Acasă » Exclusiv » Povestea dansatorului român care a uimit Anglia și Germania!

Povestea dansatorului român care a uimit Anglia și Germania!

De: Adrian Lucian 10/05/2018 | 23:57

Contrar multor povești ale oamenilor de succes care se lansează în România pentru ca, mai apoi, să plece să cucerească străinătatea, Marius Iepure a ales calea inversă. Acesta a părăsit România la doar 19 ani, pentru a-și construi cariera în dans profesionist departe de casă, în Germania. Acesta este și motivul pentru care Marius Iepure este un personaj mai puțin cunoscut în țara sa, dar mult mai apreciat peste hotare. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea lui. (CITEȘTE ȘI: AU DESCHIS O AFACERE DINTR-O GLUMĂ! CÂT CÂȘTIGĂ ”DĂNȚĂUȘII” LA O NUNTĂ)

Marius Iepure a copilărit în municipiul Satu Mare, alături de cei doi frați ai său, dar a decis să nu altereze amintirile copilăriei cu greutățile vieții de adult din România, astfel că a ales Germania ca reședință, departe de părinți și frați, muncind din greu pentru visul său, la vârsta la care alții încep marile distracții. Dansul l-a făcut să treacă prin toate greutățile, oferindu-i mai apoi toate bucuriile la care visa. 

Din pedeapsă, dansul a devenit pasiunea vieții lui

Dansul înseamnă totul pentru Marius și soția lui

Pentru Marius, dansul a fost o necunoscută, fiind îndrăgostit de fotbal, dar o pedeapsă primită de la părinți l-a făcut să ajungă în sala de dans, acolo de unde, după primele repetiții, nu a mai vrut să plece. Și a ajuns să fie și acum, după 14 ani, tot acolo, aproape zi de zi.

„Era în decembrie 2004, când la școală s-a luat curentul și profesorii ne-au lăsat acasă. Copii fiind, de ce să mergem acasă, așa că am decis cu colegii să mergem la un biliard, fără să știe nimeni. Doar că un coleg ne-a pârât dirigintei, care le-a spus mai departe părinților, la vremea respectivă nefiind ceva normal, ca și acuma, să mergi într-un local și să joci biliard. Mama s-a supărat pe mine și m-a trimis să fac sport, ca să nu îmi mai ardă de biliard și așa am ajuns într-o sală de dans”, îşi amintește Marius.

În câteva luni, se antrena cu profesioniștii

Ca orice începător, a luat-o de jos, cu mișcările elementare, dar lucrul care a făcut diferența între el și colegii lui care au rămas doar dansatori amatori a fost curiozitatea lui Marius de a afla mai multe despre dans. (CITEȘTE ȘI: EI SUNT ”OLIMPICII” ROMÂNIEI LA DANSURI POPULARE!)

Acesta a cerut să fie lăsat să privească antrenamentul profesioniștilor, care urmau după grupa sa, iar ceea ce a văzut l-a impulsionat atât de tare încât, în doar câteva luni, era colegul lor de grupă. Antrenorii Varga Otto, Ovidiu Ignat, Vali Ignat şi Cristian Cordea au avut grijă să nu se demotiveze şi să dea la fiecare antrenament tot ce are mai bun.

A început cu un concurs de dans într-o discotecă din Bistrița

Marius Iepure și soția lui

„Trei-patru luni mai târziu am şi început să dansez la primele concursuri, foarte repede s-a produs totul. La Bistriţa, într-o discotecă, am participat la primul concurs. Decizia de a face performanţă cred că am luat-o instant, la primul curs, dar nu eram conștient de ea atunci, aceasta s-a împământenit în memoria mea ceva mai târziu. Am făcut pe urmă mai mulți pași care m-au dus pe acest drum, faptul că am renunțat la fotbal, că am început să particip la competiții tot mai mari. La 19 ani, când m-am mutat în Germania pentru a face dans de performanţă a fost decizia finală, că voi face o carieră în dans”, explică Marius Iepure. (NU RATA, AICI: MĂRTURII ŞOCANTE FĂCUTE DE SPORTIVA ”NOTATĂ” CU 10 ÎNAINTEA NADIEI)

Participă la cele mai tari show-uri din Anglia și Germania

Zilele lungi de antrenament, transpirația, efortul, accidentările, repetarea obsesivă a unor mișcări au contribuit toate la evoluția profesională a lui Marius, care a ajuns să îi cucerească pe nemți, dar și pe soția lui, Otlile, pe care tot prin dans a cunoscut-o.

„După ce am ajuns dansator profesionist am decis să devin și antrenor, iar mai apoi arbitru, ca să întregesc spectrul dansului. Am trecut în ultimii cinci ani, după doi ani la show-ul de televiziune «Let’s dance», un fel de «Dansez pentru tine» din Germania, la show-uri în teatre, prin tot Regatul Unit. Show-urile le dansez alături de soţia şi partenera mea, Otlile Mabuse. Ea, la rândul ei, a plecat din Africa de Sud în Germania, pentru a-şi îndeplini visul de a deveni una dintre cele mai bune dansatoare din lume”, spune Marius pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Medaliat alături de soția lui, multiplă campioană

„Am reuşit împreună să fim medaliaţi cu bronz la Campionatele Mondiale de Profesionişti, la show-uri Latino şi Vice-campioni Europeni la aceeaşi categorie. Eu cu Oti ne-am cunoscut prin sora ei, Motsi Mabuse, dublă campioană a Germaniei şi în juriul emisiunii «Let’s dance» din Germania. În vara lui 2012 amândoi căutând un partener de dans, am avut o probă în Frankfurt. Ne-am îndrăgostit de la început şi ne-a făcut foarte multă plăcere să dansăm împreună. Aşa că am început să dansăm împreună, reprezentând Germania. (VEZI ȘI: POVESTEA VIOLONISTEI DIN BÂRLAD CARE VORBEŞTE PATRU LIMBI STRĂINE ŞI…)

Oti provenind dintr-un continent, o ţară şi o familie de dansatori, a avut o altfel de evoluţie în cariera ei, care i-a permis să fie de opt ori campioana Africii de Sud. La fel şi cele două surori ale ei, sunt şi ele multiple campioane naţionale”, mai povesteşte dansatorul.

Antrenează tineri români să-și împlinească visele

Marius și Otlile au cucerit lumea

În prezent, Marius şi soţia lui sunt stabiliţi în Anglia, acolo unde participă la un turneu de dans care se desfăşoară în 60 de teatre din tot Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei, dar şi la emisiuni televizate, în special la BBC.

Atunci când nu este în turneu, Marius nu lasă dansul deoparte, ci îl dă mai departe, altora, respectiv copiilor, reuşind să antreneze în România tineri care, mai apoi, să obţină şi titluri importante, atât la concursuri profesioniste naţionale, cât şi la emisiuni gen cea la care a participat el în Germania. (CITEȘTE AICI: O NAISTĂ DIN TÂRGOVIŞTE A DEVENIT CELEBRĂ ÎN ÎNTREAGA EUROPĂ)

„Cel mai rău e să obligi un copil să facă ceva «din plăcere»”

Dansul are extrem de multe beneficii. Aş putea enumera multe exemple, dar sunt sigur că le ştiţi. Cele mai importante beneficii sunt bucuria de a te mişca şi socializarea. În primul rând, fiecare dansează pentru el şi ar trebui să vă fie indiferent de ceea ce gândesc ceilalţi, iar dacă cineva are obiecţii, e un semn că nu vă e un prieten bun. La orele mele, cel care râde de ceilalţi trebuie să danseze singur, în cerc, în faţa celorlalţi şi atunci se schimba ecuaţia.

Fiecare copil simte singur dacă vrea mai mult sau mai puţin. Cel mai rău lucru care poţi să îl faci e să obligi un copil să facă ceva «din plăcere» ”, mai spune Marius. (VEZI ȘI: ÎN URMĂ CU 15 ANI, S-A CATAPULTAT DINTR-UN MIG, IAR AZI…)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Locul din România unde se află CEA MAI FRUMOASĂ stradă din Europa / Puțini știu despre ea
Locul din România unde se află CEA MAI FRUMOASĂ stradă din Europa / Puțini știu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și apoi cu amanta!
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
AȘA a fost surprinsă Larisa lui Pescobar pe litoral! El se DISTRA în club în Mamaia și nu era cu ea
AȘA a fost surprinsă Larisa lui Pescobar pe litoral! El se DISTRA în club în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică.  Se anunță schimbări benefice, plouă cu bani și scapă de probleme
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică. Se anunță schimbări benefice, plouă cu...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: „O să mă duc pe câmp să alerg un miel”. Blondina face dezvăluiri inedite
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: „O să mă duc pe câmp să...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua de Florii? Primele rezultate ale analizelor
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii. Dimineața când ne trezeam, simțeam mirosul de lapte fiert, de turte făcute pe plită și căldură.”
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Județul din România cu cele mai multe terenuri agricole. Are un sol foarte fertil și fermierii își doresc să cumpere pământ aici
Județul din România cu cele mai multe terenuri agricole. Are un sol foarte fertil și...
Mihaela Bilic a dezvăluit cele două legume pe care să le mănânci de Paște: “Se activează în ficat și îl detoxifică”
Mihaela Bilic a dezvăluit cele două legume pe care să le mănânci de Paște: “Se...
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai mânca, dementule!''
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Rusia pune la cale revendicarea victoriei pe câmpul de luptă. În ce constă planul în trei paşi pentru destabilizarea Ucrainei
Rusia pune la cale revendicarea victoriei pe câmpul de luptă. În ce constă planul în...
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Drumul cu peisaje de vis din România, modernizat. Priveliștile care-ți taie respirația, dar cu taxă
Drumul cu peisaje de vis din România, modernizat. Priveliștile care-ți taie respirația, dar cu taxă
Un român a făcut CALCULUL complet: „Cât costă să locuiești, singur, în Londra, în condiții de minimă decență”
Un român a făcut CALCULUL complet: „Cât costă să locuiești, singur, în Londra, în condiții...
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital:
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
De ce au divorțat Gabriela Cristea și Marcel Toader. Bărbatul i-a golit toate conturile bancare
De ce au divorțat Gabriela Cristea și Marcel Toader. Bărbatul i-a golit toate conturile bancare
Ciorba pe care trebuie să o ai pe masa de Paște. E cel mai savuros preparat
Ciorba pe care trebuie să o ai pe masa de Paște. E cel mai savuros...
Sâmbătă, 4 mai 2024, de la ora 11, viața acestor 5 zodii intră într-o nouă etapă. Le așteaptă bogăție și succes
Sâmbătă, 4 mai 2024, de la ora 11, viața acestor 5 zodii intră într-o nouă...