Acasă » Exclusiv » De ce a fost arestat falsul medic în Anglia + ce descoperiri șocante au făcut anchetatorii

De ce a fost arestat falsul medic în Anglia + ce descoperiri șocante au făcut anchetatorii

De: Cancan 27/06/2019 | 23:24

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a pus mâna pe super-documente din dosarul lui Matteo Politi. Vă dezvăluim, în exclusivitate națională, de ce a fost arestat falsul medic în Anglia și ce descoperiri șocante au făcut anchetatorii.

Lovitură sub centură pentru „chirurgul” Politi! Kosovo nu-i recunoaşte diploma, iar Anglia şi Italia dau detalii uluitoare despre condamnările sale, deşi italianul a încercat să minimalizeze problemele cu legea în faţa procurorilor. (NU RATA: MĂRTURIILE COMPLETE ALE LUI MATTEO POLITI ÎN FAȚA ANCHETATORILOR)

Anchetatorii încearcă să facă lumină în cazul pretinsului medic Matteo Politi, alias Matthew Mode, şi urmăresc orice pistă care le poate aduce probe concludente. Mai precis, procurorii au făcut mai multe solicitări în state europene şi au cerut detalii despre activitatea profesională sau infracţională a „doctorului” Mode.

Potrivit informațiilor obținute de CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, țările în care anchetatorii români au cerut detalii sunt Anglia, Italia, Spania, Bulgaria şi Serbia. (CITEȘTE ȘI: MATTEO POLITI, ”MEDICUL CU 8 CLASE”, PRINS ÎN TIMP CE VOIA SĂ IASĂ DIN ȚARĂ)

Vești proaste pentru Politi

Anchetatorii au cerute detalii fie prin intermediul Europol, fie de la „academiile” la care s-ar fi şcolit pretinsul medic.

Răspunsurile venite din Anglia şi Serbia nu-i sunt deloc favorabile lui Matteo Politi, indicând, pe de-o parte, faptul că diploma sa de licenţă din Priştina nu este recunoscută de autorităţi, iar, pe de altă parte, că italianul chiar a suferit o condamnare penală pentru fals în Anglia.

Este important de amintit că medicul a susţinut, în declaraţia sa de inculpat, că în Anglia nu a fost încarcerat şi că nu ar fi fost condamnat pentru fapte similare celor pe care le-ar fi comis şi în România.

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, detalii relevante din dosarul în care Politi este anchetat pentru mai multe fapte de fals în înscrisuri oficiale.

Procurorii şi poliţiştii au cerut detalii prin Centrul de cooperare poliţienească instituţiilor abilitate din Serbia, Bulgaria și Anglia cu privire la cele două diplome în medicină, emise pe numele Matteo Politi, „respectiv dacă acestea sunt autentice sau sunt false şi dacă au fost emise de o facultate acreditată în statul emitent, şi cu privire la motivele pentru care Politi Matteo a fost cercetat în Regatul Unit în cursul anilor 2016-2017”.

Kosovo nu recunoaşte diploma lui Matteo Politi

Potrivit adresei Ministerului Educaţiei Naţionale, documentele depuse de Politi Matteo în vederea echivalării diplomei de studii la Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor sunt următoarele: copie diplomă studii emisă de Universitatea din Priştina, copia traducerii în limba engleză a diplomei de studii, copie a certificatului de obţinere a diplomei însoţit de Apostila Convenţiei de la Haga, copie a traducerii în limba engleză a certificatului de obţinere a diplomei, copie a certificatului privind examenele promovate, însoţită de Apostila Convenţiei de la Haga, copie a traducerii în limba engleză a certificatului privind examenele promovate, copie a certificatului de absolvire a cursului de pregătire emis de Angel Laser Clinic, Londra, copie a certificatului de absolvire a cursului de pregătire emis de Marllor International, copie a certificatului de absolvire a cursului de pregătire emis de SesDerma şi MediDerma, copie a paşaportului titularului, copie a certificatului de înregistrare emis de IGI Bucureşti, copie a chitanţei pentru evaluarea dosarului, adeverinţă emisă de SC GLOBAL LEGAL ADV1CES S.R.L„, se arată în documentele din dosarul medicului.

(NU RATA: MEDICUL-FANTOMĂ MATTEO POLITI A FĂCUT RAVAGII PRINTRE FETELE DE ORAȘ)

Potrivit documentelor citate,„Ministerul Educaţiei Naţionale a înaintat răspunsul primit prin e-mail, din partea Ministerului Educaţiei, Știinţei şi Tehnologiei din Republica Kosovo, răspuns referitor la diploma în medicină generală, presupus a fi emisă de Facultatea din Priştina inculpatului Politi Matte, primit în limba engleză”.

Potrivit acestui răspuns, diploma ataşată la mail-ul Ministerului Educaţiei Naţionale din România este eliberată de Universitatea din Mitrovica – Republica Kosovo, iar diplomele eliberate de această universitate nu sunt recunoscute de instituţiile Republicii Kosovo din cauza faptului că această universitate funcţionează în afara structurii juridice şi a programului din Republica Kosovo„, se arată în documentul oficial depus la dosar.

Potrivit anchetatorilor, care redau din explicaţiile oferite de ministerul omolog din Kosovo, „se menţionează totodată că Guvernul Republicii Kosovo a aprobat un Regulament cu nr. 21/2015 cu privire la procedurile şi criteriile de eliberare a unor certificate pentru cetăţenii Republicii Kosovo care au obţinut diplomele de la Universitatea din Mitrovica, în scopul aplicării pentru locuri de muncă, obţinerii licenţelor profesionale şi susţinerii examinărilor cu instituţiile publice”.

Pe baza acestui Regulament, potrivit articolului 1 punctul 2, eliberarea acestor cerificate şi folosirea lor ca un înlocuitor al diplomelor eliberate de Universitatea din Mitrovica este o măsură provizorie afirmativă pentru protecţia şi promovarea drepturilor cetăţenilor Republicii Kosovo pentru a permite acces egal la angajare în vederea realizării unei reprezentări echitabile a tuturor grupurilor de populaţie în angajarea în instituţiile din sectorul public. (traducere neoficială)„, se mai arată în dosar. (VEZI ȘI AICI: MATTEO POLITI, MEDICUL FALS CU OPT CLASE, PUS ÎN LIBERTATE)

Medic de lux în România, clientul instanţelor străine

Anchetatorii au primit detalii şi de la autoritățile britanice care, în răspunsul transmis oficial prin Centrul de cooperare poliţienească, arată că „numitul Politi Matteo a fost cercetat în Regatul Unit în cursul anului 2017 în legătură cu falsa atribuire a calităţii de medic, iar în Italia a fost condamnat în cursul anului 2011 la o pedeapsă de un an şi șase luni de închisoare cu suspendare pentru exercitarea abuzivă a profesiei de medic, substituire de persoană, fals de identitate, posesie de documente false, fals material și intelectual”.

Statul britanic a transmis anchetatorilor români că Matteo Politi „a fost cercetat penal pentru fraudă şi infracţiuni similare, anume pentru atribuirea unei false «reprezentări» pentru a obţine un câştig pentru sine sau pentru altul/expunerea altora la risc prin următoarea metodă: la data de 2 septembrie 2016, General Medical Council (GMC) a primit o cerere de practicare a medicinei în UK, dovedindu-se că a fost o cerere frauduloasă, astfel că poliţia a procedat la arestarea suspectului, acesta pledând vinovat”.

Totodată, autoritățile britanice au comunicat că sus-numitul a fost deţinut pentru 15 luni şi condamnat prima oară la data de 10 octombrie 2017, fiind deportat spre Italia în data de 4 decembrie 2017„, se mai arată în dosar. (CITEȘTE ȘI: NOI DETALII IES LA IVEALĂ ÎN CAZUL MEDICULUI FALS, MATTEO POLITI. TREI FUNCȚIONARI DSP BUCUREȘTI AU FOST PUȘI SUB ACUZARE)

Dat în gât de propria ţară

Din adresa Ambasadei României în Italia, reiese că inculpatul nu figurează înscris în evidenţele Ordinului Medicilor Chirurgi şi Dentişti şi nu este deţinător al unei diplome de licenţă în medicină. În baza de date a Serviciului de Evidenţă a Populaţiei din cadrul Primăriei Veneţia, figurează ca fiind absolvent al şcolii medii inferioare, iar în baza de date a poliţiei figurează condamnat la o pedeapsă de nouă luni de închisoare cu suspendare, dispusă la 05.05.2012 de Tribunalul Veneţia, în dosarul nr. 6644/10 ca urmare a tentativei de a se înscrie în Ordinul Medicilor Chirurgi şi Dentişti din Veneţia, declarând în fals că este deţinător al unei diplome de licenţă în medicină obţinută la Universitatea din Verona„, se arată în documentele din dosar.

Diplomele privind presupusele specializări ale lui Matteo Politi în chirurgie estetică/plastică şi depuse la Ministerul Educaţiei, prin intermediar, sunt un certificat de formare potrivit căruia Politi a urmat un curs intitulat „laser training course”, privind o anumită tehnică de înlăturare a părului de pe corp, curs care a avut loc în 6 iulie 2012, în Londra, la Angel Laser Clinic, o diplomă de participare, presupus a fi eliberată de Mallor International, potrivit căreia doctorul Politi a participat la un curs de formare în intralipoterapie, diploma fiind datată 20 februarie 2010 şi emisă în Padova, Italia, un certificat presupus a fi emis de SesDerma şi Mediderma – Essex, datat 13 septembrie 2012, conform căruia se certifică faptul că „doctorul” Matteo Politi a finalizat cu succes cursul de formare avansată în estetică medicală în cadrul Mediderma şi de evaluare în aplicarea tehnicilor de peeling al pielii.

Politi le-a mai dat anchetatorilor un presupus e-mail trimis de Gustavo Andriani Ivan (Spitalul Ceram din Spania), din mai 2018, din cuprinsul căruia reiese că acesta ar fi lucrat cu el în chirurgie cosmetică şi că Matteo Politi este un veritabil doctor.

(VEZI ȘI AICI: MINISTERUL SĂNĂTĂȚII, DECIZIE RADICALĂ DUPĂ ARESTAREA LUI MATTEO POLITI, ”MEDICUL CU 8 CLASE”)

Misterul din vagon

Relaţiile cerute statului bulgar în acest dosar de către anchetatori se leagă de un episod petrecut imediat după ridicarea lui Politi din tren, atunci când intenționa să plece din România.

Anchetatorii arată că un salariat CFR a găsit, în vagonul în care s-a afla Matteo Politi în momentul în care a fost depistat la vama Curtici, „o mapă din plastic cu trei documente, şi anume: un document în limba bulgară, o traducere a acestui document, o autentificare efectuată de notarul public (…)”, acte pe care le-a predat imediat.

După analizare, poliţiştii au realizat că este vorba despre o diplomă presupus eliberată de Republica Bulgaria – Academia Militară – Sofia, prin care se certifică lui Politi recunoaşterea gradului educaţional şi ştiinţific doctor în specialitatea ştiinţifică “Chirurgie plastică de recuperare şi estetică” în domeniul profesional Medicină, lucrare de disertaţie cu tema Alternative la reconstrucţia bazei craniului cu lambouri libere microvasculare, susţinută la Facultatea de Medicină în cadrul Universităţii Complutense din Madrid, Spania.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
INTERVIU EXCLUSIV | Horațiu Potra, adevărul despre LEGIUNEA STRĂINĂ și cum este să fii gardă de corp pentru bogații lumii
INTERVIU EXCLUSIV | Horațiu Potra, adevărul despre LEGIUNEA STRĂINĂ și cum este să fii gardă...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
WOW! Nadia, Boris Becker, Ilie Năstase și Andreea Esca, dezlănțuiți într-un club din București! Cum au fost surprinși
WOW! Nadia, Boris Becker, Ilie Năstase și Andreea Esca, dezlănțuiți într-un club din București! Cum...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Vedetele din România care s-au afișat cu iubiți mai tineri decât ele după ce au divorțat. Cine se mai află pe listă alături de Daniela Nane
Vedetele din România care s-au afișat cu iubiți mai tineri decât ele după ce au...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi,...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Imagini revoltătoare cu un preot din România care trântește o bătrână la pământ, în lăcașul de cult: „Vii nespălată în biserică”
Imagini revoltătoare cu un preot din România care trântește o bătrână la pământ, în lăcașul...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe toți cei care îi jignesc familia: „Totul are o limită în viața asta. M-am săturat!”
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Funcția din WHATSAPP care schimbă totul. Toți utilizatorii trebuie să o folosească
Funcția din WHATSAPP care schimbă totul. Toți utilizatorii trebuie să o folosească
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Testul pe care doar cei foarte inteligenți îl trec. Poți descoperi numărul lipsă în 10 secunde?
Testul pe care doar cei foarte inteligenți îl trec. Poți descoperi numărul lipsă în 10...
Comuna din România care se transformă în stațiune turistică: „Avem lacuri sărate”
Comuna din România care se transformă în stațiune turistică: „Avem lacuri sărate”
Legea pe are O AȘTEPTAU milioane de români. Proiectul tocmai a fost DEPUS la Parlament
Legea pe are O AȘTEPTAU milioane de români. Proiectul tocmai a fost DEPUS la Parlament
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef....
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Un oficial european avertizează cu privire la
Un oficial european avertizează cu privire la "înarmarea comerţului" în contextul creşterii tensiunilor dintre SUA...
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile publice
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile...
BREAKING NEWS. Va fi sau nu RETRAS Cătălin Cîrstoiu
BREAKING NEWS. Va fi sau nu RETRAS Cătălin Cîrstoiu
Motivul real pentru care „Fetița Zurli” a PĂRĂSIT Gașca Zurli. De ce a plecat Vero Căliman, de fapt
Motivul real pentru care „Fetița Zurli” a PĂRĂSIT Gașca Zurli. De ce a plecat Vero...
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu...
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani:
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
Naomi, una dintre cele mai controversate vedete din România, se zbate între viață și moarte. Este în comă într-o clinică din Germania
Naomi, una dintre cele mai controversate vedete din România, se zbate între viață și moarte....
Unde se află cel mai frumos sat din lume. Cei care ajung aici sunt întâmpinați de câmpuri interminabile de lavandă
Unde se află cel mai frumos sat din lume. Cei care ajung aici sunt întâmpinați...
Uleiul care îți repară părul. Va crește lung și puternic
Uleiul care îți repară părul. Va crește lung și puternic