Transformarea incredibilă a fetiței adoptate de Dana Nalbaru și Dragoș Bucur. Prietenii au observat imediat: „În sfârșit…”

Publicat: 30/05/2020 | 14:00

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au decis, în urmă cu trei ani, să adopte un copil, pe India Roxana, o fetiță de etnie romă, atunci în vârstă de cinci ani. Adaptarea însă nu a fost una ușoară.

Între timp micuța India Roxana s-a adaptat perfect în familie, lucru remarcat și de unul dintre prietenii virtuali ai Danei Nălbaru: „În sfârșit, cea mică nu mai are atâta tristețe în privire… Nu cred că a fost ușor. Bravo vouă!”.

Dar, la vremea respectivă, și Dana recunoștea că nu le-a fost ușor să o facă pe micuță să se adpateze într-un mediu nou, alături de oameni necunoscuți, care i-au devenit peste noapte familie.

„A trebuit să fim amândoi absolut convinși și sinceri vizavi de subiectul asta, pentru că a dopta un copil nu e un lucru ușor. Și vine cu tot felul de provocări. Din punctul meu de vedere, cel mai greu a fost să o înțeleg.

Pentru că ea la 5 ani era un copil care are deja un bagaj de informații în spate, o anumită educație și pe lângă traumele pe care le-a avut, dacă cu copilul biologic există acea comunicare chimică, hormonală și îl înțelegi, fără să vorbești, cu Roxana nu a existat lucrul acesta și asta mi s-a părut cel mai greu lucru pentru că a trebuit să înțeleg lucruri care îmi erau aproape imposibil de înțeles și a trebuit să găsesc metode de comunicare cu ea”.

Integrarea perfectă

Zâmbetul pe care îl afișează acum Roxana în toate pozele pe care mama ei le postează pe conturile de socializare demonstrează că s-a adpatat perfect și este un copil fericit, lucru confirmat, de altfel, și de Dana Nălbaru.

„Acum, ea este perfect integrată în familie, suntem foarte bine cu toții și sunt foarte fericită că mi-a dat Dumnezeu puterea asta de a înțelege, de a o înțelege pe ea, pentru că a trecut pitică prin niște lucruri destul de grele. Roxana este foarte drăguță, este un copil care se poate face foarte plăcut și e foarte veselă și foarte plină de viață. Vrea să cunoască tot”, a mărturisit artista într-o emisiune TV, citată de Viva!.

Citește și...