Un altfel de Halloween pentru Codin Maticiuc: ”Perfuzie cu dovleac…”

Publicat: 31/10/2018 | 18:30

Codin Maticiuc a ales să ”sărbătorească” noaptea de Halloween într-un mod diferit: la secția oncologică pentru copii de la Spitalul Fundeni.

Codin Maticiuc a sărbătorit, la rândul său, Halloween-ul însă într-un mod aparte. Vestitul băiat de pe ”Nordului” s-a costumat și el. Însă nu pentru a petrece în cluburile de fițe ci pentru a le face o surpriză îngerilor de la Spitalul Fundeni. Împreună cu un prieten, Codin Maticiuc a cărat zeci de dovlecei curățați pentru ca micuții să îi deseneze cu carioci și stickere. Iar două cabine foto erau amplasate pe etaje pentru a surprinde zâmbetele copilașilor.

A desenat, a vorbit și a răpit zâmbetele îngerilor de la Fundeni. Așa cum face de altfel la fiecare sărbătoare importantă. (CITEȘTE ȘI: AVENTURILE LUI CODIN MATICIUC LA SALONIC: ”ÎL ȚINE DUMNEZEU SĂ TERMINE LUCRAREA SAU ÎL CHEAMĂ LA EL?”)

”Perfuzie cu dovleac

Ieri am fost iar la Fundeni sa vizitam copiii internați la șase și la șapte, etajele bolii nesuferite. 
Pentru ca urmează sa mergem in Decembrie de Mos Nicolae și Craciun, de data asta n-am fost cu cadouri. Am fost cu câțiva zeci de dovleci curățati pe care copiii sa-i orneze și cu doua cabine foto, una pe fiecare etaj pentru un moment de zâmbet a unui copil bolnav. 
Îngerii care fac asta sunt fete (normal!!) și se numesc Ofera in dar: UN Zambet. Nu prea vin băieți la aceste acțiuni așa ca m-am dus eu cu un prieten gândindu-mă ca de data asta e de carat. Asa a și fost. Pe lângă dovlecii cu care am făcut doua drumuri, am mai pus un pic umărul la cabinele foto și astfel ne-am ocupat timpul la început.
Când am terminat, ne-am echipat cu halate și măști dar și o pălăriuță de Halloween și sa ne diferențiem un pic de doctori.
Dacă ați citit “Fata de la 702” stiti ca nu e camera mea preferata. Acum însă acolo sta o fata pe care am vizitat-o eu și acum doua săptămâni. Și ea se va face bine. Știu eu! Ea e fata care-mi schimba vibrația camerei. Simt eu! Trebuie sa fie așa.
Am intrat apoi din camera in camera unde îngerii deja desenau pe dovleci împreuna cu copiii. Carioci și stickere deopotrivă veniseră sa coloreze petele portocalii aduse cu noi de acasa și care acum le făceau in ciuda pereților de faianța.
Și atunci am cunoscut-o pe Teodora. O privea pe una din fete cum ii decora și dovleacul ei. M-am asezat lângă ea și i-am spus sa lucram și noi la el. Mama ei ei mi-a făcut semn ca ii băgase perfuzia fix in mânuța dreapta inte doua degetele și ca nu se poate descurca bine la desen cu mâna stânga. Eu i-am răspuns ca nici eu și de aceea o sa fie mai distractiv așa. Am luat o carioca cu mâna stânga și m-am străduit sa fac floricica. Micuța Teodora m-a urmat. Doua mâini stângi desenau flori pe dovleac cum se pricepeau mai bine in timp ce intr-o mânuță dreaptă curgea perfuzia ce intr-o zi speram s-o aducă pe Teo acasa”
, a mărturisit Codin Maticiuc pe contul său de Facebook.

Codin Maticiuc, la spitalul Fundeni

Codin Maticiuc joacă în comedia ”Faci sau taci”

După succesul de casă înregistrat cu ,,Ghinionistul”, filmul românesc cu cele mai mari încasări din 2017 şi câştigătorul premiului publicului la gala Premiilor GOPO de anul acesta, regizorul Iura Luncaşu a început de curând filmările pentru noua sa comedie, ,,Faci sau taci”. Una dintre vedetele invitate să joace în acest film este chiar Codin Maticiuc. Timp de 22 de zile, Iura Luncaşu filmează în 13 locaţii diferite din Banat. Conform spuselor regizorului.

,,Locaţiile sunt spectaculoase. Filmăm în Timişoara, la Cheile Nerei, în centrul vechi din Oraviţa, în nişte locuri încărcate de istorie, cum ar fi primul teatru şi primul baraj din România. Bineinţeles că ne întoarcem cu o deosebită plăcere la Văliug, unde urmează să facem nişte secvenţe foarte interesante, prin munţi.”, a declarat Iura Luncaşu.

Despre aşteptările avute de la noul său proiect cinematografic, regizorul mărturiseşte. (VEZI ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE CODIN MATICIUC, DUPĂ CE S-A POZAT CU TRAIAN BĂSESCU: „CÂND CEREMONIA S-A ÎNCHEIAT, SPP-UL NE-A RUGAT SĂ…”)

,,Din punctul meu de vedere ,,Faci sau taci” este mult peste ,,Ghinionistul”. Nu degeaba cei de la Vertical Entertainment au achiziţionat proiectul încă din faza de scenariu. Cu acest film vreau să pot lucra mult mai organizat, pentru simplul motiv că nu mai vreau să aud de producţii low budget. Consider că nu putem să apelăm la empatia nesfârşită a românului de a urmări un film autohton, fără să se aştepte la calitate. ,,Faci sau taci” are toate premisele şi circumstanţele să fie un proiect foarte bun, pornind de la distribuţie, locaţii şi culminând cu umorul său autentic. De altfel, am şi avut deja câteva zile de filmare şi au fost de-a dreptul încurajatoare reacţiile, pentru că s-a râs încontinuu. Lansarea filmului va avea loc în toamna anului 2019.”

Povestea comediei aduce în prim plan reţelele de traficanţi de carne vie

Povestea comediei ,,Faci sau taci” aduce în prim plan reţelele de traficanţi de carne vie, care de această dată au căpătat proporţii îngrijorătoare. O grupare atipică, fără denumire, fără identitate, activează în România şi servisează ţările vecine. Până aici, nu e nimic amuzant. Dar atunci când câţiva funcţionari români primesc vizita oficialilor din Spania şi trebuie să pună la cale o misiune specială, iar spaniola lor constă în Hola, mamacita, Shakira, Pique, lucrurile se complică. Pornim în misiune, dar care-i aia? Recunoaşte, lucrurile devin amuzante.

Noroc că există şi oameni competenţi. Misiunea e pe cale să înceapă. O echipă de 6 fete de la forţele speciale, miniştri, comisari, un şofer nedumerit, un infractor cu identitate ascunsă, un funcţionar plin de pofte carnale, cu toţii se pun în mişcare. (CITEȘTE ȘI: CODIN MATICIUC A EVITAT UN ACCIDENT VIOLENT ÎN ULTIMUL MOMENT ÎN TIMP CE ERA CU MONICA BÎRLĂDEANU! ACTRIȚA A FILMAT SCENELE ÎNGROZITĂ: “CE SE ÎNTÂMPLĂ!?!”)

Se instalează tabăra de operaţiuni şi se aplică planul: fetele, care mânuiesc armele la fel de bine cum mânuiesc rujul, trebuie să intre adânc sub acoperire într-un semi-bordel, o casă conspirativă de tranzit unde sunt ţinute ostaticele în drumul spre Rusia sau Serbia. Şi aici, e mai mult decât umor, mai aducem şi suspans, bătăi, intervenţii în forţă, secrete de alcov, idile, twist-uri şi multă acţiune.

Citește și...