Robert Negoiță despre parcarea de pe Bulevardul Dacia: „Este un proiect unicat în România”

Publicat: 16/09/2020 | 17:47
Robert Negoiță despre parcarea de pe Bulevardul Dacia: „Este un proiect unicat în România”

Robert Negoiță este de părere că parcarea subternă de pe Bulevardul Decebal este un proiect unicat în România și va fi foarte util oamenilor care locuiesc sau tranzitează prin acea zonă.

Proiectul are o valoare 120 de milioane de lei va fi pe două niveluri, cu peste 700 de locuri de parcare. Dintre acestea, 30 sunt destinate persoanelor cu dizabilități și șase locuri vor fi pentru motociclete și biciclete.

Citește și: Ultima oră! Robert Negoiță a fost diagnosticat cu COVID-19. Cum se simte primarul Sectorului 3

Deși lucrările au dat peste cap circulația din zona bulevardului Decebal și au creat bătăi de cap locuitorilor, aceștia spun că au așteptat soluția propusă de Robert Negoiță pentru a fluidiza traficul și sunt surprinși că lucruile au mers așa cum le-a fost promis.

Declarațiile rezidenților

„Lucrările trebuie să se desfășoare, într-o perioadă dificilă, praf, zgomot, dar trebuie să suportăm un pic pentru a avea rezultate pozitive și pentru confortul nostru, și moral, și fizic, mai ales la parcare. Într-adevăr era nevoie de parcare în Sectorul 3”, a spus o locuitoare a Sectorului 3, citată de Gândul.ro.

„Mi se pare o idee foarte bună, este un lucru mai mult decăt util pentru București. Este o zonă foarte aglomerată și avem nevoie de foarte multe parcări”, este de părere o altă rezidentă a zonei.

„Într-adevăr este o zonă foarte aglomerată adică un drum de 10 minute îl faci cam în 25. Pe deasupra, mie mi se pare excelentă parcarea, atât pentru riverani, cât și pentru cei care vor să meargă în diverse locuri: pot parca aici și pot merge linistiți să vadă de treburile lor”, spune o altă locuitoare a Capitalei.

Declarațiile lui Negoiță

Robert Negoiță a dat detalii despre proiectul de care vor beneficia locuitorii din Sectorul 3. „Este un proiect unicat în România, este un proiect atât de necesar pentru București și mă bucur că, iată, suntem trecuți de aproape 95 la sută, suntem aproape gata, după cum vedeți, și la suprateran la fel, suntem foarte aproape de final.

Este o parcare care este sub bulevard, de fapt este complexă, nu doar o parcare, am început-o acum acum un an și ceva, ea avea termen de finalizare anul viitor, dar noi o s-o finalizăm într-o lună de zile, maxim două, cu autorizări cu tot”, a declarat Robert Negoiță.

Nu rata: Ionuț Negoiță, sincer după ce a scăpat de Dianmo: „E o ușurare!”

„E un alt confort! Să ne imaginăm când e vara caniculă 40 de grade, să ai mașina în soare, o gasești la 60 – 70 de grade. Când o ai în parcare la subteran o găsești la 20 de grade. Iarna nu mai trebuie să dai zăpada, să cureți parbrizul, să dai la lopată, te ai dus la costum, la cravată, ai urcat în mașină, ai plecat direct”, a detaliat Robert Negoiță.

În interior vor fi instalați la final aproximativ 4.000 de senzori.