Cum a fost ajutat Clanul Didilă de un ofițer de la Poliția de Frontieră Giurgiu. Interlopii aveau acces la secrete de serviciu și…

Autor: C.S.A.
Publicat: 15/05/2020 | 19:41

Șase persoane au ajuns în arest preventiv, în dosarul Clanului Didilă din Giurgiu, specializat în trafic de persoane, proxenetism și contrabandă, printre care și un ofițer de la Poliția de Frontieră Giurgiu. Ați patru membri ai grupării au primit arest la domiciliu CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, are detalii exclusive din anchetă.

Ofițerul Ștefan D. este acuzat de procurori că i-ar fi ajutat în mod repetat pe membrii clanului în activitățile lor infracționale.  (VEZI AICI: Cum a căzut Clanul Didilă din Giurgiu. Staborul i-a luat denunțătorului „fata de 1.000 de euro pe zi” și i-a dat-o șefului…)

Potrivit unor surse judiciare, subinspectorul Ștefan D., de la Poliția de Frontieră Giurgiu, a sărit imediat în ajutorul Cristinei M., iubita șefului grupării, atunci când aceasta a fost prinsă la graniță, în iulie 2019, cu 228 de grame de aur, în valoare de aproximativ 43.000 de lei, potrivit cursului BNR de la data respectivă. Înainte de întocmirea procesului-verbal de constatare a infracțiunii flagrante, ofițerul ar fi sfătuit-o pe Cristina cu privire la conținutul declarației, ba chiar ar fi inserat în cuprinsul documentului pasaje complet în afara realității, de natură să îngreuneze cercetările cu privire la infracțiunea de contrabandă și implicit tragerea la răspundere penală.

Ofițerul și-ar fi oferit „serviciile” interlopilor

„Efortul” nu ar fi fost unul dezinteresat, ofițerul acceptând tacit, potrivit surselor citate, promisiunea oferirii de bani ori alte foloase. Conform surselor apropiate anchetei, ofițerul – care s-ar fi întâlnit ulterior în Giurgiu cu iubita liderului interlop – este acuzat că și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu: nu ar fi efectuat în mod complet urmărirea penală şi ar fi întocmit chiar un referat cu propunere de clasare a cauzei şi restituire a bijuteriilor din aur, cu încălcarea evidentă a legii. În plus, ofițerul este acuzat și de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Desemnat să efectueze urmărirea penală în cauza respectivă, privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă de către Cristina M., ofițerul i-ar fi divulgat acesteia, la telefon, că dosarul urmează să fie preluat de o unitate de parchet ierarhic superioară, din Bucureşti.

Clanul Didilă a fost vizitat de mascați
Clanul Didilă a fost vizitat de mascați

Un dosar stufos

DIICOT a reuşit să distrugă clanul de proxeneţi violenţi din Giurgiu condus de Marius Didilă după ce staborul ţigănesc i-a luat „fata de 1.000 de euro pe zi” denunţătorului şi i-a dat-o şefului grupării. Procurorii au cerut arestarea a nu mai puțin de 10 persoane, acuzate de proxenetism, spălare de bani, trafic de persoane sau dare de mită în acest dosar.

Ancheta a debutat în decembrie 2018, când la DIICOT s-a înregistrat denunţul unei persoane apropiate de clan. Bărbatul respectiv le-a spus anchetatorilor că Ciprian Didilă  a obligat-o pe o femeie să practice prostituția în Anglia, Germania, Elveția și Austria, în perioada 2012 – 2018, obținând sume de bani în cuantum de 1.000 de euro pe zi.
Miercuri, 13 mai, procurorii D.I.I.C.O.T. și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat un număr de 16 percheziții domiciliare.  Cauza a vizat destructurarea grupării suspectate de trafic de persoane, proxenetism, contrabandă, șantaj, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei, dare de mită și divulgarea informațiilor secret de serviciu. (VEZI AICI: „Manechina lui Bote” explică relația cu interlopul. “Îi mai spuneam anumite lucruri la nervi, ca să îl oftic”)
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)
Citește și...