Cum s-au risipit 200.000 € la Secția de Radiologie! Au cumpărat un aparat ultra-performant în 2014, dar nu l-au folosit nici până azi!

Publicat: 09/10/2018 | 15:24

Secția de Radiologie a Spitalului Universitar din București stă pe un butoi de pulbere.(Super oferta de angajare) Fostul șef al Secției, dr. Gheorghe Iana, a intrat în vară în concediu fără plată, după ce conducerea unității medicale l-a destituit, iar acum mai multe nereguli girate de acesta ies la iveală. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă detalii uluitoare despre situația descoperită la cel mai mare spital din Capitală.(CITEȘTE ȘI: ELE SUNT ROMÂNCELE CARE L-AU FĂCUT KO PE MAYWEATHER)

Drept la replică

Referitor la articolul publicat la data de 09 octombrie 2018 pe website-ul www.cancan.ro cu titlul „Cum s-au risipit 200.000 € la Secția de Radiologie! Au cumpărat un aparat ultra-performant în 2014, dar nu l-au folosit nici până azi” – articol care reflectă aspecte false și nedovedite privind activitatea acestuia

Având în vedere :

– articolul publicat la data de 09 octombrie 2018 pe website-ul www.cancan.ro cu titlul „Cum s-au risipit 200.000 € la Secția de Radiologie! Au cumpărat un aparat ultra-performant în 2014, dar nu l-au folosit nici până azi”,

– că domnul profesor doctor Gheorghe Iana nu era la acea dată angajat la Spitalul Universitar de Urgență București, fiind, în realitate președinte – director general la Casa de Asigurări de Sănătate București în perioada 2013 – 2015,

– că aţi ştiut sau puteaţi afla acest lucru printr-o minimă documentare pe Internet, dar ați preferat să aduceți atingeri imaginii d-lui profesor Gheorghe Iana, prin afirmații false privind activitatea acestuia,

Formulăm prezenta:

NOTIFICARE

prin care vă solicităm să luați măsuri pentru retragerea materialului postat pe site-ul www.cancan.ro. care are scopul de a denigra imaginea şi activitatea clientului nostru.

Concomitent, vă solicităm să luaţi toate măsurile ce se impun pentru restabilirea situaţiei anterioare cu privire la drepturile ce au fost încălcate clientului nostru prin publicarea articolului cu titlul „Cum s-au risipit 200.000 € la Secția de Radiologie! Au cumpărat un aparat ultra-performant în 2014, dar nu l-au folosit nici până azi” – articol ilustrat prin folosirea imaginii clientului nostru dl. prof.dr. Gheorghe Iana și care reflectă aspecte false și nedovedite privind activitatea acestuia.

În virtutea dreptului la corecta informare a opiniei publice și a respectului normelor de deontologie profesională, semnatarul articolului îl putea contacta pe clientul nostru și numai după ce avea și punctul de vedere al acestuia putea publica articolul pentru a preveni apariţia unor alegaţii în afara oricăror realităţi, aşa cum au fost expuse în articolul publicat.

Apreciem că solicitarea de mai sus este pe deplin justificată de necesitatea evitării producerii unor noi prejudicii clientului nostru, de limitarea pagubelor deja cauzate, precum şi de necesitatea conformării cu obligaţiile instituite în sarcina ziariştilor/oricărui subiect de drept.

Articolul inițial

Surse D. A. S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) ne-au dezvăluit că medicul Iana a ”văduvit” Spitalul de sume uriașe de bani. Medicul este acuzat că, în 2014, a comandat un aparat ultra-performant de radiologie, iar managerul de la acea vreme, dr. Florin Cătălin Cîrstoiu, a dispus achiziționarea acestuia pentru dotarea Secției. (Cât câștigi dacă faci videochat?)   La acea dată, Spitalul a încheiat un contract cu firma ”Alpha Medical SRL”, contract ce poartă numărul 53048/noiembrie 2014. În schimbul aparatului respectiv, un siremobil pentru angiografie intraoperatorie, unitatea medicală a plătit aproximativ 200.000 €, doar că investiția a însemnat bani risipiți. Aparatul n-a funcționat nicio zi din 2014 încoace și nu funcționează nici azi.(NU RATA, AICI: FILMĂRI +18 CU IUBITA SECRETĂ A MUSCULOSULUI DE LA EXATLON)

Actuala conducere a Spitalului Universitar din București a descoperit aparatul sigilat și, la distanță de patru ani, încearcă să obțină autorizații de funcționare.”După ce a fost descoperit într-o cutie depozitată într-o magazie a Spitalului, (fără că șeful secției de radiologie să facă toate demersurile necesare pentru a-l pune în funcțiune conform fișei postului, dar și contractului de administrare), s-au început toate demersurile pentru a obține autorizația CNCAN întrucât are un regim special de folosire și până la obținerea acesteia nu poate fi utilizat, iar o astfel se autorizație se obține într-un timp de minim 6 luni, motiv pentru care nici astăzi nu este funcțional, deși a fost plătit cu o sumă considerabilă încă din luna noiembrie 2014”, ne-au mărturisit sursele noastre. (Cat castigi la un studio de videochat din Bucuresti)

Secția de Radiologie a Spitalului Universitar din București stă pe un butoi de pulbere.

„I-a obligat pe medici să lucreze doar pentru clinicile lui”

Pe de altă parte, doctorului Iana i se impută faptul că a ”decupat” întreaga echipă de radiologi de la Spitalul Universitar și i-a realocat la două clinici (Sfera și Imamed) cu care are legături strânse. Practic, el i-a obligat pe medicii de la Secția de Radiologie a Spitalului Universitar din București să semneze contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB) pentru cele două clinici, creându-se astfel un prejudiciu de 2,5 milioane € la Spitalului Universitar.(NU RATA, AICI: AU APĂRUT FILMĂRI +18 CU UNUL DINTRE PROTAGONIȘTII MEGA-SHOW-ULUI DE LA ANTENĂ!)

”Gheorghe Iana a luat aici toată echipa de radiologi de la Universitar și i-a obligat să facă contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB) la clinica lui.(Scapă de grija banilor, îți plătim 5.000$ lunar!)  La Spital nu le-a mai dat voie să facă contract cu CASMB pe radiologie ambulatoriu, fiindcă nu puteau lucra în contract cu CASMB în două locuri. Astfel, i-a obligat pe medici să lucreze doar pentru clinicile lui, iar Spitalul a pierdut în felul acesta 2,5 milioane euro venituri proprii. Cu acești bani s-ar fi putut achiziționa aparatură medicală nouă”, ne-au mai mărturisit sursele citate.