Cum s-a ”negociat” predarea în Italia a mafiotului capturat la Pitești

Publicat: 24/09/2019 | 23:43

Nicola Inquieto a fost condamnat la 16 ani de închisoare, în Italia, pentru mai multe infracțiuni, doar că sentința nu este definitivă! Iar de aici pleacă totul: și în țara noastră ar fi făcut ceva ilegalități, la Pitești, dar justiția de acolo îl cheamă la ”apel”. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, documente-bombă legate de modul în care cele două autorități au ”negociat” extrădarea italianului.

Nicola Inquieto ar fi venit în România cu gânduri bune, afaceri imobiliare serioase, la Pitești… Pe care le-a și derulat. Doar că trecutul din Italia l-a bântuit. În ”Cizmă”, Nicola, bănuit de legături cu gruparea mafiotă Zagaria, a făcut niște ilegalități care aveau să-l coste scump: o condamnare la 16 ani de închisoare, sentință care nu este însă definitivă. Dar lucrurile o iau ”razna” la scurt timp după condamnare! (CITEȘTE ȘI: ITALIENII NU VOR SĂ-L MAI ”RESTITUIE” ROMÂNILOR PE MAFIOTUL NICOLA INQUIETO!)

După sentința definitivă din Italia ar urma întoarcerea în România

Ultimul an al lui Nicola Inquieto a fost unul zbuciumat. Autoritățile din România aveau să-l rețină cu mandate pe acesta pentru infracțiuni făcute pe teritoriul țării noastre, timp în care italienii îl cereau insistent la ei, pentru a răspunde și acolo în fața legii, tot pentru că ar fi încălcat-o, și încă foarte grav!

Cert e că, după mai bine de jumătate de an de parlamentări, Nicola a fost extrădat în Italia, apoi judecat și condamnat. Dar și magistrații de la Curtea de Apel Pitești vor să-l judece pe italian pentru ce a făcut în România. Ei, aici s-au încurcat, puțintel, ițele. Asta pentru că justiția italiană îl vrea pe Nicola acolo, unde va trebui să-și construiască apelul la condamnare. A promis însă că imediat ce va fi dată o sentință definitivă, Nicola Inquieto va fi predat autorităților române, conform protocolului.

Nicola Inquieto a fost condamnat la 16 ani de închisoare în Italia

Cum au cerut italienii prelungirea predării lui Nicola Inquieto

Autoritățile judiciare italiene au formulat o cerere privind prelungirea predării temporare a lui Nicola Inquieto, cetățean italian, domiciliat în Pitești, de unde a și fost arestat, de altfel. Iar procurorul a admis cererea, apreciind că sunt îndeplinite condițiile. Astfel, s-a dispus prelungirea predării temporare a persoanei solicitate pe o perioadă de 90 de zile, începând cu data de 25 iulie 2019. S-a considerat că perioada este suficientă pentru soluționarea unei eventuale căi de atac a avocaților lui Nicola. (NU RATA: CELEBRUL JURAT DE LA PRO TV, ACUZAT DE VIOLENȚE, CONSUM DE ALCOOL ȘI… )

”Apreciază că prelungirea provizorie a acordării dreptului persoanei solicitate de a rămâne pe teritoriul statului italian este necesară pentru ca aceasta să-și poată pregăti apărarea și eventual să introducă o cale de atac, având în vedere că la data de 27 mai 2019 s-a pronunțat o sentință, privind condamnarea persoanei solicitate, care la acest moment este nemotivată.

De asemenea, apreciază că o perioadă de 90 de zile ar fi suficientă pentru ca persoana solicitată să-și formuleze apărările și eventual să participe la judecarea unei eventuale căi de atac”, se arată în motivare.

„Dispune predarea temporară…”

”Admite cererea  autorităților judiciare italiene, respectiv Judecătorul de Cameră Preliminară din cadrul Tribunalului din N – Italia și dispune predarea temporară a persoanei solicitate I. N. , născut la data de 27.01.1975 în Aversa (CE) – Italia, cetățean italian, domiciliat în Pitești, către autoritățile italiene, pe o perioadă de 180 de zile, calculate de la data predării efective a acestuia, conform acordului încheiat de C de A Pitești și Judecătorul de Cameră preliminară din cadrul Tribunalului din N – Italia și care face parte din prezenta hotărâre”, se mai arată în decizia instanței.

Italianul e acuzat și în România, unde dezvoltase afaceri imobiliare

Are deschise trei dosare penale în România

Italianul are deschise nu mai puțin de trei dosare penale, pentru fapte comise pe teritoriul țării noastre. Dar italienii au ținut să specifice că acuzațiile din România sunt mult mai ”slăbuțe” decât cele din Italia, unde, de altfel, a și luat ani grei de pușcărie.

”Având în vedere și această situație, prezența persoanei solicitate în fața autorităților italiene este de natură să conducă într-o mai mare măsură la garantarea drepturilor lui procesuale. Se mai poate observa că într-unul dintre dosarele deschise pe numele inculpatului în România se întrevede o soluție de clasare”, scrie în documentul-bombă pe care CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vi-l prezintă, în exclusivitate. Nu e mai puțin adevărat că italienilor le-ar putea fi teamă că, odată extrădat în România, Nicola s-ar putea face ”nevăzut”, scăpând astfel de condamnarea primită. (VEZI AICI: SENATORUL ”FACEBOOK”, DECLARAȚII-ȘOC ÎN PROCESUL DE PATERNITATE)

Cine este italianul Nicola Inquieto

Anchetatorii italieni, împreună cu lucrători de la DIICOT şi Brigada pentru Combaterea Crimei Organizate au descins, în primăvara anului 2018, la reşedinţa omului de afaceri italian stabilit de aproximativ 14 ani în Argeş. El este bănuit că a comis mai multe infracţiuni economice, printre care spălare de bani pentru gruparea mafiotă Zagaria.

Ofiţerii Direcţiei Italiane Antimafia au ajuns la Piteşti cu un mandat de arestare european pe numele lui Nicola Inquieto, în vârstă de 44 de ani. Bărbatul, care s-a stabilit în România în 2004 și este căsătorit cu o româncă, are afaceri de milioane de euro în Argeş, în principal în domeniul imobiliar. (CITEȘTE ȘI: CĂLIN GEAMBAȘU, DECLARAȚII EXCLUSIVE DESPRE PROCESUL PENAL DESCHIS DE LOGODNICA LUI)

El a construit circa 400 de apartamente în Piteşti şi deţine unul dintre cele mai moderne centre SPA din ţară. Afacerile lui Inquieto ar fi avut drept scop finanţarea clanului mafiot Zagaria şi sprijinirea membrilor grupării aflaţi în închisoare, susțin anchetatorii italieni.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)