El este moldoveanul care s-a ”infiltrat” printre mega-milionarii României! E supranumit ”Regele vinului” și…

Publicat: 19/10/2018 | 23:04

Milionarul Victor Bostan, originar de peste Prut, a pus bazele unui business care a ajuns apreciat în toată lumea: vinurile Purcari. Acum culege marea recoltă, și-anume listarea la bursă! Patronul moldovean și-a făcut loc printre cei mai importanți milionari din România, iar CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea lui de succes.  (Cel mai bun studio de videochat din București face angajări)

Victor Bostan nu a fost dintotdeauna antreprenor și cu atât mai puțin milionar. În perioada școlii s-a specializat în domeniul vinului, iar practica și-a început-o ca oenolog la o vinărie într-un oraș din apropierea satului natal, Cărpineni, din Republica Moldova.  (Angajează-te și câștiga 10.000$ lunar!)

Cred că pot spune că sunt un om fericit, care a reuşit să transforme un hobby – pentru că vinul este un hobby – într-o afacere care a ajuns deja la o valoare mare, la recunoaştere internaţională. Cred că este o descriere scurtă şi adevărată”, spune Victor Bostan, CEO al Grupului Purcari, care deţine cramele Purcari şi Bostavan din Republica Moldova, precum şi Crama Ceptura din România.

Embargourile Rusiei l-au costat 12 milioane de dolari

Pasiunea pentru vin i-a fost insuflată de părinți și bunici, apreciați la nivel local pentru calitatea vinurilor produse din plantațiile de vie de care se îngrijeau ca de ochii din cap.

A făcut foarte mulți bani, dar a și pierdut, cea mai dură lovitură primind-o la începutul anilor 2000, din cauza a două embargouri din partea Rusiei, în care a pierdut peste 12 milioane de dolari. Asta l-a făcut să lase Rusia deoparte și să se îndrepte către România și piețele din Europa Centrală și de Est.  (Studio de videochat București oferă salariu garantat!)

Profit în creștere cu mai bine de o treime

Destul despre cum a făcut banii, să vedem acum cum îi și cheltuie. Aflați că Bostan a plătit în medie câte 13.000 de euro pe lună numai pe cazările în interes de muncă, din banii firmei, evident. Asta în condițiile în care salariul lui de director și l-a fixat la 5.000 de euro pe lună.

(VVEZI ȘI: „MILIARDARUL FĂRĂ CHIP” ESTE PROBABIL CEL MAI BOGAT ROMÂN, DAR LOCUIEŞTE ÎNTR-UN HOTEL DE 2 STELE ABANDONAT ŞI… )

Are și de unde. Profitul Purcari a fost 32 de milioane de lei în 2017, cu 37% mai mult decât în 2016.
Bostan a avut grijă să exploateze succesul și popularitatea acestui brand și în scop turistic. Așa că a construit un complex (situat în sud – vestul Republicii Moldova, pe malul râului Nistru, la 120 de kilometri de Chişinău), denumit de el ”chateau în stil francez”, în care doritorii își pot lua o cameră pentru cazare și ulterior să descopere tradițiile vinurilor legendare Purcari.  (Cum câștigi bani rapid)

Familia, cea mai importantă

Și, totuși, cu ”povara” acestui succes pe cap, pentru Victor Bostan soția și cei trei copii au rămas prioritari.

(CITEŞTE AICI: Cel mai bogat funcţionar public din România! În declaraţia de avere are doar o Skoda, dar trăieşte într-un lux de nedescris…)

Așa că mai toate după-amiezele Victor Bostan le petrece cu ei, la masă, după care se reîntoarce la birouri și întâlniri.

Bostan se bate cu Teszari la Bursă

Cei mai bogaţi antreprenori prezenţi pe piaţa de capital românească au un portofoliu cumulat de 3,86 miliarde lei (794 milioane euro), anunță zf.ro.

Plutonul este condus de Zoltan Teszari, fondatorul companiei Digi Communications, cu o avere la bursă de 1,68 miliarde lei, urmat de Radu Dimofte (579 milioane lei), deţinător al unei participaţii de 43,67% din Sphera Group plus 48% din Practic Bucureşti.

(CITEŞTE AICI: A prezentat Ştirile Pro TV, iar acum… a devenit ”Împărăteasa Africii”!)

Podiumul este completat de Horia Ciorcilă (489 milioane lei), preşedinte şi cofondator al Băncii Transilvania, potrivit calculelor ZF, pe baza celor mai recente rapoarte şi pe baza datelor BVB.

Cel mai nou intrat în clubul milionarilor de pe bursă este nimeni altul decât Victor Bostan, directorul general al vinăriei Purcari, despre care v-am povestit. Acesta deţine 83,5% din compania Amboselt, care la rândul ei deţine peste cinci milioane de acţiuni WINE, participaţia lui Bostan ajungând astfel la 4,18 milioane de acţiuni, echivalentul unui pachet în valoare de 77,5 milioane lei (16,85 milioane euro). O acţiune WINE a ajuns la o cotaţie de 18,55 lei, mai mică cu 2,36% faţă de listarea din februarie.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...