Acasă » Exclusiv » Hoții din rețeaua „Furios și iute” de România au vândut un smartphone nelansat încă pe piață și…

Hoții din rețeaua „Furios și iute” de România au vândut un smartphone nelansat încă pe piață și…

De: C. C. 01/04/2020 | 19:06

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a obținut noi detalii exclusive din ancheta care a dus la prinderea hoților din rețeaua „Furios și iute”. Pirații șoselelor, care au speriat întreaga Europă, au fost „turnați” de un reparator de telefoane, după ce unul dintre dealerii rețelei a scos la vânzare, pe un site de anunțuri, un prototip de smartphone, încă nelansat pe piață. (VEZI ȘI: Avem înregistrările care i-au dat de gol pe pirații șoselelor. “Scoate aia neagră (…) Ia aia groasă, aia mică, d-aia de palme”)

Totul a pornit după ce a fost înregistrată o plângere potrivit căreia persoane necunoscute au furat două terminale mobile-prototip predate unei societăți de curierat pentru a fi livrate la sediul unei companii de telefoane mobile. Sustragerea bunurilor a avut loc pe ruta București – Brașov, din mijlocul de transport folosit de societatea de curierat. Ulterior, unul dintre mobile a fost activat în rețea prin introducerea unei cartele SIM prepaid. O contribuție importantă la prinderea grupării de hoți români care furau marfă din TIR-urile aflate în mers – după modelul celebrei serii de filme „Furios și iute” – a avut-o un reparator de telefoane mobile.

Pe „firul” telefonului

La percheziții au fost descoperite și arme

„Martorul … (persoană care a încheiat un contract de prestări-servicii cu compania Samsung pentru investigarea evenimentului din noaptea de 22/23.12.2017) a fost anunțat că, la un service din zona Iuliu Maniu, o persoană de sex masculin s-a prezentat cu un telefon marca Samsung 9+, solicitând înlocuirea capacului spate, existând suspiciunea că telefonul în cauză să fie unul din cele două prototipuri sustrase”, se arată în documentele consultate, în exclusivitate de CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Mergând pe „firul” telefonului, anchetatorii au ajuns până la urmă să dea de o parte dintre membrii bandei.

„Martorul a luat legătura cu reprezentantul service-ului respectiv care i-a comunicat că telefonul în cauză i-a fost adus la reparat de către un client mai vechi numit (…). Martorul … a luat legătura cu martorul …. care i-a menționat că a achiziționat telefonul respectiv de pe site-ul OLX de la o persoană (al cărui cont îl reținuse), în data de 15.01.2018, în jurul orei 14, în zona Prosper de la intersecția străzilor Calea 13 Septembrie și Sebastian, respectivul venind la întâlnire cu un autoturism marca Range Rover Sport de culoare gri”, explică anchetatorii.

Ce scria pe prototip

Zeci de percheziții au fost făcute pentru prinderea hoților

Ușor-ușor, investigația a ajuns la primul vânzător. „La data de 30.01.2018 a fost audiat în calitate de martor …, care a declarat că în ziua de 15.01.2018, a găsit pe site-ul OLX un anunț prin care se oferea la vânzare un telefon mobil marca Samsung model S9+, în anunț specificându-se că telefonul este original, nu chinezărie, la prețul de 1.000 de euro. «Mi-a atras atenția acest anunț întrucât știam că acel model de telefon nu a fost lansat pe piaț㻄, se mai arată în documentele citate. (VEZI AICI: Val de jafuri, după întoarcerea românilor din străinătate! Primarul Timișoarei, semnal de alarmă)

Vânzătorul telefonului era, potrivit unuia dintre martori, o persoană de 30-35 de ani, înălțime aproximativ 1,75-1,80 cm, constituție solid, ten închis, purta barbă, tuns scurt, păr brunet. „Martorul … a declarat că telefonul în cauză avea scris pe spate niște mesaje în limba engleză, respectiv «not for sale”, «no photo alowed», «do not leak info» iar la scurt timp după ce l-a aprins pe părțile laterale ale display-ului au apărut două serii. Totodată martorul a precizat că a verificat din punct de vedere tehnic telefonul, dar fără a introduce vreo cartelă SIM în acesta constatând că telefonul este original, Samsung S9+.

De asemenea martorul a menționat că l-a întrebat pe cel ce îi oferea telefonul spre cumpărare de unde îl are, iar acesta i-a spus că îl cumpărase anterior, la rândul său, dar dorea să-l vândă pentru a îi cumpăra fiicei sale un alt telefon. Martorul a arătat că a cumpărat telefonul pentru suma de 2.500 de lei, dându-i vânzătorului suma de 530 de euro și 90 de lei, după care a plecat către domiciliul său și până în data de 16.01.2018 nu l-a folosit. În data de 16.01.2018 l-a conectat la o rețea wirelless iar pe display a apărut un mesaj în limba română ce anunța că telefonul în cauză a fost pierdut și să contacteze un număr de telefon, iar telefonul era blocat.

Martorul … a precizat că a închis telefonul, l-a resetat în modul «recovery mode», mesajul dispărând, iar în data de 17.01.2018 a introdus în acesta o cartelă SIM, cu numărul …., folosind telefonul până a doua zi, fără probleme și că tot în data de 17.01.2018, înainte de a introduce cartela SIM, din greșeală a spart sticla de pe spatele acestui”, mai scrie în documentele consultate de CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Operațiunea Arrow

Ancheta a presupus o colaborare intensă la la nivel european

Echipa comună de anchetă, la nivel european, a fost constituită în august 2017, între România, Finlanda și Franța, iar operațiunea a primit numele Arrow.

„Ulterior, la echipa comună de anchetă constituită din autoritățile judiciare din România, Franța și Finlanda, s-au alăturat și autoritățile judiciare din Olanda și Suedia (state pe teritoriul cărora membrii grupului infracțional organizat ce fac obiectul cercetărilor în dosarul penal nr. **, au comis, în cursul anului 2017, infracțiuni contra patrimoniului, fiind sustrase bunuri  (telefoane și aparatură de ultimă generație) din mijloace de transport aflate în mers”, au mai arătat anchetatorii.
În 9 martie au fost efectuate 73 de percheziții în București, Ilfov, Argeș, Prahova, Teleorman și Ialomița, dintre care 18 în baza unui ordin european de anchetă, în cauza care viza destructurarea a nu mai puțin de cinci grupuri infracționale organizate specializate în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat și tentativă la furt calificat. (NU RATA: Mecanismul jafului din Centrul Vechi. Cum sunt “ușurați” de mii de euro turiștii străini)

Furturi ca în filme

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, pentru deplasarea la comiterea infracțiunilor, membrii grupurilor organizate foloseau autoturisme de proveniență străină, cu preponderență de tip-ul «van» (autovehicule cu 7-8 locuri) sau autoutilitare (tip dubă), toate cu motoare puternice si dotate cu trapă (dotare absolut necesară cel putin pentru autovehiculul care merge de regulă cu farurile stinse și din care, în timpul deplasării, membrii grupului organizat se urcau în camioanele aflate în mers, din care sustrăgeau bunuri), dotări care facilitau sustragerea bunurilor și înlesneau deplasarea rapidă după comiterea faptelor”, au explicat anchetatorii.

Procurorii au mai arătat că hoții se asigurau cu dispozitive artizanale (chingi sau corzi), săreau din autovehiculele cu care se deplasau și se prindeau de ușile camioanelor aflate în mers, deschideau ușile din spate, prin tăierea lacătelor sau forțarea sistemelor de închidere, și sustrăgeau bunuri pe care le aruncau în autovehiculul din spate, pe trapa lăsată deschisă.

„În același timp, prin acțiuni conjugate și unice, alți membrii ai grupului, aflați în alte autovehicule, se deplasau în paralel, cu aceeași viteză și la o distanță considerabilă în spatele autotrenurilor, în scopul de a nu permite celorlalte autovehicule să se apropie de cei care pătrundeau în interiorul remorcilor de unde se sustrăgeau bunurile. Totodată, atunci când se impunea, unul dintre aceste autoturisme avea rolul de a colecta bunurile furate și aruncate din TIR, bunuri care erau ulterior transportate la un loc de depozitare temporar”, mai arată anchetatorii.  (VEZI AICI: Cum a furat ”Calu Machedonu” diamante de 5 milioane € dintr-un faimos magazin parizian)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
AȘA ARATĂ iubita unui milionar român! La doar 27 de ani e plin de bani și s-a lăsat de sport
AȘA ARATĂ iubita unui milionar român! La doar 27 de ani e plin de bani...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu fiecare injecție pe care ți-o faci, ai un strop de speranță”
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu...
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț: „I-aș spune...”. Secretele pe care le are Karmen față de tatăl ei
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț:...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc. Are peisaje de poveste și locuri spectaculoase de vizitat
Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc. Are peisaje de...
Modelul de Sandero cu care Dacia ar da o lovitură uriașă pe piața auto europeană. Mulți șoferi și-ar dori să conducă o astfel de mașină
Modelul de Sandero cu care Dacia ar da o lovitură uriașă pe piața auto europeană....
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că adevărul o să iasă la iveală!
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu Guda
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
Monica Tatoiu, cel mai șocant diagnostic: cancer mamar. Cum a reacționat vedeta: „Nu mi-e frică de moarte”
Monica Tatoiu, cel mai șocant diagnostic: cancer mamar. Cum a reacționat vedeta: „Nu mi-e frică...
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Turiștii se bat pe rezervări, e o adevărată comoară naturală și are beneficii uimitoare pentru sănătate
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Turiștii se bat pe rezervări, e o...
Mesajul astrelor pentru zodii, 20 aprilie 2024. Veste bună pentru Fecioară și Balanță
Mesajul astrelor pentru zodii, 20 aprilie 2024. Veste bună pentru Fecioară și Balanță