Acasă » Exclusiv » “Nu a existat nicio strategie!” + Cum s-au dat de gol. Frank Colin, fostul soț al Mariei Marinescu, noi dezvăluiri în afacerea de milioane “Air cocaine”

“Nu a existat nicio strategie!” + Cum s-au dat de gol. Frank Colin, fostul soț al Mariei Marinescu, noi dezvăluiri în afacerea de milioane “Air cocaine”

De: Claudia VoicuRăzvan Scarlat 20/04/2023 | 23:40

CANCAN.RO vă prezintă, joi seară, al treilea episod al afacerii cu droguri de milioane de euro. După ce în primul ați aflat cum a intrat fostul soț al Mariei Marinescu în “Air Cocaine” (INFORMAȚII AICI), iar în cel de-al doilea rolul pe care l-a avut Alain Castany, pilotul personal al afaceristului, acum vă dezvăluim alte detalii bombă.

Deși, în aparență, primul transport de droguri a fost un succes, acesta nu a trecut neobservat, iar polițiștii erau deja pe urmele afacerii ”Air Cocaine”. Desfășurarea de forțe de pe pista aeroportului din Saint-Tropez pentru descărcarea mărfii a trezit suspiciuni. Protagoniștii operațiunii nu au bănuit, însă, nicio clipă, că sunt deja în vizorul anchetatorilor.

Deși, în luna decembrie, foarte puține avioane aterizează la Saint-Tropez, fiind o destinație turistică mai mult de vară, neșansa a făcut ca, atunci când s-a efectuat primul transport, aeroportul să fie plin de lume. Fix în ziua în care au fost livrate cele 300 de kilograme de cocaină, se organiza petrecerea de Crăciun a companiei pentru angajații aeroportului și familiile acestora. Convoiul de mașini care a intrat direct pe pistă pentru a prelua valizele cu droguri le-a atras atenția participanților la petrecere, care și-au pus întrebări.

(VEZI AICI: FRANK COLIN, FOSTUL SOT AL MARIEI MARINESCU, CONTINUĂ SERIA DEZVALUIRILOR BOMBĂ DIN AFACEREA „AIR COCAINE”. „GESTIONEZ EU TOTUL”. CE ROL A AVUT ALAIN CASTANY)

“Vor umple prima mașină, dar nu este suficientă”

Odată ce avionul ticsit de droguri a aterizat pe aeroportul din Saint-Tropez, o singură mașină s-a dovedit insuficientă pentru a încărca toată marfa, așadar au adus pe pistă o a doua mașină. Practic, convoiul suspect era format din trei autoturisme: două în care se aflau drogurile și un al treilea în care era Frank Colin. Prima oprire, acolo unde s-au livrat și drogurile, a fost o benzinărie destinată autovehiculelor de mare tonaj pentru transportul de marfă, care parcurg distanțe mari.

Cum se va dispersa această echipă de conjunctură? Vor umple prima mașină, dar nu este suficientă, așa că vor aduce o a doua mașină pe care o vor încărca. Aceste două mașini vor fi urmate de o a treia, deci valizele într-o parte, iar restul echipei în cealaltă parte”, a precizat avocatul Pierre Cortes.

(VEZI AICI: EXCLUSIV INFORMAŢII DE ULTIMĂ ORĂ ÎN CAZUL LUI FRANK COLIN. E OFICIAL! FOSTUL SOŢ AL MARIEI MARINESCU ŞI COMPLICII LUI VOR FI…)

“Avionul venea din America de Sud și am început să avem suspiciuni”

Odată ce poliția a fost pusă la curent cu zborul suspect din luna decembrie, anchetatorii desemnați să se ocupe de această operațiune, care va fi numită ”Air Cocaine”, se întâlnesc și pun cap la cap toate detaliile pe care le au.

Pun pe masă elementele pe care le au, îndoielile, ipotezele și strategiile de anchetă. Cine este proprietarul avionului, de ce s-a efectuat acest zbor, ce era prevăzut? Era un zbor care venea din Insulele Azore, deci din Portugalia, a aterizat în luna decembrie pe aeroportul La Mole. Un singur pasager, zece valize. Atunci ne întrebăm ce ar putea transporta din Portugalia? Ciudat. Ulterior am aflat că avionul venea din America de Sud și, în acel moment, am început să avem suspiciuni legate de ceea ce se afla în interiorul avionului”, a subliniat un anchetator al Jandarmeriei.

Frank Colin a luptat în legiunea străină în tinereţe
Frank Colin a luptat în legiunea străină în tinereţe

Frank Colin: “Nu a existat nicio strategie”

Destinația finală a convoiului este hotelul de lux La Farandole, renumit în zonă. Locul unde pionii principali ai operațiunii urmau sa rămână peste noapte nu a fost ales întâmplător. Vameșul Xavier Manchet, care făcuse rezervarea, îl cunoștea pe directorul hotelului, dar și Colin se cazase aici în trecut. Tot la acest hotel, în aceeași seară, Frank Colin și-a plătit complicii, aceștia primind sumele promise când au negociat demararea operațiunii.

Nu a existat nicio strategie, ci doar să mergem și să dormim acolo. Nu era prevăzută nicio reuniune, fie de pregătire, fie de final de întâlnire sau orice altceva. Era doar un loc de odihnă, ales pur și simplu, ar fi putut fi în oricare altă parte”, a spus Frank Colin.

În localul La Farandole, Frank Colin are un sac plin de bani cash. Au fost vehiculate mai multe sume, cel mai des 300.000 de euro, poate 500.000 de euro. Ca să poată introduce banii în Franța i-a cerut lui Xavier Manchet un act vamal care validează existența acestor bani, astfel încât au putut fi depuși într-o bancă, aproape fără a trezi suspiciuni”, a spus și Eric Marmottans, jurnalist la Var Matin.

(NU RATA: DECLARATII SFASIETOARE SI IMAGINI IN PREMIERA CU SOTUL MARIEI MARINESCU DIN SPATELE GRATIILOR RECI CA GHEATA!)

“Nu am nimic să îmi reproșez”

Nicolas Pisapia, singurul pasager din avion, a declarat ulterior că în acel hotel a primit 20.000 de euro drept răsplată pentru rolul în călătoria la care participase. Pisapia nu recunoaste, însă, că a luat parte la un transport de droguri, dar admite că a lucrat pentru Frank Colin în cadrul acestui zbor.

El susține că prezența sa în aeronavă nu avea nicio legatură cu drogurile. Potrivit acestuia, scopul călătoriei ar fi fost strict niște întâlniri de afaceri.

Nu am nimic să îmi reproșez astăzi, nu am comis nicio crimă, nu sunt vinovat de nimic. Să spunem că am fost acolo în locul nepotrivit, în momentul nepotrivit? Poate”, a spus pasagerul Nicolas Pisapia.

(VEZI AICI: MARIA MARINESCU A UITAT DE FOSTUL EI SOT, FRANK COLIN! CAT DE MARE A CRESCUT BAIETELUL VEDETEI)

Sărbătoare la hotel

La hotel, cei implicați în afacere se întâlnesc și cu Ryan, creierul afacerii “Air Cocaine”, care avea conexiunile cu marii furnizori de droguri de peste Ocean. Cu toții au sărbătorit reușita primului transport, ceea ce s-a dovedit o mare greșeală. Deși ar fi trebuit să fie discreți, buna lor dispoziție a atras atenția personalului din restaurant. Ryan încearcă chiar să o agațe pe chelnerița care i-a servit și îi spune că îi poate facilita ocuparea unui post de stewardesă într-o companie privată.

Petrec o seară un pic festivă deoarece faimosul Ryan și Frank Colin se fac remarcați de către angajata hotelului”, a arătat Eric Marmottans, jurnalist la Var Matin.

Organizatorii operațiunii ”Air Cocaine” nu aveau nici cea mai vagă idee că, în timp ce ei petreceau și puneau la cale următorul transport, politiștii francezi, în paralel cu cei din Republica Dominicană, făceau strategii pentru a le dejuca planurile.

Povestea este fabuloasă! Rămâneți pe CANCAN.RO pentru următorul episod.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine păstrat secret din Apuseni
Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine...
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni Iuruc?
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni...
AȘA a fost surprinsă Larisa lui Pescobar pe litoral! El se DISTRA în club în Mamaia și nu era cu ea
AȘA a fost surprinsă Larisa lui Pescobar pe litoral! El se DISTRA în club în...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică.  Se anunță schimbări benefice, plouă cu bani și scapă de probleme
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică. Se anunță schimbări benefice, plouă cu...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală, în Noaptea de Înviere și prima zi de Paște
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este adevăratul motiv: „Nimeni nu a încercat să vă țepuiască.”
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Cum știi când expiră cu adevărat un produs. Diferența dintre ”a se consuma de preferință înainte de… ” și ”a se consuma până la… ”
Cum știi când expiră cu adevărat un produs. Diferența dintre ”a se consuma de preferință...
Doi români și-au deschis o afacere de succes în România, după 14 ani de muncă în străinătate. Nu s-au mai mai uitat în urmă: „Le-am avut pe toate”
Doi români și-au deschis o afacere de succes în România, după 14 ani de muncă...
Panică totală pentru cei care stau în APARTAMENTE. Adevărul s-a aflat abia astăzi, 4 MAI: O să fie rău
Panică totală pentru cei care stau în APARTAMENTE. Adevărul s-a aflat abia astăzi, 4 MAI:...
Tarkan, adorabilul interpret al melodiei Şımarık, care făcea furori în urmă cu două decenii, de nerecunoscut la 51 de ani
Tarkan, adorabilul interpret al melodiei Şımarık, care făcea furori în urmă cu două decenii, de...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Rusia pune la cale revendicarea victoriei pe câmpul de luptă. În ce constă planul în trei paşi pentru destabilizarea Ucrainei
Rusia pune la cale revendicarea victoriei pe câmpul de luptă. În ce constă planul în...
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Ca în filmele cu ... polițiști. Doi agenți de la Poliția Locală Constanța, de râsul României. Video
Ca în filmele cu ... polițiști. Doi agenți de la Poliția Locală Constanța, de râsul...
Paște 2024: Este păcat să spălăm rufe în Sâmbăta Mare? Ce spun preoții
Paște 2024: Este păcat să spălăm rufe în Sâmbăta Mare? Ce spun preoții
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul...
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital:
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
Revine Adelina Pestrițu pe micul ecran? Vedeta a obosit: „Online-ul îmi ocupă foarte mult timp”
Revine Adelina Pestrițu pe micul ecran? Vedeta a obosit: „Online-ul îmi ocupă foarte mult timp”
Încă un rival pentru Mega Image, Lidl sau Profi. Un nou lanț de magazine s-a deschis în România
Încă un rival pentru Mega Image, Lidl sau Profi. Un nou lanț de magazine s-a...
Cele mai norocoase zodii până la finalul lunii mai. Belșug, dragoste și fericire în viețile lor
Cele mai norocoase zodii până la finalul lunii mai. Belșug, dragoste și fericire în viețile...