la editura Corint, cartea „Amintiri în alb-negru” cu o prefață semnată de Mihaela Rădulescu și ilustrată de caricaturistul Ștefan Popa Popa’s.

Nu a acceptat să apară în reclame, refuzând orice asociere de produs. Dan Negru este, de asemenea, o persoană discretă, care apare rar în public. Este căsătorit cu Codruța Negru, medic stomatolog, împreună cu care are doi copii, Dara și Bogdan.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un semafor, în BUCUREȘTI: „Este absurd!”
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
DE NERECUNOSCUT! Cum arată la 76 de ani Valentin Ceaușescu, ultimul fiu în viață al lui Nicolae Ceaușescsu
DE NERECUNOSCUT! Cum arată la 76 de ani Valentin Ceaușescu, ultimul fiu în viață al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce să pui la rădăcina ardeilor ca să crească mari, dulci și cărnoși. Secretul unei recolte bogate
Ce să pui la rădăcina ardeilor ca să crească mari, dulci și cărnoși. Secretul unei...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu el: „Verdictul final...”
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o...
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o...
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
WhatsApp trezește mari nemulțumiri. Utilizatorii sunt total derutați
WhatsApp trezește mari nemulțumiri. Utilizatorii sunt total derutați
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
"A tăiat acea bucată de intestin, de 12 centimetri, unde se afla tumora". Dan Ciotoi,...
Gabriela Cristea, acuzată că păcălește oamenii care comandă celebrii cozonaci: „Sesizați ANPC”
Gabriela Cristea, acuzată că păcălește oamenii care comandă celebrii cozonaci: „Sesizați ANPC”
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face curse de miercuri până duminică
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face...
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în luna mai 2024
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în...