ULTIMA ORA! DNA, anunt despre un megadosar legat de Loteria Romana! Numele lui Droopy apare pe lista procurorilor

Publicat: 31/12/2015 | 12:16
ULTIMA ORA! DNA, anunt despre un megadosar legat de Loteria Romana! Numele lui Droopy apare pe lista procurorilor

In ziua in care Loteria Romana a organizat extragerea speciala de Anul Nou, procurorii DNA au anuntat ca au finalizat un megadosar in care este implicat si Ionut Marinescu, cel numit Droopy sau "negustorul de scutece".

 

OFICIAL DNA: Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:
GHEORGHE BENEA, director general al CN Loteria Română SA, la data faptelor, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
– abuz în serviciu,
– favorizarea făptuitorului,

loto

RÎPANU OVIDIU, şef al Serviciului de achiziţii din cadrul CN Loteria Română SA, la data faptelor, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
– participaţie improprie la abuz în serviciu,
– spălare a banilor,

PĂCURARU MARICEL, administrator al SC Global Network System SRL (în stare de detenţie în altă cauză) cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
– participaţie improprie la abuz în serviciu,
– complicitate la spălare de bani,
– spălare a banilor

MARINESCU IONUŢ MARIUS, reprezentant al unei societăţi comerciale, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
– participaţie improprie la abuz în serviciu,
– spălare a banilor (2 infracţiuni)

La sfarsitul lui 2013, Ionut Marinescu, cel numit Droopy sau „negustorul de scutece” a divortat cu mare tamtam de Luminita. Dupa un lung sir de amantlacuri, fiecare a luat-o pe alte drumuri, pana in august 2014 cand, culmea, cei doi s-au intersectat din nou. Imaginile cu cei doi au fost surprinse atunci in exclusivitate de CANCAN.ro. Ionut Marinescu, alias Droopy sau „negustorul de scutece” este un tanar om de afaceri din Capitala, client fidel al cluburilor si cafenelelor de fite.

Ionut Marinescu
Ionut Marinescu

 Citeste si

Cupidon a sagetat iar! Episod ilar din viata lui Droopy, negustor de pampersi! Ce a ajuns sa faca pe ascuns pentru fosta lui sotie

Avem numerele castigatoare de la mega-extragerea Loto 6/49 de diseara! Marele premiu este de 6,6 milioane de euro

BERTALAN EMIL, administrator în fapt al SC Global Network System SRL, cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la spălare a banilor,

loto

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 5 decembrie 2008, SC Form Trade SRL (în prezent radiată), administrată în fapt de inculpatul Ionuţ Marius Marinescu, în calitate de beneficiar, a încheiat cu Compania Naţională Loteria Română SA (CNLR) un contract de comision, în baza căruia putea să-şi vândă, prin intermediul agenţiilor loto, printre altele, şi cartele telefonice. Conform contractului, compania naţională îşi reţinea un comision din sumele încasate ca urmare a vânzării cartelelor telefonice, nu angaja resurse financiare proprii şi nu risca nimic în cazul în care bunurile puse pe piaţă nu se vindeau.
Ulterior, la data de 30 aprilie 2009, inculpatul Ovidiu Rîpanu, angajat în CNLR, ca urmare a susţinerii lui Maricel Păcuraru, a negociat cu Ionuţ Marius Marinescu modificarea temporară a clauzelor contractului respectiv, fiind încheiat un proces-verbal de negociere a clauzelor Inculpaţii Ovidiu Rîpanu şi Ionuţ Marius Marinescu, ştiind că nesocotesc prevederile Legii 31/1990 şi ale OUG 159/1999, au convenit transformarea contractului de comision în unul de achiziţie de bunuri.

Astfel, inculpatul Ovidiu Rîpanu şi-a asumat fără drept, în numele CNLR, în schimbul unor beneficii aparente sau derizorii pentru compania naţională, obligaţii păguboase şi riscuri comerciale. A fost convenit ca CNLR să plătească anticipat un număr de 120.000 de cartele telefonice prepay şi 600.000 de cartele telefonice scratch, de valori diferite pe care urma să le vândă, suportând şi costurile de transport către agenţiile loto.
Practic, în acest mod, CNLR credita afacerea şi pe SC Form Trade SRL, îşi indisponibiliza resurse financiare şi îşi asuma riscul de a nu vinde bunurile achiziţionate.

loterie

Ulterior, în data de 4 mai 2009, inculpatul Ovidiu Rîpanu, în calitate de şef al Serviciului de achiziţii din CNLR, a comandat cartele telefonice prepay şi scratch, conform celor negociate (deşi procesul verbal de negociere nu putea produce vreun efect juridic), apoi a certificat nelegal din punct de vedere al „realităţii, regularitărţii şi legalităţii”, factura emisă de SC Form Trade SRL.
Banii obţinuţi din infracţiune au fost spălaţi prin tranzacţii bancare succesive, pe două circuite financiare:
1. CN Loteria Română SA→Form Trade SRL→Perfect Tour SRL→ Grup Financiar IFN SA→Pronova SRL/Pronova 2005 SRL/Invest Imobiliare SRL/Global Network System SRL. Prin acest circuit financiar au fost spălaţi 20.152.353 lei de lei, beneficiar real fiind inculpatul Maricel Păcuraru.
2. CN Loteria Română SA→Form Trade SRL→TGV Holding SRL→ Dynamic Solution SRL→Global Network System SRL. Prin acest circuit financiar au fost spălaţi 4.500.000 lei, beneficiari reali fiind Ionuţ Marius Marinescu şi Ovidiu Rîpanu.

Citește și...