Fizicianul Cristian Presură, despre fosfina descoperită pe Venus: “Posibilitatea de a descoperi forme de viață” + ce a spus despre existența extratereștrilor

Publicat: 16/09/2020 | 18:42
Fizicianul Cristian Presură, despre fosfina descoperită pe Venus: “Posibilitatea de a descoperi forme de viață” + ce a spus despre existența extratereștrilor

Fizicianul Cristian Presură a acordat un interviu privind descoperirea fosfinei pe Venus și a subliniat faptul că este importantă continuarea cercetărilor. Specialistul român a vorbit despre existența extratereștrilor și a mai spus că apariția vieții pe planeta Pământ e un mister.

Descoperirea particulelor de fosfină în atmosfera planetei Venus, posibil indiciu al existenței vieții, a stârnit, cum era de așteptat, interesul oamenilor de știință. Fizicianul Cristian Presură a explicat pentru Digi24.ro care pot fi implicațiile acestei descoperiri. Chiar dacă se arată rezervat în privința șanselor de a exista viață pe Venus, fizicianul spune de ce este importantă continuarea cercetărilor.

Citește și: Cercetătorii, un anunț important pentru omenire: au fost găsite urme de viață extraterestră la un meteorit căzut pe Pământ

Fizicianul Cristian Presură, despre fosfina descoperită pe Venus: “Este un produs al unor organisme vii” 

Descoperirea particulelor de fosfină în atmosfera planetei Venus a dat naștere la multe discuții în rândul oamenilor de știință. Fizicianul Cristian Presură a explicat în cadrul unui interviu care pot fi implicațiile acestei noutăți ce a fost făcută publică de membrii echipei condusă de Jane Greaves, care este profesor la Universitatea Cardiff. Oamenii de știință au anunțat în urmă cu două zile că au detectat în norii acizi ai planetei Venus un gaz numit fosfină (PH3).

“(…). Fosfină a fost descoperită și pe Jupiter, însă acolo, din cauza condițiilor extreme – vânturi, furtuni puternice – fosfina se produce în mod natural. Pe Venus nu sunt condițiile de pe Jupiter, deci fosfina nu s-a format în aceleași condiții. Echipa de cercetători care a studiat datele a eliminat rând pe rând și alte explicații ale prezenței fosfinei în atmosfera lui Venus”, a declarat Cristian Presură pentru Digi24.

Totuși, acest lucru nu înseamnă neapărat că a rămas doar varianta că fosfina de pe Venus este un produs al unor organisme vii. Iar fizicianul român a explicat: “Pot exista și alte mecanisme de formare a fosfinei, pe care nu le cunoaștem”.

Cercetătorul crede că lansarea unui balon dintr-un satelit, balon care să plutească în atmosfera înaltă a planetei Venus, ar putea să culeagă probe.

“Un astfel de balon, care să fie dotat cu instrumente de măsură, poate face analizele pe loc și le poate trimite pe Pământ cu ajutorul satelitului, înainte să fie distrus de condițiile din atmosfera planetei”, a mai spus Cristian Presură, conform sursei citată mai sus.

Află și: Profețiile înfricoșătoare ale Babei Vanga pentru 2020: Moscova va fi lovită de un meteorit, iar Trump va fi diagnosticat cu…”

Cunoscutul fizician este rezervat în privința existenței vieții pe Venus, dar asta nu înseamnă că cercetările trebuie oprite, din contră.

“Șansele ca fosfina de pe Venus să provină de la viață sunt mici. Dar mi se pare interesant de investigat și de trimis o misiune pe Venus. În următorii 7-8 ani, putem cerceta în continuare atmosfera lui Venus cu ajutorul sateliților și a telescoapelor. Apoi, pe măsură ce rezultatele se strâng, peste 10-15 ani să trimitem o misiune care să ia probe din atmosfera planetei. Nu vă imaginați că vom găsi extratereștri cu 5 picioare și 20 de aripi. Dar posibilitatea de a descoperi forme de viață sub forma unor microorganisme ar fi extrarodinar”, a mai declarat cercetătorul român.

Nu rata: Maria Ghiorghiu, mărturii șocante despre întâlnirea cu extratereștrii: “I-am întrebat de ce nu s-au arătat oamenilor, poporului român”

Cristian Presură: “Apariția vieții pe Pământ e un mister”

Fiziacianul Cristian Presură a realizat și un film în care explică posibilele implicații ale acestei descoperiri de pe planeta Venus și îl puteți viziona dând click la video-ul de mai jos.

Apariția vieții pe Pământ e un mister. Cum au apărut primele forme de viață pe Pământ? A fost adusă din Cosmos? Vine de pe Marte? Cum s-au format primele microorganisme în Sistemul Solar? Dacă au aceeași structură bazată pe aminoacizi, ca pe Pământ, înseamnă că viața migrează de la o planetă la alta. Dacă au altă structură, înseamnă că viața nu este atât de rară cum credem noi”, a explicat specialistul.

Descoperă și: EXTRATERESTRII care s-au stabilit pe LUNA! Satelitul Pamantului este o poarta intergalactica pentru navele “omuletilor verzi”

Sursa foto simbol: pixabay.com/ro / captură video YouTube