Cum ar fi fost tâlhărit legendarul barbugiu „Lipie” de temutul cămătar “Vipală”. “Am fost dați afară din mașină cu cuțitele la gât!”

Publicat: 06/07/2020 | 23:46

Tudor Chiriță, zis “Lipie”, unul dintre barbugiii legendari ai României, ar fi fost tâlhărit de “Vipală”, un jucător înrăit de cazino și un temut cămătar din Chitila. Cel rămas fără bani după o acțiune ca-n filmele cu gangsteri ar fi câștigat „corect” în jur de 8.000 de lei în urma unei sesiuni de barbut, însă pierzătorul nu ar fi suportat umilința și ar fi făcut tot posibilul să-și recupereze banii. CANCAN.RO vă prezintă detalii și declarații în exclusivitate.

(VEZI AICI: POVESTEA TULBURĂTOARE A GINEI. CE S-A ALES DE ROMÂNCA PIERDUTĂ DE TATĂL EI LA BARBUT CÂND AVEA DOAR 14 ANI)

Tudor Chiriță este un personaj cunoscut în lumea jocurilor de noroc. De-a lungul ultimilor ani, bărbatul ar fi pierdut, în special la barbut, sume de ordinul milioanelor de euro. Deși a ajuns la 60 de ani, cel cunoscut în branșă drept “Lipie” nu poate renunța la zaruri, viciu care i-a intrat în sânge încă din adolescență. Este prezent la aproape toate întrunirile, unde persoane din lumea interlopă și nu numai joacă barbut, poker sau au alte activități de acest gen, cu scopul de a-și rotunji veniturile.

Tudor Chiriță: “Am câștigat vreo 8.000 de lei și…”

Zilele trecute, Tudor Chiriță ar fi trecut prin clipe de coșmar în zona Chitila din Capitală, după ce ar fi participat alături de mai multe persoane la o sesiune de zaruri. Acesta ar fi câștigat în fața lui “Vipală”, un jucător înrăit de cazino și cămătar, 8.000 de lei, după care ar fi ales să se retragă. A fost momentul în care pierzătorul ar fi pus rapid la cale un plan de răzbunare, în urma căruia să-și recupereze inclusiv banii pe care “Lipie” i-ar fi câștigat corect.

Eu am acum 60 de ani. De-a lungul vieții, eu am jucat și pierdut tot la barbut. Casa, familia, tot… Mi-am pierdut până și dinții la barbut. Zilele trecute, a avut loc o sesiune de jocuri în Chitila, în casa unui băiat. Acolo s-au jucat poker, barbut, multe… Am câșigat vreo 8.000 de lei și am decis să plec, să nu mai joc. M-am urcat într-o mașină, iar la câteva minute distanță am fost oprit în mijlocul străzii”, și-a început “Lipie”, unul dintre cei mai mari barbugii din România, povestea.

(CITEȘTE ȘI: CE A APĂRUT PE PAGINA TEMUTULUI INTERLOP, LA UN AN DE CÂND A FOST SNOPIT ÎN BĂTAIE: ”AM VĂZUT MOARTEA CU OCHII…”)

“Vipală” i-ar fi luat 4.000 de lei. “Am fost dați afară din mașină cu cuțitele la gât!”

Ce ar fi urmat este incredibil, mai ales ținând cont că totul s-ar fi petrecut în mijlocul străzii. Cu cuțitul la gât, Tudor Chiriță ar fi fost obligat să coboare din mașină, după care “Vipală” l-ar fi somat să înapoieze banii pe care i-a câștigat. “Lipie” nu ar fi acceptat, iar în secunda imediat următoare ar fi fost lovit și tâlhărit, rămânând fără o sumă importantă de bani.

În fața mașinii în care mă aflam erau Vipală, un băiat de-al lui și încă o persoană. Au oprit mașina și toți am fost dați afară cu cuțitele la gât. Imediat mi s-a spus să dau înapoi toți banii pe care îi am la mine. Ne-am luat puțin la ceartă, nu am vrut să dau banii, îi câștigasem cinstit. I-am întrebat ce am făcut, de ce fac astfel de treburi… Imediat au început să dea în mine, mi-au spart ochelarii, mi-au băgat mâna în buzunar și mi-au luat vreo 4.000 de lei. Am fost, practic, tâlhărit. E inadmisibil să se întâmple așa ceva în România, în 2020”, ne-a mai declarat Tudor Chiriță, zis “Lipie”.

Tudor Chiriță, zis „Lipie”, a pierdut tot din cauza barbutului

(NU RATA: E UNA DINTRE CELE MAI AFECTATE INDUSTRII DIN ROMÂNIA: ”ÎNTR-O LUNĂ, S-AU PIERDUT 200 MIL. €…”)

Plângere la Poliție făcută de “Lipie”

Ulterior, Tudor Chiriță, după ce s-ar fi sfătuit cu mai mulți apropiați, s-ar fi prezentat la Poliție, unde ar fi făcut plângere. În fața oamenilor legii ar fi recunoscut că a făcut o ilegalitate, dar că la mijloc ar fi vorba de o tâlhărie, banii neavând importanță de unde provin sau cum i-a obținut. Între timp, “Vipală” ar fi dispărut, iar singurul care a fost audiat ar fi fost numai băiatul în a cărui casă a avut loc sesiunea de jocuri de noroc.

Am fost inclusiv la Poliție. Le-am explicat domnilor ce am pățit. Am recunoscut că am jucat barbut, ei mi-au spus că e ilegal, eu le-am spus că asta am făcut dintotdeauna, dar că asta este problema noastră, a jucătorilor. Aici vorbim de o tâlhărie. Am fost cu ei la fața locului, am dat declarație, dar până acum doar băiatul în a cărui casă am jucat a fost audiat. În rest nimeni! Am înțeles că Vipală și ai lui deja au dispărut. Am primit telefoane, că mai bine îmi văd de treabă, că nu e bine ce fac, dar nu mă las. Am fost tâlhărit și vreau dreptate. Și nu mă voi lăsa până nu o voi obține. Repet, eu am pierdut tot din cauza barbutului. Dar să fac așa ceva, să ameninț lumea să iau înapoi ce am pierdut, niciodată!”, a spus Tudor Chiriță, zis “Lipie”, în speranța că poliția îi va face dreptate.

(VEZI AICI: SCANDAL ÎN LUMEA INTERLOPĂ! BEBINO I-A DECLARAT RĂZBOI LUI MIRCEA NEBUNU: „SĂ VEZI CE BĂTAIE ÎȚI DAU”)

“Vipală” nu este la primul incident. “Nimeni nu vorbește, le este frică de el!”

Potrivit lui “Lipie”, “Vipală” nu ar fi la primul incident de acest gen. În trecut, ar fi distrus un cazino din Capitală după ce angajații nu i-ar fi restituit banii pe care i-a pierdut. În plus, ar fi o persoană temută, de care oamenii ar evita să vorbească sau să-i denunțe activitățile.

Țin să precizez că Vipală a mai încercat treburi asemănătoare și la cazinou. După ce a pierdut o sumă de bani, a început să urle că-i vrea înapoi. A spart televizoarele, tot ce era în incintă. Până la urmă, l-au dat afară bodyguarzii. Pentru mine, Vipală este un om de nimic dacă a făcut așa ceva. Toți jucătorii de barbut care au fost în seara respectivă la joc, care au văzut că sunt tâlhărit, sunt de partea mea. Dar tuturor le este frică să vorbească. Vipală a amenințat foarte multă lume. În Chitila are multe persoane de partea lui. El a făcut multe tâlhării de-a lungul timpului. Și pe la Pitești, prin toate orașele… Nimeni nu dă, însă, nimic de el, de frică”, ne-a mai spus “Lipie”.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.