Cum ne vindecăm relaţia cu propriul corp? Cori Grămescu: "Începem să slăbim abia după..."
ALTCEVA cu Adrian Artene
Home » Exclusiv » Breaking news Judecătorii l-au ”condamnat” pe Gigi Becali pentru hărțuire! Ce coșmar au îndurat Talpan și iubita lui

Breaking news Judecătorii l-au ”condamnat” pe Gigi Becali pentru hărțuire! Ce coșmar au îndurat Talpan și iubita lui

De: I.D. 22/05/2018 | 23:15
Breaking news Judecătorii l-au ”condamnat” pe Gigi Becali pentru hărțuire! Ce coșmar au îndurat Talpan și iubita lui
Judecătorii l-au ”condamnat” pe Gigi Becali pentru hărțuire! Ce coșmar au îndurat Talpan și iubita lui

În procesul cu Florin Talpan, judecătorii l-au ”condamnat” pe Gigi Becali pentru hărțuire, iar patronul FCSB-ului trebuie să-i plătească juristului CSA daune de zece ori mai mari față de decizia luată la fond. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunarCANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă dezvăluie, în premieră, documente incendiare care prezintă coșmarul îndurat de Talpan și iubita sa, din momentul în care a izbucnit scandalul dintre juristul CSA și latifundiarul din Pipera.

Florin Talpan, juristul CSA, i-a cerut în instanţă patronului FCSB, Gigi Becali, suma de un milion de euro! Talpan îl acuza pe Becali de calomnie. Instanţa i-a dat dreptate, însă a decis ca Becali să îi plătească juristului CSA doar 3.000 de euro, spre nemulţumirea lui Talpan. Dar și a milionarului. Ambii au făcut recurs și au ajuns, din nou, în fața magistraților. Care au hotărât, după alte audieri și probe aduse la dosar, că Becali este vinovat. (NU RATA: CUM A SCĂPAT GIGI SĂ PLĂTEASCĂ 1 MILION €! L-A SALVAT DICŢIONARUL LIMBII ROMÂNE)

Și că trebuie să-i plătească lui Talpan suma de 30.000 de euro. De zece ori mai mare față de cea stabilită la fond. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, pasaje din motivarea magistraților de la Curtea de Apel București. Instanța a ajuns la concluzia că juristul CSA, dar și iubita acestuia, au fost hărțuiți de patronul FCSB-ului, a ținut cont de acest lucru și a majorat daunele. Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar

Prin apelul formulat împotriva sentinței civile mai sus evocată, reclamantul a susținut că instanța de fond, deși a constatat fapta ilicită, legătura de cauzalitate și producerea prejudiciului, nu a ținut cont, în stabilirea cuantumului prejudiciului, de răspunsurile jignitoare și de recunoașterea acestor jigniri și calomnii; pârâtul, subliniază apelantul – reclamant, nu numai că îi aduce jigniri, dar îl calomniază și îl hărțuiește, aspecte de care instanța de fond trebuia să țină seama când se aduce în discuție pregătirea sa profesională, sănătatea mintală, dar și atunci când intimatul își încurajează acoliții să îl hărțuiască cu plângeri penale nefondate”, se arată în motivare.

Gigi Becali nu ar fi avut o atitudine adecvată nici în fața magistraților de la Curtea de Apel, în fața cărora ar fi continuat să-l jignească pe Florin Talpan. Patronul FCSB-ului și-a tăiat, practic, singur craca de sub picioare.

Potrivit cu dispozițiile art. 252 din Noul Cod de procedură civilă, orice persoană fizică are dreptul la ocrotirea valorilor intrinseci ființei umane și, tocmai de aceea, daunele morale sunt acordate cu titlu de sancțiune și, în același timp, într-un avertisment sever pentru cei care ar intenționa, în viitor, să aducă atingeri dreptului la imagine al reclamantului. Chiar în prezența judecătorului fondului, pârâtul i-a adresat reclamantului cuvinte jignitoare, iar în raport cu prejudiciul moral adus acestuia din urmă, sancțiunea aplicată este mult prea mică; la intimat, insulta și calomnia sunt o stare de fapt, o stare de normalitate”, susțin magistrații. (VEZI AICI: OMUL CARE L-A PUS ÎN GENUNCHI PE GIGI LOCUIEŞTE ÎNTR-UN ANL DIN DRUMUL TABEREI ŞI… )

Un alt motiv pentru care Curtea de Apel București a ridicat daunele de la 3.000 la 30.000 de euro a fost că Gigi Becali nu a încetat cu atacurile la adresa lui Florin Talpan nici după decizia luată la fond. “Conduita pârâtului continuă și după judecarea fondului, acesta făcând afirmații calomnioase în Gazeta Sporturilor”, se mai arată în motivare.

Magistrații au mai ținut cont și de atitudinea superioară afișată de Gigi Becali pe durata audierilor, când a susținut că Florin Talpan nu are nicio imagine de apărat. “Culpa pârâtului, ca element distinct al răspunderii civile delictuale, se manifestă cel puțin sub forma intenției indirecte, din posibilitatea de a prevedea rezultatul vătămător al afirmațiilor sale și din asumarea acestuia. Atitudinea sa subiectivă față de aceste posibile vătămări rezultă clar din răspunsurile la interogatoriu: «Nu are nicio imagine de apărat». Tribunalul a avut, însă, în vedere că orice persoană, indiferent de statutul și poziția sa socială sau politică, de forța sa financiară sau economică, de nivelul studiilor etc., are dreptul general și absolut la respectarea demnității sale, din perspectiva prevederilor legale evocate, iar în cazul reclamantului, documentele prezentate conturează și o recunoaștere a unui statut social și a aprecierii activității și meritelor sale”, se mai precizează în motivare.

Au trăit un coșmar din cauza lui Gigi Becali

Magistrații au mai ajuns la concluzia că Florin Talpan și iubita acestuia au trăit un adevărat coșmar ca urmare a declarațiilor lui Gigi Becali. Au ajuns să fie amenințați, să se autoizoleze și chiar să-și schimbe autoturismul, care a fost distrus de persoane necunoscute.

Ușurința în exprimarea jignitoare a apelantului – pârât , conștient de faptul că este formator de opinie pentru anumiți membri ai societății, a condus chiar la pagube materiale (distrugerea unor bunuri ale martorei – concubina reclamantului), dincolo de starea de temere care i-a determinat pe apelantul – reclamant și concubina sa să fie rezervați, prudenți, în ceea ce privește aparițiile lor în public (închiderea contului facebook, deplasarea cu un alt autoturism, separarea celor doi pentru a evita eventuale admonestări stradale, autoizolare)”, este un alt pasaj din motivare. (CITEȘTE ȘI: GIGI NU RENUNȚĂ UȘOR LA NUMELE ȘI MARCA STEAUA)

În urma audierilor, Curtea de Apel a decis să schimbe “în parte sentinţa apelată în sensul că stabileşte cuantumul despăgubirilor la suma de 30.000 euro. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Obligă apelantul pârât să plătească apelantului reclamant suma de 50 lei, cheltuieli de judecată în apel. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare”.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
FOTO. Gimnasta și-a dezvăluit marele secret! Imagini incendiare cu tânăra: e și frumoasă, dar și bogată
FOTO. Gimnasta și-a dezvăluit marele secret! Imagini incendiare cu tânăra: e și frumoasă, dar și...
O Dacia Duster pregătită pentru off-road se vinde pe Autovit
O Dacia Duster pregătită pentru off-road se vinde pe Autovit
Top 50 de vedete topless la mare și în poziții incitante! Pe ce loc sunt Antonia, Margherita și Elena Udrea
Top 50 de vedete topless la mare și în poziții incitante! Pe ce loc sunt...
A plătit cu 10.000 de euro mai puțin decât prețul real pe un BMW de lux în Norvegia. La vamă, românul a aflat că era de fapt furat
A plătit cu 10.000 de euro mai puțin decât prețul real pe un BMW de...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
BIZAR: Avionul președintelui SUA a decolat mai des decât a aterizat. Cum e posibil?
BIZAR: Avionul președintelui SUA a decolat mai des decât a aterizat. Cum e posibil?
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au făcut analize. Au ramas înmărmurit.
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Inima OCEANULUI a fost GĂSITĂ! Cui a aparținut COLERIUL de pe TITANIC?
Inima OCEANULUI a fost GĂSITĂ! Cui a aparținut COLERIUL de pe TITANIC?
Sore nu neagă relația cu Răzvan Miheț. Primele declarații ale artistei:
Sore nu neagă relația cu Răzvan Miheț. Primele declarații ale artistei: "Se poate observa"
ADIO, BRUCE WILLIS! Va fi mereu amintit ca un mare star
ADIO, BRUCE WILLIS! Va fi mereu amintit ca un mare star
Cum arată vila de un milion de euro în care locuiesc Andra şi Cătălin Măruţă. Interiorul te lasă mască! FOTO
Cum arată vila de un milion de euro în care locuiesc Andra şi Cătălin Măruţă....
Cum poate grupa de sânge să-ți afecteze sănătatea. Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge
Cum poate grupa de sânge să-ți afecteze sănătatea. Bolile pe care le riști în funcție...
Primele declarații ale lui Dinu Maxer, după ce Deea Maxer a spus că este violent verbal: „Nu am fi prins 17 ani”
Primele declarații ale lui Dinu Maxer, după ce Deea Maxer a spus că este violent...
Hoțul a sustras ceva din buzunarul unei tinere. A văzut ce e și a dat să-l pună la loc, șocat!
Hoțul a sustras ceva din buzunarul unei tinere. A văzut ce e și a dat...
Calendar ortodox 31 mai 2023. Ce sărbătoare este miercuri?
Calendar ortodox 31 mai 2023. Ce sărbătoare este miercuri?
Câţi bani câştigă, de fapt, un şofer român în străinătate. Suma nu este deloc mică
Câţi bani câştigă, de fapt, un şofer român în străinătate. Suma nu este deloc mică
Clădiri din Moscova lovite cu drone. Prima reacţie a ruşilor după ce capitala lor a fost vizată de un atac
Clădiri din Moscova lovite cu drone. Prima reacţie a ruşilor după ce capitala lor a...
MOSCOVA A FOST ATACATĂ! Este alertă maximă în toată Rusia: În această dimineaţă...
MOSCOVA A FOST ATACATĂ! Este alertă maximă în toată Rusia: În această dimineaţă...
WhatsApp vine cu o nouă schimbare. La ce trebuie să fim atenți în timpul convorbirilor video
WhatsApp vine cu o nouă schimbare. La ce trebuie să fim atenți în timpul convorbirilor...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Ce a pățit o tânără din Iași, după ce a luat un BOLT: 'Șoferul mi-a pus mâna pe..'
Ce a pățit o tânără din Iași, după ce a luat un BOLT: 'Șoferul mi-a...
S-a aflat motivul pentru care Sorin Bontea nu a mers la nunta Ginei Pistol și a lui Smiley:
S-a aflat motivul pentru care Sorin Bontea nu a mers la nunta Ginei Pistol și...
Nu e eroare! Cât costă o porție de HAMSII cu mămăligă pe litoralul românesc, acum, în 2023
Nu e eroare! Cât costă o porție de HAMSII cu mămăligă pe litoralul românesc, acum,...
BIZAR: Avionul președintelui SUA a decolat mai des decât a aterizat. Cum e posibil?
BIZAR: Avionul președintelui SUA a decolat mai des decât a aterizat. Cum e posibil?
A fost iubirea vieţii tale? Cea mai cunoscută amantă din România a spus tot despre milionarul român cu care are un copil
A fost iubirea vieţii tale? Cea mai cunoscută amantă din România a spus tot despre...
Tradiția de care „a uitat” Gina Pistol la nuntă. Și-a amintit la 3 zile de la eveniment: „M-am luat cu distracția”
Tradiția de care „a uitat” Gina Pistol la nuntă. Și-a amintit la 3 zile de...
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor