Furtună puternică în Tulcea. Pomii au căzut peste mai multe mașini staționate. FOTO

Publicat: 07/07/2020 | 19:53

Furtună puternică în Tulcea. Șapte pomi s-au prăbușit peste patru mașini staționate pe străzi. Pompierii au intervenit cu dificultate pentru înlăturarea arborilor.

Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo prognozate, COD Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și intervale cu vijelii,  ISU  Tulcea a fost solicitat să intervină în nouă situații de urgență astfel:

-Detașamentul de pompieri Tulcea a acționat pentru inlăturarea a 7 arbori căzuți, care au avariat 4 autoturisme, în municipiul Tulcea pe străzile Isaccei, Meduzei, Păcii, Prislav,Potcovari, Lac Ciuperca, DN 22(E87)la ieșirea din oraș, dar și pentru degajarea unor bucăți de acoperiș desprinse de vânt de pe o clădire.

CITEȘTE ȘI: Situație gravă în Croația! Au fost înregistrate cu 232% mai multe cazuri de coronavirus în ultima săptămână, față de cea precedentă

CITEȘTE ȘI: OFICIAL. În ce țări vom putea călători fără carantină și izolare. Zborurile suspendate către aceste destinații, reluate din 7 iulie

-Stația de pompieri Babadag a acționat în localitatea Satu Nou – 2 beciuri inundate(aproximativ 10 cm).

Prognoza meteo în Dobrogea

În cea mai mare parte a intervalului, va predomina vremea călduroasă, cu zile caniculare în vestul regiunii (în perioadele 6 – 7 iulie şi 11 – 12 iulie), când media maximelor va depăşi 30-32 de grade, iar a minimelor de 19-20 de grade. În perioada 8 – 9 iulie şi în jurul datei de 15 iulie este estimat un regim termic mai ponderat, cu valori diurne de 26-29 de grade, mediat regional.

CITEȘTE ȘI: Lista statelor din Europa unde românii au restricții de călătorie, în contextul pandemiei de coronavirus. 3 țări ne-au dat deja “interzis”

Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala local în data de 7 iulie, însă în general probabilitatea de ploaie va fi redusă în majoritatea zilelor din intervalul de referinţă.

CITEȘTE ȘI: Nelu Tătaru pune presiune pe Parlament. Vrea ca legerea referitoare la carantină să fie adoptată cât mai rapid. “În caz contrar, transmiterea comunitară se va accentua!”