Ups, eroare! Ce mesaj a apărut pe edu.ro când elevii au intrat pentru a-și afla notele la Evaluarea Națională 2019

Publicat: 25/06/2019 | 15:57
Ups, eroare! Ce mesaj a apărut pe edu.ro când elevii au intrat pentru a-și afla notele la Evaluarea Națională 2019

Elevii care s-au grăbit să își afle rezultatele obținute la Evaluarea Națională 2019 au intrat pe edu.ro și nu s-au mai dus la avizierul școlii în care au dat examenul și unde se publică notele. Însă, când au tastat evaluare.edu.ro, adolescenții au citit un mesaj care le-a dat emoții și mai mari.

Citește și: Rezultate Evaluarea Națională (Capacitate) 2019. Ce notă trebuie să iei ca să prinzi un loc la un liceu bun

A devenit o tradiție să pice site-ul oficial al Ministerului Educației atât în ziua afișării rezultatelor de la Evaluarea Națională, cât și atunci când se publică notele de la BAC. Astfel… această situație delicată s-a înregistrat și astăzi, 25 iunie, când absolvenții de clasa a VIII-a care au dat examenul de Capacitate își află rezultatele. Astfel, mulți dintre adolescenți nu au mai așteptat remedierea platformei, ci au mers la unitățile de învățământ ca să vadă dacă acolo au mai mult noroc.

Cei care sunt nemulțumiți de felul în care au fost punctați, pot să depună contestație. Potrivit edu.ro, elevii trebuie să completeze o cerere adresată preşedintelui comisiei de contestaţii în care vor cere reexaminarea lucrării.

Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Examenul de Capacitate se desfașoară anual într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină examenul fără taxă. Media obținută la EN VIII este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal. Repartizarea computerizată la liceu a absolvenților clasei a VIII-a se face pe 12 iulie.

Citește și: Structura anului şcolar 2019-2020, publicată în Monitorul Oficial. Care este data în care vor începe cursurile

Citește și...