Revenim la starea de urgenţă după explozia de cazuri? Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă: „Nu cred că vom face faţă pandemiei”

Autor:
Publicat: 25/07/2020 | 18:59
Revenim la starea de urgenţă după explozia de cazuri? Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă: „Nu cred că vom face faţă pandemiei”

Un nou semnal de alarmă a fost tras de către medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara. Acesta a atenționat că situația în care ne aflăm nu este una roz și că dacă se continuă pe aceeași linei România nu va face față pandemiei.

Medicul a subliniat cât de importante sunt regulile de prevenire a răspândirii virusului și a declarat că dacă cetățenii continuă se le ignore rezultatul o să fie unul tragic. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUSUL NU ÎI MAI SPERIE PE ROMÂNI. PLAJELE SUNT PLINE LA REFUZ, TURIȘTII SFIDEAZĂ REGULILE ȘI LEGEA. VIDEO)

„Dacă nu reuşim să impunem respectarea regulilor, cele trei reguli de bază pentru prevenţia bolii, nu cred că vom reuşi să facem faţă pandemiei. Este cert că în toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ţinută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem că se întâmplă ceea ce se întâmplă şi la noi în ţară. Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital”, a declarat Virgil Musta, la Digi24.

„Terapia intensivă este plină”

Virgil Musta a mai declarat că spitalele sunt pline și că o continuă creștere a numărului de cazuri va duce sistemul medical în pragul unui colaps. (VEZI ȘI: MEDICII DIN ROMÂNIA, STRIGĂT DE AJUTOR CĂTRE PACIENȚII VINDECAȚI DE CORONAVIRUS SĂ DONEZE PLASMĂ: “CE FRICĂ POATE FI DUPĂ CE TE-AI VINDECAT ȘI AI ANTICORPI”)

 „Terapia intensivă este plină, a intrat în funcţiune şi unitatea mobilă de terapie intensivă, iar pe secţie avem foarte mulţi pacienţi care nu sunt critici, dar necesită terapie cu oxigen”, mai spus medicul.

Virgil Musta a făcut un apele atât la cetățeni, cât și la autorități pentru a conștientiza că lupta cu virusul este departe de final și că doar respectând regulile există șanse ca lucrurile să meargă spre bine.

 „Dacă nu înţelegem să fim responsabili şi solidari ne, îmbolnăvim, îmbolnăvim pe alţii şi iată ce se întâmplă” a încheiat medicul din Timișoara.