Ce decizie a luat în închisoare unul dintre cei mai cunoscuți criminali din România. A renunțat la…

Autor: I.D.
Publicat: 14/08/2019 | 22:56

Marian Clită șoca o lume întreagă în anul 2010, când ucidea o stewardesă într-o camera de hotel din Copenhaga. A fost o crimă de o brutalitate ieșită din comun, 38 de lovituri de cuțit și 20 de lovituri cu o bară de metal. A fost condamnat la 14 ani de închisoare, pe care-i ispășește acum în țară. Clită a cerut anul acesta eliberarea condiționată. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a aflat ce decizie de ultimă oră a luat, însă, deținutul.

Marian Clită nu mai are nicio speranță că va fi eliberat condiționat, așa cum s-a întâmplat la condamnările anterioare pe care le-a avut. Astfel, criminalul și-a retras cererea pe care o făcuse în urmă cu doar două luni. Iată soțuția pe scurt dată de Judecătoria Sectorului 4: ”Ia act de retragerea cererii de liberare condiționată formulată de petentul condamnat CLITĂ MARIAN. În baza art. 275 alin. 2 Cpp, obligă petentul condamnat la 200 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul apărătorului din oficiu al petentului condamnat se avansează din fondul Ministerului Justiției.” (CITEȘTE ȘI: UCIGAȘUL STEWARDESEI S-A ”PLICTISIT” LA ÎNCHISOARE! LE-A SOLICITAT JUDECĂTORILOR SĂ…)

Crima care a șocat lumea

Marian Clită a comis, în 2010, o crimă cu o brutalitate ieșită din comun! Într-o cameră de hotel din Copenhaga a ucis în bătaie o stewardesă, strangulând-o și lovind-o cu un cuțit și cu o bară de metal. Scopul: s-o tâlhărească de bunurile de valoare. „În fapt, la data de 1 martie 2010, în jurul orei 20.00 cel în cauză i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuţit şi cu o bară metalică unei stewardese, într-o cameră de hotel, şi i-a sustras mai multe bunuri. În urma loviturilor, victima a decedat”, se arăta într-un comunicat remis de Poliţia Română. (CITEȘTE ȘI: FLORIN SALAM A ”SPART” 145.000 € LA RULETA DE LA MARRIOTT!)

Marian Clită a fost condamnat la 14 ani de închisoare în februarie 2011, de către tribunalul de primă instanţă din Copenhaga, pe motiv că a ucis o stewardesă a companiei scandinave SAS, la un hotel din capitala daneză.

Conform actului de acuzare, condamnatul a ucis brutal victima, Vera Vildmyren, o norvegiancă în vârstă de 42 de ani, cu peste 20 de lovituri cu o bară de fier şi 38 de lovituri de cuţit, în cursul unei tentative de furt, la 1 martie 2010, într-o cameră a hotelului Radisson Blu. Clită a negat faptele, afirmând că intrase în camera victimei pentru a o avertiza că uşa era întredeschisă. „Ea este cea care m-a atacat şi agresat”, a declarat, la proces, criminalul. El a recunoscut violențele, dar a spus că intenția lui nu a fost de a ucide. (NU RATA: AM AFLAT MOTIVUL DIVORȚULUI LUI WHAT’S UP: „ÎNCERCAU SĂ MASCHEZE ÎN PUBLIC, DAR SIMINA ERA O…”)

Tribunalul a mai decis că Marian Clită va fi expulzat pe viaţă din Danemarca, la finalul pedepsei sale, şi că va trebui să achite despăgubiri de 1,5 milioane de coroane (200.000 de euro) familiei victimei.

Marian Clită l-a omorât pe disidentul Gheorghe Ursu

Marian Clită a fost închis pentru uciderea, cu brutalitate, a disidentului Gheorghe Ursu, în beciurile Securității. Clită i-a luat viața lui Ursu în 1985, la ordinul fostului şef al Direcţiei de Cercetare Penală a Miliţiei, Tudor Stănică. Se întâmpla pe vremea lui Ceaușescu, iar totul a fost mușamalizat. Clită fost condamnat definitiv după Revoluție, iar în 1999, după nouă ani petrecuți în spatele gratiilor, a fost eliberat condiționat. (VEZI AICI: ÎN ANII ’90, ERA BOMBA-SEXY A MUZICII DIN ROMÂNIA! CUM ARATĂ AZI, ÎN COSTUM DE BAIE, LA APROAPE 50 DE ANI)

Crește pisici în pușcărietele gratiilor

Pușcăriaş cu state vechi, Marian Clită şi-a găsit repede o ocupaţie după gratii. A început să crească pisici, spre disperarea celorlalţi deţinuţi. Nu vă gândiţi că are grijă de una, două mâţe. Nu. Clită are în grijă mai multe, pe care le hrăneşte, se joacă cu ele şi nu permite nimănui să se apropie de animale. Când nu stă cu mâţele, criminalul se ocupă de florile din celulă. Camera sa este plină de ghivece, iar Clită este un adevărat talent când vine vorba să îngrijească florile. Spune că asta îl relaxează şi nu permite nimănui să le ude.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...