Satisfacții dincolo de videochat sau “Trăiește-ți viața, nu doar clipa!”

Autor: A.N.
Publicat: 13/11/2019 | 18:45

Dincolo de controversă, este știut faptul că activitatea de model videochat este extrem de bine plătită. Satisfacțiile sunt enorme, în special în rândul tinerelor care preferă acest job în locul altora mult mai conformiste, mai așezate, mai adaptate normelor sociale.

La vârsta de 20-25 de ani, fetele își urmează visul românesc (mai nou). Folosindu-se de pragmatismul, inhibițiile și inventivitatea specifice vârstei, plus sloganul You Only Live Once (YOLO), ele pot avea cam tot ce pot visa la vârsta lor: haine și accesorii de firmă, vacanțe exotice, seri de weekend petrecute în cluburi de lux. Mai mult, nu puține dintre ele și-au cumpărat deja sau își achită, fără mari probleme, rata lunară la prima casă sau o mașină de lux. Dar, pentru că viziunea face diferența în business, există modele care au țintit mai sus.

Au ales să investească ceea ce câștigă din videochat în loc să trăiască clipa. Poate gențile sau pantofii de lux nu-s așa multe, însă o sumă importantă de bani, pusă deoparte, a deschis calea către antreprenoriat Alexandrei, una dintre cele mai de succes tinere din videochatul românesc. Devious Angel, pe numele ei de online superstar model, a devenit un antreprenor de succes, împreună cu prietena și colega ei, Oli, ele reușind să investească aproape 200.000 € din banii câștigați din videochat la Studio 20. Ce au făcut fetele? Simplu: ceea ce le-a consacrat și pe ele: au investit într-un studio ultra-modern cu 12 camere, franciză Studio 20, situat central, pe care l-au utilat conform ultimelor trenduri în materie de mobilier, design interior și tehnologie.

“Am lucrat aproximativ un an pentru a strânge acești bani. Care e modelul de business? Avem acum proprile noastre modele, pe care le plătim cu procent din ce încasează studioul din munca lor, plătim franciza 5% din încasările totale, iar restul ne revine nouă. Folosim celebra platforma Live Jasmin, care reține între 40-70% din ce încasează modelele”, ne spune Alexandra.

În cei patru ani în care a profesat în industrie, spune că i-a învățat toate dedesubturile. E absolventă de facultate și are un master în Drept și Guvernare Europeană și-și dorește să dărâme mitul conform căruia fetele din videochat sunt “blocate” în industrie și fără reale perspective de viitor. “Uite asta încercăm să facem noi două: să devenim, într-un fel, modele pentru celelalte fete care doresc să intre într-una dintre cele mai prolifice industrii de astăzi”, punctează, zâmbind, Oli.

Despre viața în afară jobului, cele două tinere ne-au dezvăluit că e greu să ai o viață socială stabilă și împlinită atunci când 8-10 ore/zi faci videochat: “Te lovești de tot felul de persoane, interacționezi cu personalități dificile, alteori de-a dreptul șocante”. Alexandra ne spune și despre importanța unui sprijin constant pentru modele: “Ar fi perfect să te aștepte cineva acasă care să te laude, să te susțină orice ar fi. Însă nimic nu e imposibil când îți urmezi visul, când pui energiile și determinarea în același loc și ai o viziune. Am terminat facultatea în primul an de videochat, învățând noaptea și frecventând cursurile în cele două zile libere la care au dreptul modelele. Deci nu e deloc imposibil”.

Asemenea efort mulți-lateral poate lăsa ceva urme, oboseala, supra-solicitarea și stresul fiind prezente și în viața Alexandrei, în perioada despre care ne-a povestit, chiar dacă nu vorbim despre un job de corporație, unde ne imaginăm că asemenea probleme sunt mai des invocate. “Da, e adevărat că am mers la terapie, pentru a mă regla, pentru a mă înțelege și a mă integra mai bine în industria asta, dar și pentru a-mi înțelege rolul și poziția în societate”.

Despre proiectul celor două ambițioase fete vom reveni cu amănunte în episodul viitor. Între timp, dacă vrei să afli mai multe despre videochatul glamour o poți face direct de la cei care se ocupă de acest domeniu. Poți să-i suni sau să le scrii pe Whatsapp, AICI. Îți vor răspunde pe loc și cu plăcere la orice întrebare. Sau urmărește secțiunea eChat by Studio20, din CanCan, unde vei găsi detalii interesante din culisele acestei industrii.

Citește și...