Lovitură de teatru în procesul ”Regelui YouTube-ului” din România! Judecătorii au stabilit că…

Autor:
Publicat: 17/11/2019 | 03:00

Dani Mocanu, celebrul cântăreț care, încet, încet, a acaparat lumea celor care nu concept o petrecere fără manele, aproape a scăpat de ”brațul” justiției! În urmă cu doi ani, artistul, foarte vocal pe rețelele de socializare, a fost ridicat de mascați, fiind acuzat de proxenetism și de spălare de bani, alături de mai mulți membri ai unei rețele organizate. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, are detalii în exclusivitate și de ultimă oră despre dosarul lui Dani.

Dani Mocanu trăiește clipe grele, deși ascensiunea lui în ale manelelor este fulminantă, în ultima perioadă! Asta de când cu problemele cu legea, începute în urmă cu doi ani, când a fost acuzat, în primul rând, de proxenetism. A fost reținut, arestat, i s-a dat chiar ordin de a se prezenta, periodic, la secția de Poliție. Omul le-a făcut pe toate, peste faptul că s-a declarat, de la început, nevinovat. CITEȘTE ȘI: AM PUS MÂNA PE IMAGINI INTERZISE MINORILOR CU IUBITA ”REGELUI” ROMÂN AL YOUTUBE-ULUI!)

CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, are noi detalii despre cazul care a cutremurat lumea manelelor! Iată o micuță parte a soluției pe scurt data de Tribunalul Dâmbovița, unde s-a judecat cazul: ”În temeiul art.345 alin.3 rap. la art.328 alin.1 teza I Cod procedură penală, constată următoarele neregularități ale actului de sesizare a instanței, care atrag imposibilitatea stabilirii obiectului și a limitelor judecății.

Constată neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului nr.40/D/P/2015 din data de 19.03.2018, emis de către Ministerul Public Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Biroul Teritorial Dâmbovița, în ceea ce privește descrierea faptelor reținute în sarcina inculpatilor”, scrie în rechizitoriu.

”Pentru inculpatul Mocanu Daniel nu este precizată cu exactitate, cu referire la lună, perioada de început a activității infracționale în privința infracțiunilor de constituire a grupului infracțional organizat, faptă prevăzută de art.367 alin.1 Cod penal, de proxenetism, faptă prev. de art. 213 alin. 1 Cod penal, de spălare a banilor, faptă prevăzută de art 29 alin.1 lit. a si b din Legea nr. 656/2002; (NU RATA: DANI MOCANU A TUNAT ȘI A FULGERAT DUPĂ CE A FOST AMENDAT CU 1.000 DE LEI: “ÎL ÎMPUȘCAM PE PROCUROR ÎN…”)

În cazul infracțiunii de spălare a banilor, fapta prevăzută de art.29 alin.1 lit.a si b din Legea nr.656/2002 nu sunt precizate datele tranzacțiilor, sumele tranzacționate, persoanele juridice prin care s-au derulat tranzacțiile și persoanele intermediare prin care s-au făcut tranzacțiile”, se mai precizează.

Dani Mocanu a fost luat pe sus pe oamenii legii chiar de ziua lui

Dani Mocanu, reținut în 2017

Dani Mocanu a efectuat o deplasare în Germania, acolo unde a susținut un concert. Cu toate că a anunțat autoritățile că va părăsi țara, artistul nu ar fi respectat data de întoarcere, astfel, a fost luat pes us de mascați. Surse din anturajul artistului au declarat pentru CANCAN.RO că avocatul lui Dani Mocanu a fost însărcinat să discute cu autoritățile competente asupra acestui aspect. Nu s-ar mai fi întâmplat, cauzele fiind, și la această oră, necunoscute.

Chiar de ziua lui, ”Regele Youtube-ului” din România, așa cum a fost supranumit, a fost reținut de polițiști și transferat cu duba la Parchet! Dani Mocanu era acuzat că a încălcat condițiile controlului judiciar. El ar fi trebuit să se întoarcă în țară într-un anumit termen, dar cum acest lucru nu s-a întâmplat, autoritățile din România au emis pe numele acestuia un ordin de reținere. Dani avea să fie reținut chiar de ziua lui. ”Sunt în drum spre București, în mașină cu doi polițiști… spre #parchet… Azi, de ziua mea, 3 septembrie, procurorul s-a gândit să mă rețină”, a scris artistul pe pagina de socializare.

Cum sună dosarul de proxenetism al lui Dani Mocanu

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa, au efectuat, în septembrie 2017, 13 percheziţii domiciliare, dintre care 9 pe raza judeţului Dâmboviţa şi câte două în Argeş şi în Bucureşti, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. (VEZI AICI: DANI MOCANU, AROGANȚĂ SUPREMĂ ÎN FAȚA PROCURORULUI CARE I-A DAT O AMENDĂ MAI MICĂ DE 5.000 DE LEI: “I-AM SPUS SĂ-ȘI CUMPERE…”)

Surse judiciare au declarat la vremea respectivă că gruparea era coordonată de manelistul Dani Mocanu, iar anchetatorii au descins la domiciliul acestuia. „În sarcina bănuiţilor s-a reţinut că, începând cu anul 2011, aceştia ar fi racolat tinere, pe care le-ar fi exploatat în vederea practicării prostituţiei în Marea Britanie şi Irlanda. În cauză, la data de 19 septembrie 2017, poliţia londoneză a efectuat 5 percheziţii la 4 bordeluri clandestine şi la o reşedinţă, unde au fost identificate 8 persoane bănuite şi 6 tinere care practicau prostituţia”, a arătat, la vremea respectivă, Poliţia Dâmboviţa.

În urma cercetărilor efectuate, cei opt membri au fost arestaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conspiraţie la trafic de persoane, conspiraţie la proxenetism (controlul prostituţiei) şi conspiraţie la spălarea banilor. La percheziţiile de la domiciliile bănuiţilor au fost indisponibilizate sume importante de bani, respectiv 39.850 de lei, 1.000 de euro, dar şi 15 telefoane mobile, cartele SIM şi mai multe înscrisuri şi documente. Totodată, au fost indisponibilizate şi cinci autoturisme utilizate de persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)