Gabriela Firea, mesaj acid pentru Nicușor Dan: ”În viziunea candidatului dreptei unite, noul București va însemna sapă de lemn și sărăcie lucie!”

Publicat: 17/08/2020 | 14:55

Gabriela Firea îi transmite un mesaj acid lui Nicușor Dan, unul dintre adversarii săi în lupta pentru funcția de Primar General al Capitalei, considerând că Bucureștiul nu va avea decât de pierdut dacă ”dreapta unită” va câștiga alegerile.

Gabriela Firea transmite – potrivit GÂNDUL.RO – că bucureștenii vor ajunge ”în sapă de lemn” în cazul în care Nicușor Dan va deveni primar general, iar ”sărăcia lucie” va deveni o crudă realitate. Gabriela Firea mai avertizează că un buget – redus, de altfel – de care beneficiază două milioane de bucureșteni se află deja în pericol din momentul în care Nicușor Dan a anunțat că ”va reduce substanțial sau chiar va anula subvențiile achitate lună de lună de Primăria Capitalei”.

”Sapă de lemn! Sărăcie lucie! Pauperizare accelerată! Asta va ânsemna ”noul București”, în viziunea candidatului ”dreptei unite”. Bugetul, și așa redus, a circa două milioane de bucureșteni, este în pericol, deoarece acest candidat a anunțat, în nenumărate rânduri, că va reduce substanțial sau chiar va anula subvenții achitate lună de lună de către Primăria Capitalei, la transportul public în comun și la termoficare. Concret, un bilet de autobuz costă acum pe ruta urbană 1,3 lei, iar pe rurta regională 1.5 lei, prețuri subvenționate”, scrie Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

Gabriela Firea: ”Soluția corectă NU este cea propusă de candidatul partidelor unite de dreapta!”

O călătorie cu autobuzul va costa, fără a mai fi subvenționată, 6 lei, în timp ce un abonament – 50 de lei în prezent – va putea fi achiziționat cu… 250 de lei.

Situația, scrie Gabriela Firea, este ”la fel de gravă” și în ceea ce privește agentul termic în Capitală, o factură nesubvenționată putând să ajungă la 650 de lei.

”Fără subvenție, fiecare călător  plăti 6 lei. Iar un abonament lunar costă acum 50 de lei și va ajunge la 250 de lei. Un cost enorm, pentru majoritatea familiilor. Și în cazul agentului termic, situația este la fel de gravă luăm doar un exemplu. Dacă acum o familie plătește pentru 3 persoane care locuiesc în 3 camere 200 de lei, factura fară subvenție  ajunge la 650 lei””, mai scrie Gabriela Firea pe Facebook.

”Soluția corectă față de bucureșteni, de a rezolva problemele financiare ale Capitalei, NU este cea propusă de candidatul partidelor “unite de dreapta”! Ci alocarea de la Guvern a unui procent decent din Bugetul Național, potrivit contribuției noastre. Bucureștiul contribuie cu 25% la PIB-ul țării și ni se întoarce sub 1%. Infim!”, încheie Gabriela Firea.