Visul în care ucizi. Semnificaţiile agresivităţii din timpul somnului. Are vreo legătură cu realitatea?

Publicat: 04/10/2017 | 14:08
Visul în care ucizi. Semnificaţiile agresivităţii din timpul somnului. Are vreo legătură cu realitatea?

Visele sunt considerate de multe ori precursori ai realităţii, oamenii le cred premonitorii ori le iau drept atenţionări asupra viitorului, Dar ce se întâmplă atunci când visezi că ucizi pe cineva? Chiar urmează să comiţi o crimă?! (VEZI ŞI: Ce înseamnă când visezi că eşti în biserică. Poate semnifica fericire, dar şi moarte)

Un nou studiu al cercetătorilor nemţi a ajuns la concluzia că oamenii care visează o crimă sunt mult mai predispuşi să săvârşească aşa ceva în realitate. Conform experţilor, oamenii care visează că ucid pe cineva ascund în ei agresivitate şi ură. Sunt, de cele mai multe ori, persoane introvertite care, cu greu, îşi fac relaţii în societate. Experţii sunt de părere că cei care visează crime sunt mult mai deschişi la trăiri neobişnuite atunci când sunt treji. Visele lor, adesea, sunt un tablou al evenimentelor cotidiene pe care le trăiesc. (CITEŞTE AICI: Ce înseamnă când visezi că îţi cade părul. De la teama de îmbătrânire, la moarte, divorţ, concediere, dar şi…)

Coordonatorul studiilor, doctorul Michael Shredl de la Institutul Central de Sănătate Mintală din Mannheim, Germania, a spus pentru Daily Mail că, împreună cu studenţii săi, a analizat visele a 443 de studenţi germani. Participanţii la studiu au ţinut minte, în medie, 2-3 vise pe săptămâna, 19% dintre aceştia visând că au ucis oameni. Rezultatele finale au arătat că bărbaţii au mai multe vise agresive decât femeile. S-a demonstrat, de asemenea, că oamenii introvertiţi, care au un nivel scăzut de curtoazie, au mai des vise legate de ucideri. Shredl vrea să studieze circumstanţele în care oamenii ucid în vis, pentru a vedea dacă e vorba de autoapărare, incident sau o crimă cu sânge rece. Conform analizelor lui Sigmund Freud legate de vise, atunci când visam că omorâm pe cineva înseamnă că ne suprimam furia şi agresiunea.

Visul în care ucizi poate semnifica o schimbare radicală

După un astfel de vis, trebuie să ne gândim clar dacă este o furie la adresa cuiva din viaţa reală, scrie Sanovnik. Un astfel de vis poate arăta că nu ne place deloc omul pe care îl omorâm în somn. Cel ucis poate simboliza şi anumite părţi ale caracterului nostru de care nu ne place şi la care am vrea să renunţăm. Visul care include o crimă poate fi semnul unei schimbări radicale pe care vreţi s-o facem. Ar mai putea însemna că ne luptăm cu un viciu sau cu un om din trecut, cu care vrem să încetăm orice relaţie. (AFLĂ DE AICI: Ce înseamnă când visezi că eşti bolnav. Ce spune asta despre relaţia cu persoanele iubite, care e legătura cu afacerile)

Citește și...