Acasă » Exclusiv » Cel mai mare falsificator de bancnote din plastic s-ar fi „lăcomit” și la documentele Registrului Auto Român. Anchetatorii au descoperit că…

Cel mai mare falsificator de bancnote din plastic s-ar fi „lăcomit” și la documentele Registrului Auto Român. Anchetatorii au descoperit că…

De: Sorin Avram 10/07/2020 | 19:00

Radu Croitoru, românul considerat cel mai mare falsificator de bancnote din plastic, la nivel mondial, și-ar fi „încercat mâna” și pe documente ale Registrului Auto Român (R.A.R.). Surse judiciare au oferit detalii despre activitatea creatorului „Super Leului”, în exclusivitate pentru CANCAN.RO.

Arestat preventiv pentru plasarea a mii de bancnote false de 100 de lei, Radu Croitoru ar avea și alte probleme, la fel de serioase, potrivit surselor citate. Mai precis, perchezițiile anchetatorilor ar fi scos la iveală că suspectul nu se ocupa doar cu falsificarea sutelor de lei. Anchetatorii ar fi descoperit, în spațiile unde „lucra” falsificatorul, numeroase documente de autentificare, pe care lucrătorii RAR le aplică pe certificatele de autenticitate. (VEZI AICI: CUM A FOST PRINS CEL MAI MARE FALSIFICATOR DE BANCNOTE DIN PLASTIC. ROMÂNUL A FĂCUT O SINGURĂ GREȘEALĂ…)

Specializat în falsificare de documente oficiale

Probele au fost ridicate, iar anchetatorii ar verifica în prezent care sunt certificatele care ar putea fi dublate de aceste documente de tip sigiliu securizat. Așa se face că Radu Croitoru riscă acum extinderea plajei acuzațiilor de fals privind și aceste noi „capodopere”.

Investigațiile amănunțite ale anchetatorilor de la DIICOT au scos la iveală numeroase detalii despre activitatea lui Croitoru.

Principalul suspect, încadrat de polițiști (Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea)
Principalul suspect, încadrat de polițiști (Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea)

„În urma investigațiilor realizate de ofițerii de poliție judiciară din cadrul Oficiului Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă s-a stabilit că suspectul Croitoru Radu Theodor nu mai locuiește la adresa din București. De asemenea, din verificări a reieșit și faptul că acesta a fost încarcerat la Penitenciarul Codlea în perioada 1997 – 2000, executând o pedeapsă pentru comiterea unui furt. (VEZI ȘI: CREATORUL „SUPER LEULUI” I-A IMPRESIONAT PÂNĂ ȘI PE EXPERȚII BNR. CUM A REUȘIT SĂ PUNĂ LA PUNCT „FABRICA DE BANI”)

Acesta este cunoscut și pentru preocupări în sfera falsificării de documente și înscrisuri oficiale, fiind identificat împreună cu concubina sa în anul 2008, cu care aparent falsificau chitanțe pentru plata taxei de primă înmatriculare”, se arată în dosarul de la instanță.

„Fals aproape imposibil de identificat”

„La nivelul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au fost desfășurate activități de monitorizare a fenomenului de plasare a acestui tip de contrafacere, iar ca urmare a calității superioare a reproducerii, fiind realizate pe suport de polimer și având imitate toate elementele de siguranță destinate publicului (inclusiv microperforațiile, banda iridescentă, imagine latentă, fereastră transparentă, cerneala care își schimbă culoarea, imprimare vizibilă în lumină ultravioletă), fals aproape imposibil de identificat de către persoanele care intră în posesia acestora, acesta a fost codificat «SUPER LEU». (NU RATA: CUM ÎȘI ALEGEA „VICTIMELE” CEL MAI MARE FALSIFICATOR DE BANI DE PLASTIC DIN LUME. A ÎNCERCAT SĂ ÎȘI „SCOATĂ” IUBITA, DAR EA LE-A POVESTIT TOTUL ANCHETATORILOR)

Evoluția acestui tip de fals la nivelul anului 2014 a fost una spectaculoasă, fiind pentru prima dată în istoria falsului de monedă din România când nu se dețineau nici un fel de date și sau informații cu privire la proveniența acesteia ca urmare a faptului că aceasta era identificată în circuitul financiar cu precădere în centrele de procesare de numerar, ceea ce îndepărta practic momentul punerii în circulație de momentul identificării bancnotei. În toate situațiile în care erau identificați martori (casieri ai unităților comerciale sau alte altor instituții financiare – bănci comerciale) niciunul nu a putut oferi suport informațional întrucât nu și-a dat seama la momentul încasării că bancnota este un fals”, au precizat anchetatorii de la crimă organizată în dosar.

O singură amprentă…

„Având în vedere faptul că bancnotele din această categorie de fals se dezlipesc, aspecte precizate în procesul verbal datat 09.10.2014, în cursul anului 2014 au fost dispuse mai multe expertize criminalistice la Institutul Național de Criminalistică din cadrul I.G.P.R, pornindu-se de la premisa că lipirea foliilor din care este alcătuită bancnota contrafăcută este o activitate manuală, efectuată de individ/indivizi, fără a fi implicate echipamente speciale de lipire automată.

O parte din
O parte din „arsenalul” falsificatorului

Astfel, s-a stabilit ca obiect al unei expertize, dacă în interiorul unui număr de șase bancnote contrafăcute SUPER LEU se pun în evidență urme biologice pretabile a fi supuse analizelor genetice”, mai scriu procurorii DIICOT in dosarul super-leilor.

Efortul anchetatorilor a dat roade. Raportul de expertiză dactiloscopică a arătat că pe una dintre bancnote a fost evidențiată o amprentă. Iar „norocul” a făcut ca urma să fie lăsată de o persoană înregistrată în baza de date. Așa au ajuns polițiștii pe urmele lui Radu Theodor Croitoru, care a fost prins după mai multe percheziții care au avut loc, în 24 iunie, în București și în Bușteni. (VEZI AICI: S-A LĂUDAT PRIN SAT CU MAȘINA CUMPĂRATĂ, DAR AVEA UN PERMIS FALS)

A pus pe piață peste 1,7 milioane de lei falși

„În primăvara anului 2014, trei persoane au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și înșelăciune, grup ce își desfășoară activitatea și în prezent și față de care a fost documentată activitatea de falsificare a unui număr de 17.065 bancnote din cupiura de 100 lei, prejudiciul în cauză ridicându-se la aproximativ 1.706.500 lei”, au transmis reprezentanții DIICOT.

Anchetatorii au mai susținut că liderul grupului a reușit să producă cele mai bune falsuri din istoria României și să devină cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Mădălina Ghenea, cea mai INCENDIARĂ filmare din an! A RIDICAT temperatura din termometre
Mădălina Ghenea, cea mai INCENDIARĂ filmare din an! A RIDICAT temperatura din termometre
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Alina Ceuşan s-a afișat cu burtica de graviduță. Cum arată și ce anunț important a făcut creatoarea de conținut pentru urmăritorii săi: ,,Am fost întotdeauna transparentă și destul de deschisă”
Alina Ceuşan s-a afișat cu burtica de graviduță. Cum arată și ce anunț important a...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Zodiile peste care vine norocul de Paște. Va fi lux și opulență pentru acești nativi
Zodiile peste care vine norocul de Paște. Va fi lux și opulență pentru acești nativi
Cât costă, de fapt o succesiune, în 2024. Suma pe care trebuie să o pregătești
Cât costă, de fapt o succesiune, în 2024. Suma pe care trebuie să o pregătești
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Violeta Bănică dă din casă. Ce spune despre Adrian Brâncoveanu, iubitul mamei ei
Violeta Bănică dă din casă. Ce spune despre Adrian Brâncoveanu, iubitul mamei ei
„Armata OBLIGATORIE” în România! Anunțul care bulversează milioane de români
„Armata OBLIGATORIE” în România! Anunțul care bulversează milioane de români
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu:
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate. La noi e o minune”
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate....
Leguma pe care trebuie să o incluzi zilnic în meniu. Românii nu prea o consumă și pentru că este ieftină. E o bombă de vitamine și face minuni pentru sănătatea ta
Leguma pe care trebuie să o incluzi zilnic în meniu. Românii nu prea o consumă...
Produsul Lidl adorat de toți românii este adus la raft de sâmbătă, 27 aprilie 2024. E la ofertă, dar retailerul are în catalog și alte reduceri. Apar și promoțiile de Paște
Produsul Lidl adorat de toți românii este adus la raft de sâmbătă, 27 aprilie 2024....