Acasă » Exclusiv » Povestea dansatorului român care a uimit Anglia și Germania!

Povestea dansatorului român care a uimit Anglia și Germania!

De: Adrian Lucian 10/05/2018 | 23:57

Contrar multor povești ale oamenilor de succes care se lansează în România pentru ca, mai apoi, să plece să cucerească străinătatea, Marius Iepure a ales calea inversă. Acesta a părăsit România la doar 19 ani, pentru a-și construi cariera în dans profesionist departe de casă, în Germania. Acesta este și motivul pentru care Marius Iepure este un personaj mai puțin cunoscut în țara sa, dar mult mai apreciat peste hotare. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea lui. (CITEȘTE ȘI: AU DESCHIS O AFACERE DINTR-O GLUMĂ! CÂT CÂȘTIGĂ ”DĂNȚĂUȘII” LA O NUNTĂ)

Marius Iepure a copilărit în municipiul Satu Mare, alături de cei doi frați ai său, dar a decis să nu altereze amintirile copilăriei cu greutățile vieții de adult din România, astfel că a ales Germania ca reședință, departe de părinți și frați, muncind din greu pentru visul său, la vârsta la care alții încep marile distracții. Dansul l-a făcut să treacă prin toate greutățile, oferindu-i mai apoi toate bucuriile la care visa. 

Din pedeapsă, dansul a devenit pasiunea vieții lui

Dansul înseamnă totul pentru Marius și soția lui

Pentru Marius, dansul a fost o necunoscută, fiind îndrăgostit de fotbal, dar o pedeapsă primită de la părinți l-a făcut să ajungă în sala de dans, acolo de unde, după primele repetiții, nu a mai vrut să plece. Și a ajuns să fie și acum, după 14 ani, tot acolo, aproape zi de zi.

„Era în decembrie 2004, când la școală s-a luat curentul și profesorii ne-au lăsat acasă. Copii fiind, de ce să mergem acasă, așa că am decis cu colegii să mergem la un biliard, fără să știe nimeni. Doar că un coleg ne-a pârât dirigintei, care le-a spus mai departe părinților, la vremea respectivă nefiind ceva normal, ca și acuma, să mergi într-un local și să joci biliard. Mama s-a supărat pe mine și m-a trimis să fac sport, ca să nu îmi mai ardă de biliard și așa am ajuns într-o sală de dans”, îşi amintește Marius.

În câteva luni, se antrena cu profesioniștii

Ca orice începător, a luat-o de jos, cu mișcările elementare, dar lucrul care a făcut diferența între el și colegii lui care au rămas doar dansatori amatori a fost curiozitatea lui Marius de a afla mai multe despre dans. (CITEȘTE ȘI: EI SUNT ”OLIMPICII” ROMÂNIEI LA DANSURI POPULARE!)

Acesta a cerut să fie lăsat să privească antrenamentul profesioniștilor, care urmau după grupa sa, iar ceea ce a văzut l-a impulsionat atât de tare încât, în doar câteva luni, era colegul lor de grupă. Antrenorii Varga Otto, Ovidiu Ignat, Vali Ignat şi Cristian Cordea au avut grijă să nu se demotiveze şi să dea la fiecare antrenament tot ce are mai bun.

A început cu un concurs de dans într-o discotecă din Bistrița

Marius Iepure și soția lui

„Trei-patru luni mai târziu am şi început să dansez la primele concursuri, foarte repede s-a produs totul. La Bistriţa, într-o discotecă, am participat la primul concurs. Decizia de a face performanţă cred că am luat-o instant, la primul curs, dar nu eram conștient de ea atunci, aceasta s-a împământenit în memoria mea ceva mai târziu. Am făcut pe urmă mai mulți pași care m-au dus pe acest drum, faptul că am renunțat la fotbal, că am început să particip la competiții tot mai mari. La 19 ani, când m-am mutat în Germania pentru a face dans de performanţă a fost decizia finală, că voi face o carieră în dans”, explică Marius Iepure. (NU RATA, AICI: MĂRTURII ŞOCANTE FĂCUTE DE SPORTIVA ”NOTATĂ” CU 10 ÎNAINTEA NADIEI)

Participă la cele mai tari show-uri din Anglia și Germania

Zilele lungi de antrenament, transpirația, efortul, accidentările, repetarea obsesivă a unor mișcări au contribuit toate la evoluția profesională a lui Marius, care a ajuns să îi cucerească pe nemți, dar și pe soția lui, Otlile, pe care tot prin dans a cunoscut-o.

„După ce am ajuns dansator profesionist am decis să devin și antrenor, iar mai apoi arbitru, ca să întregesc spectrul dansului. Am trecut în ultimii cinci ani, după doi ani la show-ul de televiziune «Let’s dance», un fel de «Dansez pentru tine» din Germania, la show-uri în teatre, prin tot Regatul Unit. Show-urile le dansez alături de soţia şi partenera mea, Otlile Mabuse. Ea, la rândul ei, a plecat din Africa de Sud în Germania, pentru a-şi îndeplini visul de a deveni una dintre cele mai bune dansatoare din lume”, spune Marius pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Medaliat alături de soția lui, multiplă campioană

„Am reuşit împreună să fim medaliaţi cu bronz la Campionatele Mondiale de Profesionişti, la show-uri Latino şi Vice-campioni Europeni la aceeaşi categorie. Eu cu Oti ne-am cunoscut prin sora ei, Motsi Mabuse, dublă campioană a Germaniei şi în juriul emisiunii «Let’s dance» din Germania. În vara lui 2012 amândoi căutând un partener de dans, am avut o probă în Frankfurt. Ne-am îndrăgostit de la început şi ne-a făcut foarte multă plăcere să dansăm împreună. Aşa că am început să dansăm împreună, reprezentând Germania. (VEZI ȘI: POVESTEA VIOLONISTEI DIN BÂRLAD CARE VORBEŞTE PATRU LIMBI STRĂINE ŞI…)

Oti provenind dintr-un continent, o ţară şi o familie de dansatori, a avut o altfel de evoluţie în cariera ei, care i-a permis să fie de opt ori campioana Africii de Sud. La fel şi cele două surori ale ei, sunt şi ele multiple campioane naţionale”, mai povesteşte dansatorul.

Antrenează tineri români să-și împlinească visele

Marius și Otlile au cucerit lumea

În prezent, Marius şi soţia lui sunt stabiliţi în Anglia, acolo unde participă la un turneu de dans care se desfăşoară în 60 de teatre din tot Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei, dar şi la emisiuni televizate, în special la BBC.

Atunci când nu este în turneu, Marius nu lasă dansul deoparte, ci îl dă mai departe, altora, respectiv copiilor, reuşind să antreneze în România tineri care, mai apoi, să obţină şi titluri importante, atât la concursuri profesioniste naţionale, cât şi la emisiuni gen cea la care a participat el în Germania. (CITEȘTE AICI: O NAISTĂ DIN TÂRGOVIŞTE A DEVENIT CELEBRĂ ÎN ÎNTREAGA EUROPĂ)

„Cel mai rău e să obligi un copil să facă ceva «din plăcere»”

Dansul are extrem de multe beneficii. Aş putea enumera multe exemple, dar sunt sigur că le ştiţi. Cele mai importante beneficii sunt bucuria de a te mişca şi socializarea. În primul rând, fiecare dansează pentru el şi ar trebui să vă fie indiferent de ceea ce gândesc ceilalţi, iar dacă cineva are obiecţii, e un semn că nu vă e un prieten bun. La orele mele, cel care râde de ceilalţi trebuie să danseze singur, în cerc, în faţa celorlalţi şi atunci se schimba ecuaţia.

Fiecare copil simte singur dacă vrea mai mult sau mai puţin. Cel mai rău lucru care poţi să îl faci e să obligi un copil să facă ceva «din plăcere» ”, mai spune Marius. (VEZI ȘI: ÎN URMĂ CU 15 ANI, S-A CATAPULTAT DINTR-UN MIG, IAR AZI…)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Câți bani a primit Loredana Groza pentru a poza goală: „Îmi era rușine să mai merg pe stradă…”
Câți bani a primit Loredana Groza pentru a poza goală: „Îmi era rușine să mai...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea